Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dünya, Güneş ve Ay.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dünya, Güneş ve Ay."— Sunum transkripti:

1 Dünya, Güneş ve Ay

2 Gökyüzünde neler görürüz?
Güneş Ay Bulut Yıldız Gök taşları Gezegenler

3 Gece başımızı kaldırıp gökyüzüne baktığımız zaman Ay, gezegenler ve yıldızları görürüz. Ancak, gökyüzünde doğal gökyüzü cisimlerinden başka yapay uydular da bulunur.Uydular, güneş ışığını yansıttıkları için çok yavaş ilerleyen parlak yıldızlar gibi görünürler.

4 Uzay Gökyüzüne baktığımızda gördüğümüz sonsuz boşluğa uzay denir.
Uzayda Güneş, Dünya, Ay, gezegenler, yıldızlar ve göktaşları görülür. Uzaya gidip Ay’a ilk ayak basış,Temmuz 1969 tarihinde Amerikalılar tarafından gerçekleştirilmiştir.

5 Dünya, Güneş ve Ay Dünya, Güneş ve Ay’ın şekli geoid şekline benzer.
Güneş, Dünya’nın 109 katı büyüklüğündedir. Büyüklük sırasına koyarsak Güneş, Dünya ve sonra Ay gelir.

6 Güneş Güneş, Dünya’mızın ısı ve ışık kaynağıdır.
Güneş, aynı zamanda bir yıldızdır. Diğer yıldızlar Dünya’ya çok uzak olduklarından küçük görünürler. Geceleri nokta şeklinde, gündüzleri ise hiç gözükmezler. Çünkü Güneş Dünya’mıza daha yakın olduğu için parlak bir ışık yayar ve biz yıldızları göremeyiz.

7 Güneş Tüm canlıların ısı ve ışık kaynağıdır.
Yuvarlak olup küreyi andırır. Ateşten bir top gibidir. Tüm yıldızlardan Dünya’mıza daha yakındır. Sabah açık sarı,öğlen altın rengi,akşam ise kızıl bir renk alır.

8 Ay Dünya’mızın uydusudur.
Uydu; bir gök cisminin etrafında dönen,ondan küçük gök cisimlerine denir. Ay, ısı ve ışık kaynağı değildir.Sadece Güneş’ten aldığı ısı ve ışığı yansıtır. Şekli,Dünya gibi küreye benzer. Yüzeyi kraterlerden oluşmuştur. Su ve hava olmadığı için hayat yoktur.

9 Dünyamız Dünya’mız, alttan ve üstten basık küreye benzer.
Dünya’nın yuvarlak olduğunu Ay’dan çekilen fotoğraflardan,yerden kalkan bir uçağın hep aynı yöne doğru gittiğinde,tekrar aynı yere gelmesinden, bir geminin önce direği, sonra kendisini görmemizden anlayabiliriz.

10 Dünya'nın Şekli Dünya’mız top gibi yuvarlaktır.
Dünya üzerinde karalar ve denizler vardır. Karalar Denizler Dünya üzerinde karalar mı yoksa sular mı daha fazladır?

11 Dünya’nın Hareketleri
Dünya’nın iki türlü hareketi vardır. 1)Kendi ekseni etrafında dönmesi. 2)Güneş etrafında dönmesi. Kendi ekseni etrafında dönerken gece ve gündüz, Güneş etrafında dönerken ise mevsimler meydana gelir.

12 Gece ve Gündüz Gece Gündüz
Dünya’nın Güneş’e bakan kısmı aydınlık, diğer tarafı karanlıktır. Böylece gece ve gündüz meydana gelir. Gece Gündüz Güneş doğunca ne olur? Güneş batınca ne olur?

13 Öğrendiğimiz Kelime ve Kavramlar
Dünya Ay Güneş Uydu Uzay Yıldız Mevsim


"Dünya, Güneş ve Ay." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları