Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EKS PROJESİ ( Elektronik Kartlı Sayaç )

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EKS PROJESİ ( Elektronik Kartlı Sayaç )"— Sunum transkripti:

1

2 EKS PROJESİ ( Elektronik Kartlı Sayaç )

3 EKS PROJESİ ( Elektronik Kartlı Sayaç )
AR-GE ÜRETİM - MONTAJ TÜM ABONELER 1999 yılında araştırma geliştirme süresi sonrası üretimine karar verildi. 2000 yılında üretimi ve montajı yapılmaya başladı. 2014 yılında tüm abonelere ulaştı.

4 EKS SİSTEMİNİN FAYDALARI
İşar bildirimi ve okunması, endeks okuma hataları ortadan kalkmıştır. Fatura hazırlanması, dağıtılması ve ödeme sistemi, Ödenmeyen faturaların faiz ve cezalarının takibi, Bilgilerinin sisteme yüklenmesi, Personelin abone ile birebir görüşme durumlarını ortadan kalktı. Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki ödenmeyen su borçlarından kaynaklanan problemler yaşanmıyor.

5 EKS SİSTEMİNİN FAYDALARI

6 EKS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ
Peşin ödeme ile su tüketim geliri, Veri bütünlüğü ve kontrolü, Giderlerin azalması, Ulusal ve Uluslararası standartlara uyulması, Su arıtma tesislerinin daha iyi yönetimi,

7 EKS SİSTEMİNİN ÖZELLİKLERİ

8 KREDİMATİK ( Su Yükleme Noktası )

9 KREDİMATİK 7/24 Kesintisiz bilgi sorgulama ve su yükleme işlemi yapmaktadır. 27 adet kredimatik hizmet vermekte olup yeni yatırımlar yapılmaktadır. Sayaç bilgilerini alarak sunucu veri tabanına aktarmaktadır. Kapalı devre kamera sistemi ile kredimatik kayıt altına alınmaktadır. Teknik servis tarafından olası sorunlara karşı uzaktan yönetilmektedir.

10 ABONE HİZMETLERİ EKS ÜRETİM MERKEZİ ABONE KARTI
SERVER FIREWALL FIREWALL SERVER ÖDEME BİLGİSİ SAYAÇ BİLGİSİ ABONE KARTI KREDİMATİKLER VE VEZNELER SAYAÇLAR

11 2014 EKS Sayısı 2014 Yılı : 2013 Yılı : 15.002 adet üretim
3.144 adet devreden stok TOPLAM : adet montaj

12 EKS Servis Araçları Gündüz : 11 adet Vardiya : 1 adet TOPLAM : 12 adet

13 2014 EKS Servis Türü İş Sayıları

14 2014 EKS Tamir Bakım Türü İş Sayıları

15 ESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MID Belgelendirme

16 MID Belgelendirme 1. Aşama (Measuring Instruments Directive)
Avrupa Birliği uyum sürecinde belgelendirme standartları değişti Mart ayında MID standartlarının gerektirdiği belgelendirme çalışmaları başlatıldı. 1. Aşamada B Modülü, 22 Nisan 2014 tarihinde alındı. Geçerlilik süresi 10 yıl. 22 Nisan 2024 yılına kadar geçerliliği vardır.

17 MID Belgelendirme 2. Aşama (Measuring Instruments Directive)
Üretilen sayacın ilgili direktiflere uygunluğunun denetlenmesi için yurt dışında denetçiler tarafından üretim, test ve depo birimlerinde incelemeler yapıldı. 2. Aşamada D Modülü, 12 Temmuz 2014 tarihinde alındı. Geçerlilik süresi 3 yıl. 12 Temmuz 2017 yılına kadar geçerliliği vardır.

18 MID Belgelendirme Tarihi
(Measuring Instruments Directive) Sistemin kontrolü onaylanmış kuruluş tarafından her yıl denetlenerek devam edecektir. MID standardı üretilmesi planlanan yeni tip sayaç için alınmış olup mevcut tip sayaçların kullanılabilmesi için de 2015 yılı içinde aynı belgelendirme yapılacaktır. Yönetmelikte tüm standardizasyon belgelerinin son geçerlilik tarihi 2016 yılı olarak sınırlandırılmıştır.

19 Yeni Tip Sayaç ESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Yeni üretilecek olan sayacın ARGE çalışmalarına 2015 yılı içerisinde başlanacaktır.

20 Yeni Tip Sayaç Yeni Tip Sayaç Mühürlenebilecek Temassız haberleşme
Güçlü Yazılım Elektronik – Mekanik Ayrı

21 Yeni Tip Sayaç Temassız haberleşme
Temassız haberleşme olanağı sayesinde sızdırmazlık arttırılmıştır. Abone Kartında sürtünme ile oluşan çizik ve sayaca takma sırasında yapılan baskıda oluşan zarar ortadan kaldırılmıştır.

22 Yeni Tip Sayaç Güçlü Yazılım
Sayaçların çalışmasını sağlayan program parçaları geliştirilerek daha kararlı ölçme yapabilmektedir.

23 Yeni Tip Sayaç Elektronik – Mekanik Ayrı
Elektronik ve mekanik modülü birbirinden ayrı tasarlanmıştır. Bu sayede mekanik sayaç zarar gördüğünde( Donma, patlama) elektronik modüle zarar vermesi engellenmiştir. Aboneleri ve Kurumumuzu yüksek bakım ve onarım maliyetinden kurtarmıştır.

24 Yeni Tip Sayaç Mühürlenebilecek
MID ile birlikte sayacın ilk mühürlemesini yaparak su sayacını üretip abonelere takabileceğiz. Böylece bakanlığın ilk üretimden sorumluluğu kalmamıştır. Sadece tamir veya şikayetli muayenesi yapılan sayaçların mührü Bakanlık İl Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

25


"EKS PROJESİ ( Elektronik Kartlı Sayaç )" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları