Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Aşağıdaki soruları cevaplayınız."— Sunum transkripti:

1 Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Şarjlı (tekrar doldurulabilen) piller, tek kullanımlık pillere göre daha ekonomiktir. Çünkü………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… tekrar tekrar doldurulup kullanılabilir.

2 Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
2. Pille çalışan aletleri şehir elektriğiyle çalıştırmamalıyız. Çünkü………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… alet bozulur .

3 Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
3. Elektrikli cihazların tamirini uzman kişilere veya yetkili servislere yaptırmalıyız. Çünkü………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… elektrikli cihazları tamir etmek bir uzmanlık işidir. Uzman olmayan kişilerin tamir etmeye çalışması can ve mal kaybına neden olabilir.

4 Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
4. Merve’nin kullandığı bilgisayarın kablosu plastikle kaplıdır. Çünkü………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… plastik elektriğin vücudumuza geçmesini engeller.

5 Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
5. Tükenen pilleri çöpe atmamalıyız. Çünkü………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… piller çevre kirliliğine neden olur.

6 Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
6. Elektrikli aletlere ıslak elle dokunulmamalıdır. Çünkü………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… su, elektriği ileterek çarpılmamıza neden olur.

7 Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
7. Elektrik prizine çivi, tel, iğne, şiş gibi cisimler sokulmamalıdır. Çünkü………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… bu maddeler vücudumuza elektrik geçirerek çarpılmamıza neden olur.

8 Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
8. Bir pile bağlanan büyük bir ampul ışık vermez. Neden? ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… pilin gücü, büyük bir ampulü yakmaya yetmez.

9 Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
9. İlk pili yapan bilim insanı kimdir? ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Alessandro Volta

10 Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
10. Küçük bir ampulü şehir elektriği ile yakmaya kalkarsak içindeki tel kopar ve ışık vermez. Neden? ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Şehir elektriğinin gücü yüksektir. Küçük ampulün içindeki tel ise pilin ürettiği elektriğe uygun bir şekilde yapılmıştır

11 Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
11. Işık veren bir ampule elinizi yaklaştırdığınızda sıcaklık hissederseniz. Neden? Çünkü………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… ampuller ışık üretirken aynı zamanda da ısı üretirler.

12 Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
12. Evlerimizde odalarımızın büyüklüğüne göre farklı güçte ampuller kullanmalıyız. Neden? Çünkü………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… daha güçlü ampuller daha geniş alanları aydınlatırlar .

13 Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
13. Ampullerin içindeki telin boyu arttıkça daha güçlü ışık verir. Neden? Çünkü………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… telin boyu arttıkça teldeki elektriğin gücü ve yaydığı ışık artar .

14 Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
14. Farklı sürelerde çalıştırılan aynı güçteki iki ampulden hangisi daha fazla elektrik enerjisi kullanır? Çünkü………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Aynı güçte iki ampulden daha uzun süre çalışanı daha fazla elektrik enerjisi kullanır .

15 Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
15. Elektrik sigortaları ne işe yarar? Çünkü………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Elektrikli araçların güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlayarak elektrikten kaynaklanabilecek yangınları önler. Kullanıcıların da zarar görmesini önler.


"Aşağıdaki soruları cevaplayınız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları