Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı Ankara, 2015.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı Ankara, 2015."— Sunum transkripti:

1 Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı
Ankara, 2015

2 Projenin Adı: Hayat Boyu Beceri Eğitimi (HBBE) Projenin Süresi: 24 ay
ERASMUS + PROGRAMI ÖĞRETMEN HAREKETLİLİĞİ Projenin Adı: Hayat Boyu Beceri Eğitimi (HBBE) Projenin Süresi: 24 ay Faydalanıcı: Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Program Otoritesi: Ulusal Ajans Proje Bütçesi: Avro Yararlanıcı sayısı: 260 Meslek Dersi Öğretmeni

3 HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)
yıllarında yürütülecek olan Erasmus+ Programı kapsamında  okul eğitimi, mesleki eğitim ve yetişkin eğitimi alanlarına yönelik Türkiye genelinde  toplam 3745 başvuru alınmıştır.

4 HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)
Hayat Boyu Beceri Eğitimi (HBBE) projesi ile; * Meslek dersi öğretmenlerinin; eğitmenlik becerisini geliştirerek, AB standartlarındaki mesleki becerilerin öğrencilere nasıl aktarılacağını gözlemlenmesini sağlamak, * Okul deneyimi ile AB ülkelerindeki mesleki ve teknik okulların idare, işleyiş, sektör işbirliği gibi konulardaki çalışmalarını gözlemleme imkânı sunmak, * Sektör deneyimi ile alanlarına yönelik gelişmeleri izlemelerini sağlamak, * İş ortamında, sektörün içinde tecrübe edinmelerini sağlamak hedeflenmektedir.

5 HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)
Ayrıca projeye 22 İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ankara / Aydın / Adana / Antalya / Bursa / Balıkesir / Diyarbakır / Eskişehir / Erzurum / Gaziantep / İstanbul / İzmir / Kayseri / Konya / Kocaeli / Manisa / Mersin / Samsun / Sakarya / Trabzon / Tekirdağ / Hatay ile bu kurumlarla protokol imzalayarak katılımcıların eğitimine destek verecek o ilin sanayi/meslek odaları yerel ortak olarak katılım sağlamaktadır.

6 HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)
Katılımcılar için yurt dışında kalış süresi 4 haftadır. Bu sürenin 1 haftası gidecekleri ülkedeki teorik eğitim ile geçecek (okul deneyimi) , kalan 3 hafta; beceri eğitimine ayrılmaktadır. (işletmede işbaşı deneyimi) . Söz konusu hareketlilik faaliyetine Genel Müdürlüğümüze bağlı faaliyet gösteren mesleki ve teknik eğitim okullarının belirlenen illerindeki;

7 HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)
1. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi 2. Yiyecek İçecek Hizmetleri 3- Gazetecilik 4.Pazarlama ve perakende 5. Hasta ve Yaşlı Hizmetleri 6.Mobilya ve İç tasarım 7. Motorlu araçlar Teknolojisi 8. Güzellik ve saç bakım Hizmetleri 9. Radyo Televizyon 10. Grafik ve Fotoğrafçılık 11. Konaklama ve Seyahat Hizmetleri: 12. Metal teknolojisi alanlarında görev yapan meslek dersi öğretmenlerinin katılması ön görülmüştür.

8 HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)
Kabul edilen proje kapsamında; toplam : 260 Öğretmenimizin yurtdışına Ulaşım Konaklama Vize Yeme-içme Eğitim Masrafları proje kapsamından karşılanmaktadır.

9 HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)
Projenin ana faaliyeti yurtdışı hareketlilik ile personel eğitimini içermektedir. faaliyet 1. Katılımcıların proje hakkında bilgilendirilmesi, faaliyet 2. Katılımcıların sektörsel yurtiçi oryantasyon eğitimi, faaliyet 4.Katılımcıların pedagojik kültürel hazırlığı, faaliyet 5. Katılımcı hareket hazırlığı, Pasaport, izin, sigorta işlemleri Konaklama-Yeme- İçme vb. lojistik hazırlıklar

10 HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)
faaliyet 6. Katılımcıların bir haftalık eğitim kurumlarında teorik eğitimi, faaliyet 7. Katılımcıların sektör eğitimi, faaliyet 8. Değerlendirme, Raporlama, Yaygınlaştırma ,

11 HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)
Proje bitimini müteakip yaygınlaştırma faaliyetleri şöyledir: Okulların proje çalışmalarına yönelik bilgilendirmelerin düzenlenmesi; Kapanış Konferansı - Sonuçların yaygınlaştırılması için bilgilendirmeye yönelik kapanış toplantısı; Bakanlığımızın diğer kurumları ile bilgi paylaşımı , Basın çalışmaları (Projenin ve sonuçların ulusal/uluslararası basında tanıtım faaliyetleri); İşletmelerin bilgilendirilmesi; Proje kitapçığını hazırlanması.

12 SOSYAL ORTAKLAR VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL ORTAKLAR VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI ARA DEĞERLENDİRME

13 HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)
İl MEM proje ortağı olduğunun unutulmaması. Yurtdışına gidişten önce toplantı yapılarak öğretmenlere projenin açıklanması Yurtdışına giden öğretmenlere yurtdışında kalış süreleri ile ilgili ek ders ücreti ile ilgili düzenlemelerin açıklanması. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR Kapsam MADDE 2- (1) Bu Karar, Millî Eğitim Bakanlığının merkez ve taşra teşkilâtı ile Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarını, hizmet içi eğitimleri, kurs ve seminerleri kapsar.

14 HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)
Yurtdışında yaşam şartları ile Erasmus+ programı kapsamındaki kalış standartlarının açıklanması. (Konaklama, yeme-içme, İşletmelerde davranış usulu, Kültürel Yaşam vb…) Eğitim programının yapısı. Programın Farkındalık ziyareti olduğunun açıklanması. Gitmek istemeyen veya yedek öğretmenler ile ilgili işlemler. Yurt dışına gidişten önce öğretmenlerin mail adreslerini devamlı kontrol edilmesi gerektiğinin hatırlatılması. İşlemlerde mail adresinin kullanılıyor olması.

15 HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)
Biniş Kartı (Bording Pass) teslim edilmesi gerektiğinin mutlaka hatırlatılması ve kartların dönüşten sonra MTEGM ulaştırılması. Ek sözleşmeler ile ilgili işlemler. Katılımcı formlarının eksiksiz doldurulması ve ivedilikle Vesikalık Fotolar ile birlikte Genel Müdürlüğe gönderilmesi. İşlemler için direk öğretmen ile iletişime geçilmesi İlçe/Okul ile yapılan yazışmaların işlemleri uzatılmaması.

16 HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)
Yurtdışı onayların alınabiliyorsa toplu olarak alınması Öğretmenlerin gidişinden önce sözleşmelerinin - dönüşü ile diğer evrakların genel Müdürlüğe İvedilikle ulaştırılması. (Evrakı eksik iller) Mobiliy Tools üzerindeki raporların doldurulup imzalanarak MEM teslim edilmesi ve Genel Müdürlüğe gönderilmesi. Yurtdışında öğretmenlerin diğer şehirlere gezileri, kültürel geziler, programa devam esası ( Programı tamamlamayana sertifika verilemeyeceği gibi Genel Müdürlük tarafından inceleme başlatılacağı))

17 HAYAT BOYU BECERİ EĞİTİMİ (HBBE)
İl MEM sorumluluğunda olan yetkiler. (öğretmen seçimi, pasaport işlemleri (Gri veya Yeşil), itirazların çözümü vb…) Genel Müdürlüğe öğretmenlerin her konuda yönlendirilmemesi Yurtdışına ailenin götürülmesi. Ulaşım ile ilgili düzenlemeler. Kontenjan değişikliği. Raporlama ve proje kapanışı. (2016)

18 SOSYAL ORTAKLAR VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL ORTAKLAR VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI SORU-CEVAP

19 SOSYAL ORTAKLAR VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL ORTAKLAR VE PROJELER DAİRE BAŞKANLIĞI Teşekkür Ederiz…


"Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlığı Ankara, 2015." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları