Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Full Text Finder. Yeni Full Text Finder nedir, parçaları nelerdir? EDS, AtoZ ve LinkSource araçlarının birleştirilmiş halidir. Aşağıdaki fonksiyonlara.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Full Text Finder. Yeni Full Text Finder nedir, parçaları nelerdir? EDS, AtoZ ve LinkSource araçlarının birleştirilmiş halidir. Aşağıdaki fonksiyonlara."— Sunum transkripti:

1 Full Text Finder

2 Yeni Full Text Finder nedir, parçaları nelerdir? EDS, AtoZ ve LinkSource araçlarının birleştirilmiş halidir. Aşağıdaki fonksiyonlara sahiptir. Dünyanın en kapsamlı temel indeksi Koleksiyon yönetim aracı Kütüphane koleksiyonunuzda yayın bazlı arama/tarama servisi Tam metin bağlantı sağlayıcı

3 1) EBSCO Discovery Service 2) Publication Finder (önceki adı: AtoZ) 3) Full Text Finder Link Çözücü (önceki adı: LinkSource) FULL TEXT FINDER:

4 FULL TEXT FINDER: EDS aramalarının Publication Finder ile bire bir eşleşmesi

5 Otomatik tamamlama özelliği ile hem anahtar kelime araması hem de yayın araması EDS

6 Aramanız ile koleksiyonundaki başlıklar arasında bire bir eşleşme varsa – Sonuç listesinin üzerinde, ayrı bir kutu içerinde yayın bazlı listeleme, ilgili yayına link ve yayın içinde arama (eğer başlık EDS temel indeksinde bulunuyorsa)

7 PUBLICATION FINDER: Yayın Araması

8 Eski AtoZ arayüzü – Alfabetik tarama özelliği ve başlık araması özelliklerini içeriyordu. Farklı arama/tarama seçenekleri farklı sekmeler ile sağlanmaktaydı. Eski AtoZ, EDS’den farklı bir arayüzde, ayrıca kullanılmaktaydı. Artık çok daha modern bir araca sahipsiniz.

9 AtoZ’nin yerine yeni Publication Finder – Artık farklı bir arayüzde değil, EDS ile birleştirildi ve tek arayüzde. EDS Yeni otomatik tamamlama özelliği sayesinde kütüphane koleksiyonunuzda hızlıca arama yapabilirsiniz. Yazdığınız terim, aradığınız başlığın neresinde geçerse geçsin, başlık popülaritesine göre bir sıralama gelecektir. Bütün bunlar, daha hızlı erişim ve yazım hatalarından kaynaklı bulamamayı önlemek demektir.

10 Sonuçlar ilgililiğe göre sıralanmaktadır. Başlık içerisinde arama özelliği getirilmiştir Başlığı içeren veri tabanlarınız, erişim yılları ve erişim linkleri listelenmektedir.

11 Örnek; ‘credit intermediation’ terimi ABA Banking Journal içerisinde aranırsa, sadece bu başlık içerisindeki makaleler listelenecektir.

12 PUBLICATION FINDER: Disiplinlere Göre Yayın Taraması

13 Yeni Publication Finder içerisinde disiplinlere göre tarama yapılabilmektedir.

14 Seçtiğiniz disiplindeki başlıklar alfabetik olarak listelenmektedir. Full Text Finder temel indeksinde olan başlıklar için sadece ilgili başlığın içerisinde arama seçeneği eklenmiştir.

15 FULL TEXT FINDER: Tam Metin Bağlantı için Link Çözücü

16 Koleksiyonuzdaki tam metin kayıtlara bağlantı sağlar

17 Teşekkürler!


"Full Text Finder. Yeni Full Text Finder nedir, parçaları nelerdir? EDS, AtoZ ve LinkSource araçlarının birleştirilmiş halidir. Aşağıdaki fonksiyonlara." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları