Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sistem Belirli bir ya da daha fazla amaç (goal) için bir araya getirilmiş fiziksel ya da kavramsal bileşenlerden oluşan bir bütündür.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sistem Belirli bir ya da daha fazla amaç (goal) için bir araya getirilmiş fiziksel ya da kavramsal bileşenlerden oluşan bir bütündür."— Sunum transkripti:

1 Sistem Belirli bir ya da daha fazla amaç (goal) için bir araya getirilmiş fiziksel ya da kavramsal bileşenlerden oluşan bir bütündür.

2 Çevre Sisteminin sınırlayıcılarının dışındaki her şey sistemin çevresidir. Sınırlayıcı Fiziki Kavramsalgörev, yetki, sorumluluklar

3 Kapalı Sistem Çevresinde kendisinden başka sistem bulunmayan ya da çevresinde yer alan sistemlerle iletişim ve etkileşimi bulunmayan sisteme denir.

4 Açık Sistem Kapalı olmayan sistemdir. Çevresinde yer alan sistem(ler)le etkileşen sisteme denir.

5 Girdi (Input) Açık sistemlerde çevreden sisteme ithal edilen unsura (çevreden sisteme doğru olan akışa) denir.

6 Giriş Sistemi Girdi sağlayan sistemdir.

7 Çıktı (Output) Açık sistemlerde sistemden çevreye ihraç edilen unsura (sistemden çevreye doğru olan akışa) denir.

8 Çıkış Sistemi Üzerinde çıktı oluşturulan sistemdir.

9 Giriş-Çıkış Sistemi (Sisteme) Girdinin sağlandığı ve çıktının üzerinde oluşturulduğu sistemdir.

10 Veri-Bilgi- Bilgi İşleme Veri (Data) Ham (işlenmemiş) deney, gözlem sonuçları ya da önizlenimlerdir. Bilgi (Information) Herhangi bir durum ya da değer faktörü tanımlayan tüm gerçeklerdir. Bilgi İşleme (Data Processing) Veri(ler)den bilgi(ler) elde edilmesini sağlayan işlem(ler) dizisidir.

11 Bilgi İşleme Süreci Kaydetme (record) Sınama (test) Sıralama (sort) Sınıflandırma (classify) Özetleme (summarize) Erişim (access) Hesaplama (compute) Saklama (store) Çoğaltma (duplicate) İletme (communicate)

12 Veri-Bilgi Veri Bilgi işleme sürecinin girdisidir. Bilgi Bilgi işleme sürecinin çıktısıdır.

13 Bilgiişlem Elektronik bilgi işlemedir.

14 Bilgi teknolojisi Bilgi işlemede kullanılan araçlar 2 grupta toplanır. Maddi cihazlar(tel,radyo,tv,bilgisayar) Kavramsal araçlar(dil,alfabe)


"Sistem Belirli bir ya da daha fazla amaç (goal) için bir araya getirilmiş fiziksel ya da kavramsal bileşenlerden oluşan bir bütündür." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları