Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VOLTAJ KORUMA SİSTEMLERİ GRD – 03 – 01 – 01 – A GRD –

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VOLTAJ KORUMA SİSTEMLERİ GRD – 03 – 01 – 01 – A GRD –"— Sunum transkripti:

1 VOLTAJ KORUMA SİSTEMLERİ GRD – 03 – 01 – 01 – A GRD – 01 -00
GORDİON OTOMASYON VOLTAJ KORUMA SİSTEMLERİ GRD – 03 – 01 – 01 – A GRD –

2 GRD – 03 – 01 – 01 –A 3 FAZ SANAYİ TİPİ MODELİ

3 BU CİHAZI NEDEN KULLANMALIYIM ?
*Elektrik kontağından kaynaklı yangınları önler. (Yüksek voltaj etkisiyle makinanın ve fabrikanın yangın riskini önler.)

4 *Elektrik kaynaklı arıza sonucu bazı özel yapım makinelerde yedek parça probleminden makine uzun süre kullanım dışı kalabilir . Hatta kullanılamaz hale gelebilir.

5 *Elektrik dağıtım firmalarının ( UEDAŞ BEDAŞ SEDAŞ vb) elemanları bakım onarım çalışması sonrası yapabilecekleri hatalardan kaynaklı işletmedeki makine ve ekipmanların kontrol kartlarının hasar görmesini engeller . (Ör : Faz sırası değişikliğinde motorların ters yöne dönmesi . Kontrol kartlarının arıza sonrasında yanlış komut vermesi gibi. )

6 *Yine elektrik dağıtım firmalarının çalışma sonrası yapabilecekleri hatalardan kaynaklanan (faz sırası değişikliği v.s.) Vinç ve asansör gibi makinelerin ters yöne çalışmasına engel olarak mal ve can kaybını önler.

7 GRD – 01 – 00 TEK FAZ OFİS ve EV TİPİ MODELİ

8 Evlerimizde kullandığımız UPS ve Regülatör nedir ve ne işe yarar
Evlerimizde kullandığımız UPS ve Regülatör nedir ve ne işe yarar ? *UPS : Elektrik enerjisinin kullanılmaya başlanması ile beraber ortaya çıkan temiz enerji ihtiyacı , teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha da artmaktadır. Güç kalitesini artırma çalışmaları sırasında kullanılan Kesintisiz Güç Kaynakları teknolojisi de bu isteği karşılamaya yönelik çalışmaların bir ürünüdür. Kesintisiz güç kaynakları sürekli devrede kalırlar ve elektrik kesintilerinde kesintinin yük tarafından hissedilmesini engeller.

9 *REGÜLATÖR : Şebeke gerilimindeki yükselme, düşme ve tüm dengesizlikleri önleyip , gerilim regülasyonu yapan cihazlara Regülatör denir.  Frekans , hız , güç , Basınç , gerilim ve akım gibi fiziksel büyüklükleri , belli ölçüde sabit tutabilen ve bu unsurları değiştirerek tekrar sabit tutabilen cihazdır.

10 Bu cihazın UPS ve Regülatörden farkı nedir
Bu cihazın UPS ve Regülatörden farkı nedir ? *Regülatör ve UPS de nötr kopmasında , nötr faz karışmasında ani voltaj artışlarında (Voltaj Peaklerinde ) bağlı olduğu cihaz lar ile birlikte zarar görebilir. GRD Voltaj Koruma Sistemi hem bağlı olduğu cihazları hem de kendini korumaya alır.

11 BU CİHAZI EVİMDE veya OFİSİMDE NEDEN KULLANMALIYIM
BU CİHAZI EVİMDE veya OFİSİMDE NEDEN KULLANMALIYIM ?? *Elektrik kontağı kaynaklı yangınları ortadan kaldırır.

12 *Elektrikten kaynaklanan elektronik cihaz arıza ve kart yanmasından korur. (Türkiye’nin senede kart yanma maliyeti ortalama 2 milyar dolardır.)

13 Kart yanmaları sadece o cihazın maddi zararı ile son bulmaz
*Kart yanmaları sadece o cihazın maddi zararı ile son bulmaz . Örnek vererek anlatırsak ; Bir hukuk bürosunda yada muhasebe bürosunun bilgisayarlarının hard disklerinin yanmasında içerisindeki bilgiler silinmişken kimse hard diskin maliyetini hesaplamaz.

14 *Başka bir örnek verecek olursak ; Yaz aylarında otellerin en dolu olduğu sırada voltaj probleminden dolayı 100 odalı bir otellin 30 odasındaki klima , televizyon , uydu cihazı , buz dolabı gibi elektrikli cihazların yanması otel işletmesi için maddi açıdan telafisi olmasına rağmen prestij açısından telafisi olmayan bir hasar olur.

15 İBB ‘ nin Açıklamış olduğu 2008 - 2012 Yangın Kaynağı İstatislikleri Grafik – 1

16 İBB ‘ nin Açıklamış olduğu 2008 - 2012 Yangın Kaynağı İstatislikleri Grafik – 2

17 Gordion Otomasyon Elk Elektronik Güv.ve Kont Sis LTD ŞTİ
Uluyol 2.Doğanbey sk. Cemeceni İşh No : 40 Kat : 1 Osmangazi / BURSA Tel :


"VOLTAJ KORUMA SİSTEMLERİ GRD – 03 – 01 – 01 – A GRD –" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları