Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VEKTÖREL (ÇİZİM) TABANLI TASARIM FREEHAND

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VEKTÖREL (ÇİZİM) TABANLI TASARIM FREEHAND"— Sunum transkripti:

1 VEKTÖREL (ÇİZİM) TABANLI TASARIM FREEHAND
TASARIM PROGRAMLARI VEKTÖREL (ÇİZİM) TABANLI TASARIM FREEHAND Abdulkadir HALAÇLI :

2 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
BULUNDUĞUNUZ ŞEHİRDE REKLAM VE TANITIM FAALİYETLERİNDE BULUNAN FİRMALARI ZİYARET EDEREK NE TÜR ÇALIŞMALAR YAPTIKLARINI VE HANGİ PROGRAMI KULLANDIKLARINI ARAŞTIRINIZ. Abdulkadir HALAÇLI :

3 FREEHAND EKRAN ELEMANLARI
FreeHand değişik ekran elemanları içerir. Bu elemanlar ile program denetlenir. Çalışma anında bu elemanları kullanarak tasarımı gerçekleştiririz. Bu elemanlar şunlardır. Menü Çubuğu Araç çubukları (Tool Bars) Araçlar Çubuğu (Tools) Paneller Çalışma alanı (document) Abdulkadir HALAÇLI :

4 TASARIM PROGRAMLARI FREEHAND
PANELLER, ARAÇ ÇUBUKLARI TOOLS ARAÇLAR ÇUBUĞU Abdulkadir HALAÇLI :

5 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Toolbars Araç Çubukları: Tools araç çubuğuna yardımcı olmak amacıyla kullanılır. Sekiz tanedir. Bunları görmek için; Window / Toolbars….. Main, Text, Controller, Status, İnfo, Xtartool, Xtraoperation, Envolope Abdulkadir HALAÇLI :

6 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Tools Araçlar Çubuğu: Programın en önemli aracıdır. Üzerinde yirmi altı tane simge vardır. (Painter, Subselect, Page, Lasso, Eyedroper, Text vb) Yapacağımız tüm çalışmalarda bu araç çubuklarını kullanırız. Window / Tools Paneller: Paneller onüç adettir. Bunları kullanarak programı denetleriz. En fazla kullanılan paneller; Layers, Fill, Text, Stroke, Mixer, Swatches, Document tir. Abdulkadir HALAÇLI :

7 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Yanda tools araç çubuğunu görmektesiniz. Araçların yanında isimleri yer almakta. Bu isimler İngilizce ve Türkçe karşılıkları tam olarak yaptıkları işi ve eylemi karşılamadığı için biz de bu şekilde kullanacağız. Abdulkadir HALAÇLI :

8 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Layers (Katman) Paneli: Çalışma alanında birden fazla nesne olması durumunda üst üste binmiş nesneleri ifade eder. Katman panelini kullanarak nesneleri daha etkin kontrol edebiliriz. Şöyle ki; istediğiniz nesneyi görünmez yapabilir veya görünür yapabilir ve diğerini daha etkin kullanabilirsiniz. Window / Penel / layer Abdulkadir HALAÇLI :

9 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Uygulama Çalışma alanını aç Sol tarafta Tool aracında kare ve dikdörtgen ler ile çalışma alanına çizim yaptır. Layers panelini görüntüled Layers de sağ üst menü listesi / New yeni layer oluşur. İkinci bir Layer oluştur. Kareyi seç / Layer1 tıkla Ovali seç / Layer 2 yi tıkla ( işlemlere çalışma alanındaki nesneleri Layere atama denir) Layer yanındaki onay işareti ile görünür/görünmez yap.. Abdulkadir HALAÇLI :

10 Document İnpectors Paneli
Sayfanın yatay dikey konumunu, en boy oranını ayarlamamızı sağlar Abdulkadir HALAÇLI :

11 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Fill İmpector Paneli Nesnelerin iç dolgularını yapmak için kullanılır. Özellikle Gradient çok yaygın kullanılır. Uygulama: Çalışma alanına kare, oval çizdir Paneli kullanarak dolgularını yaptır Abdulkadir HALAÇLI :

12 Stroce İmpector Paneli
Fırça ve kalem türünün ayarlanmasını sağlayan paneldir. Uygulama: Stroke panelinde açılır listeden kalem/çizgi kalınlık değerini artır Sol alt köşede Colors dan renk tanımla Farklı kalınlıklarda çizim yaptır. Ayrıca açılır listesinde değişik kalem sitilleri var onları uygulat, Tools araçlardaki pencil Kalem ile çizim yaptır. (Calipraphic güzeldir…  ) Abdulkadir HALAÇLI :

13 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Text İmpectors Paneli Yazı yazma ve yazıya farklı nitelikler uygulama aracı.. Uygulama: Tools araçlardan Text aracını seç, ayrıca Text araç çubuğunu gözükür yap Yazı yaz Rengini boyutunu değiştir Text panelindeki Underline de değişik sitiller var uygulat. Abdulkadir HALAÇLI :

14 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Aling Paneli Ekranda çalışma alanında bulunan nesnelerin konumunu (sağda, solda ortada vb) ayaralar) (Aling to page seçili olacak.) Uygulama: Çalışma alanına bir kare çizdir. Dolgu yap.. Aling panelinde konumunu ayarla.. Abdulkadir HALAÇLI :

15 Transform (Dönüştürme) Paneli
Nesneleri taşımak, döndürmek eğmek kopyalama için kullanılır. Abdulkadir HALAÇLI :

16 Object İmpector Paneli
Seçili nesnelerin en boy oranını ayarlar. Ayrıca CORNER RADİES seçeneği ile köşeleri yuvarlar. Uygulama: Çalışma alanına kare çizdir. Kareyi seç Window / İmpector / Object Gelen pencerede x – y çalışma alanı içindeki konumunu belirler. W genişlek H yükseklik değerini gir. Corner Radies den köşeleri yuvarlat… Abdulkadir HALAÇLI :

17 Swatches ve Color Mixer Paneli
Swatches; Oluşturulan renkleri saklama ve saklanan renkleri tekrar çağırmaya Color Mixer; Farklı kiplerdek renkleri (rgb, cmyk, hls, system color picker) tanımlama yapmamızı sağlayan paneldir. Renkleri karıştırarak yeni renkler elde eder bunları kullanabiliriz. Uygulama: Rgb de sarı rengi oluştur. Sürükleyerek Swatches paneline bırak Kırmızı, mavi, rengi oluştur sürükleyerek Swatches e bırak Swatches de sağ üst te menü listesi /Export gelen pencerede üç rengi de seç /Save library tanımla Programı kapat, Swatches deki renkler yok. Sağ üst menü / İmport biraz önce ki dosya ismine tıkla saklanan renkler gelir. Abdulkadir HALAÇLI :

18 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
GENEL UYGULAMA YAZI YAZMA, YAZIYI BİÇİMLENDİRME. DOLGU KARE ÜÇGEN,YILDIZ VEYA DİĞER ŞEKİLLERİ ÇİZME UYGULAMALARI YAPTIR ÇİZGİ ÇİZME RENKLENDİRME KALINLIK AYARI RESİM EKLEME KATMANLARLA ÇALIŞMA UYGL… Abdulkadir HALAÇLI :

19 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Araç Çubukları: Üzerinde simgeler bulunan menülerle yapacağımız işlemleri bu simgeleri kullanarak daha kısa ve pratik yapmamızı sağlayan çubuklardır. En fazla kullanılanları; Main, Text(metin), Xtra tools, Xtra operations araç çubları Main Araç Çubuğu: En sık kullanılan komutları vermemizi sağlar. Uygulama: Daire içine resim yerleştirme *Resim eklet, (File / İmport ) *Daire çizdir *Resim seç / Kes / Daireyi seç / Edit / Paste / İnside (İmport ile eklenen resimler üzerinde işlem için araçlardan Trace kullanılır) Abdulkadir HALAÇLI :

20 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Text (Metin) Araç Çubuğu: Yazılar üzerinde farklı metin şekillerini kullanmamıza imkan verir. Uygulama1: İsim soy isimlerini yazdır. Daire çizdir Yazı boyutunu ortalı, sağ sol yaptır. Yazı ve daireyi seçtir Simgesine tıkla Uygulama2: Yazı yazdır Convert to Paths Modify / Ungroup Yazı karakterlerini farklı yerlere taşı, büyüt küçült rengini değiştir Abdulkadir HALAÇLI :

21 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
UYGULAMA: Aşağıdaki tasarımı gerçekleştiriniz(Şekillerin içine konuyla ilgili resim ekleyip yazıları altına yazabilirsiniz) Sağ alt tarafa imzanızı (ad soyadınızı yazınız) Resim olarak ve tasarım olarak kayıt ediniz (KAYIT: Resim olarak: File / Export / Kayıt Türü Jpeg formatında /dosya adını yaz Kaydet… Tasarım olarak: File / Save as / dosya adını ver Kaydet… Abdulkadir HALAÇLI :

22 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Xtra Tools ve Operations: Bazı ek işlemleri yapmamızı sağlar. Örn. farklı daireleri birleştirme, gölge ekleme, şekilleri büzme, çoğaltma vb Uygulamalar: Kare çizdir, daire çizdir her ikisini seç tıkla Yazı yazdır / Text / Convert to Path / simgesi ile yazıyı hafiften uzat Çalışma alanını yatay yaptır Abdulkadir HALAÇLI :

23 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Yazıyı yazdır : ERGİN AĞAÇ TİCARET MESLEK LİSESİ Metin kutusunu seçtir/ Convert To Paths/ Yazı rengini renk kutusundan istediğin renkte yap. Xtra Tools araç çubuğundan/Smudge ve yazıya el simgesi ile müdahele det(üç boyutlu yap) Abdulkadir HALAÇLI :

24 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
KAYIT: Resim olarak: File / Export / Kayıt Türü Jpeg formatında /dosya adını yaz Kaydet… Tasarım olarak: File / Save as / dosya adını ver Kaydet… UYGULAMA: Şu ana kadarki öğrendiklerimiz ışığında bir tasarım yapalım. CD tasarlayalım Yatay bir document alanı oluştur Tools aracından çizgi rengini Gri yap Tools aracından Spiral e çift tıkla Gelen pencereden spiral penceresini aşağıdaki seçeneklere uyarla/ Document alanına merkezi baz alıp alanı kaplayacak şekilde sipiral çiz/ 1 Abdulkadir HALAÇLI :

25 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Cd etrafına çerçeve ekleyelim(Çerçeve eklerken Merkezi baz alarakak Alt+ Shift tuşlarını kullanırsak tam daire elede ederiz.) /Çizgi rengini siyah yapmayı ve Stroke panelinden çizgi kalınlığını 3-4 değerlerine getirmeyi unutmayalım Cd mizin orta deliğinin dışında olacak bir daire elips aracını kullanarak oluşturalım içini koyu gri renkle dolduralım Yapılanlardan sonra; Görüntü şöyle olacaktır Orta dairenin içine Cd mizin deliğini ekleyelim. Dolgu rengi siyah yapalım ve koyu gri daire içine Cd ismini yazalalım.. Siyah daire etrafına alan renginde bir daire çizelim/ BÜRO YÖNETİM ALANI TANITIM yazalım ve yazıyı daireye dolayalım(daha önce öğrenmiştik) Orta siyah deliği beyaza dönüştürebiliriz. Arka plan renginin gözükmesi için…. 2 3 4 5 Abdulkadir HALAÇLI :

26 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
UYGULAMA: Kartvizit tasarlama. Yine şu ana kadar öğrendiğimiz bilgiler altında okul müdürümüze ait bir kartvizit tasarlayalım… Document panelinden Custom seçili iken x ve y değerlerini yatay yapıyoruz Kartvizit değerleri yaklaşık bu civardadır. Document alanına 8 (Stroke değeri, renk kırmızı) kalınlığında bir çerçeve oluşturalım(Dikdörtgen aracını kullanarak) İçini Renkle doldur./ Fill panelinden / Gradient / açı 90 derece ve beyazlığı biraz artır İnternettten Meb amblemini bul / File /İmport ile ekle gerekli boyutu getir./Yazıları yaz Ortaya çizgi ekle resim ve tasarım olarak kayıt et….. Abdulkadir HALAÇLI :

27 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
TAŞIMA VE DÖNÜŞTÜRME: Nesnelerin seçilmesi ve taşınmasıdır. Nesneyi Pointer aracı ile seçer taşırız. Seçili nesne Delete tuşu ile silinir Birden fazla üst üste nesnede altakini seçmek için Ctrl + Alt + Sağ tık Edit / Select All hepsini seçme Kopyalama / taşıma: Edit Copy-paste, Cut – paste Nesneleri bir bütün halinde işleme tabi tutmak için gruplandırmak gerekebilir: Nesneler seçili iken; Modify/Group. Grubu kaldırmak için Ungroup… ÖRN UYGULAMA Kalem aracını kullanarak aşağıdaki yaprağı oluşturalım ve gruplama ve çoğaltma ile bir tasarım gerçekleştirelim…. Abdulkadir HALAÇLI :

28 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
UYGULAMA: Document alanı Yatay yap dolma kalem aracı ile aşağıdaki şekli çiz içini yeşil renklle doldur.. (burda önemli husus başladığımız yere dönmektir aksi taktir de renkle dolguyu gerçekleştiremeyiz.) Yaprak damarlarını kalem aracını kullanarak çiz. Pencil tool Verytable Stroke değeri 5 lerde daha sonra aracını aktif yaparak yaprak damar kalınlığını kalından inceye ayarla…. İçini renkle doldur(kahverengi), yan damarları normal kalem ile çiz Abdulkadir HALAÇLI :

29 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Döküment alanını Büyüteç + alt tuşu ile biraz küçült ve Mause sol tuşu ile yaprağı içini alacak şekilde tamamen seç / Modify /Group oluştur. Böylelikle yaprağımız damarlarıyla bir bütün oluşturdu Kopyala yapıştır ikincisini küçült pozisyonunu değiştir. Yapraklar seçili iken Xstra Tools araç çubuğundan Mırror (Multiply) seçili iken yapraklar üzerinde tıkla çoğaldığını göreceksiniz. Şimdi yaprakları Document alanı içinde çerçeveye taşmayacak şekilde dağıt. Şimdi Yazımızı Yazabiliriz. Dolma Kalem aracı ile alt kenarı olmayan bir üçgen şekli çiz. Abdulkadir HALAÇLI :

30 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Yazı ve çizgiyi birleştirelim… Sonra da alt yazıyı yazıp şekil verelim ve resim ve tasarım olarak kayıt edelim. (Alt yazıya şekil vermek için; Modify /Envolepe/Create Daha sonra yazının kenarlarından pointer aracı(seçim) ile eğip bükebiliriz.. Resim ve Tasarım olarak kayıt TAMAM….  Abdulkadir HALAÇLI :

31 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com

32 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
UYGULAMA: YAZIYI ŞİŞİRME , EĞME BÜKME YAZIYI YAZ SEÇ/MODFY/ENVELOPE/CREATE TUTMAÇLARDAN ÇEK…. Abdulkadir HALAÇLI :

33 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
ŞEKİLLERİ EĞİT BÜKME ŞEKLİ ÇİZ TOOLS / SİMGSİNE TIKLA ÇİFT TIKLA VE GELEN PENCEREDE AŞAĞIDAKİ DEĞERLERİ OLUŞTUR (Length değeri 500 civarı) ŞEKİL ÜZERİNDE GEREKLİ BÜKMELERİ YAP ÖRN Abdulkadir HALAÇLI :

34 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
UYGULAMA: Aşağıda yer alan tanıtım afişini Freehand programı kullanarak oluşturalım Document alanı yatay Kenarlık ekle/Çizgi kalınlığını 7-8 civarında ve yeşil yap Dikdörtgenin içini yeşil ile doldur/Fill panelinden aşağıdaki işlemleri Gradient gerçekleştir. Abdulkadir HALAÇLI :

35 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Ortaya elips şeklinde bir daire çiz ve içini mevcut yeşil renk ile doldur…. Yeşil dairenin içine aynı biçimde ama boyutu daha küçük bir daire çiz içini sarı ile doldur.. Şimdi sarı dairenin altında bir girinti oluşturup 1982 yazısını yazalım / Sarı daire seçili iken Tools paneli / Freeform Tool aracına çift tıklayalım Lenght değerini 250 lere getirelim daha sonra ok ile alt tarafta girintiyi oluşturalım, yazımızı (1982) yazalım… Abdulkadir HALAÇLI :

36 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Yazıyı 40 boyutlarda beyaz ve italik yapıp yerleştiriyoruz. Dairemizin üzerine bir dikdörtgen çizelim, çizgi kalınlığını ve rengini beyaz yapıp iç dolgusunu mevcut yeşil ile renklendirip içine yazısını yazalım/ Yazıya gerekli boyutu verip renk olarak beyaz yapalım.. Şimdi Dikdörtgeni bükme/yamultmayı yapalım. Aynı şekilde yazıyı da bükülmeye uyarlayalım.. Dikdörtgen seçili iken; Modify / Envelope / Create komutunu verelim. Şimdi dikdörtgen şekli üzerinde oynayarak istediğimiz şekli verelim. Aynı işlemi yazıya da uygulayalım ve dikdortgenin yamukluğunu almasını sağlayalım. Abdulkadir HALAÇLI :

37 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Geldik şimdi aşçı şapkamızı çizmeye . Kalem aracını kullanıyoruz Stroke panelinden Yazı kalınlığını 9-10 civarına getiriyoruz renk olarak mevcut yeşil rengi seçiyoruz. Şapkamızın iç dolgusunu beyaz yapalım(unutmayalım bunu yapabilmek için başladığımız yere gelmemiz gerekiyor.) Şimdi geldik şapkadaki açık kesik yeri yapmaya: O alanda ince uzun bir dikdörtgen veya ince uzun bir oval şekil oluşturup çizgi rengini yok ediyor iç dolgusunu beyaz yapıyoruz. Beyaz dolgulu alanı çift tıklayıp köşelerinden döndürerek aşağıdaki görüntüyü elde ediyoruz Subselect aracı ile şapkanın üst çizgisini biraz kaydırıyoruz 31 yıl yazısını yazıp resim ve tasarım olarak kaydımızı yapıyoruz… Abdulkadir HALAÇLI :

38 UYGULAMA Aşağıdaki tasarımları gerçekleştiriniz
Abdulkadir HALAÇLI :

39 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
NESNELERİ KESME Bazen oluşturduğumuz daire, kare vb nesneleri değişik yollarla kesmemiz gerekebilir Kullanacağımız araç Knife aracıdır. Örn uyg: Bir kare çizelim Knife aracını aktif yapalım/Knife tool penceresinde Straight seçili, Widht değeri 20 tamam diyelim ve karemizi tam ortadan ayıralım keselim kesim noktaları oluşur Daha sonra pointer(seçim)aracı ile işaretliyoruz Delete yapıyoruz…. İstersek kesilen ve açıkta kalan alanları dolma kalem aracı ile birleştirip iç dolgularını da yapabiliriz. Abdulkadir HALAÇLI :

40 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
UYGULAMA: Bir araba arması yapalım(yerli tasarım aracımıza da yakışır)  Yatay Document alanı Mavi bir kenarlık ekleyelim ve kalınlığını 12 yapalım Ortasına merkezi baz alarak Alt + Shift tuşları basılı iken bir daire ve içine kenarları eşit uzaklıkta daire çizelim..(Köşegenlerden düz çizgi çizerek merkezi bulabiliriz ve dairelerimizi ona göre ölçülü yerleştirebiliriz. Daha sonra klavuz çizgilerini siliyoruz….) Her iki daire seçilir. Kesme (knife) aracı çift tıklanır. Width değeri 72 yap(en yüksek) Abdulkadir HALAÇLI :

41 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Her iki şekil seçili iken knafe aracı ile aşağıda olduğu gibi kes Pointer aracı ile kesim alanını seç Delete ile kesilen alanları sil Her iki şekli de seç Modify / Join yaparak bir kısmı birleştir. Diğer tarafı da dolma kalem aracı ile birleştir ve iç dolgusunu mavi yap Abdulkadir HALAÇLI :

42 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Tools paneli / Free form aracını çift tıklayıp lenght değerini civarında iken kesilen kısımları hafiften şişkin yapalım. İÇ dolgusunu yapalım mavi olarak, Fill Panelinden Gradient özelliğinden kabarık yap(en alttaki şekilde olduğu gibi) Abdulkadir HALAÇLI :

43 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Şimdi bir yatay dikdörtgen çizelim, başına üçgenlerden uç yapalım Dikdörtgen ve üçgeni seç, Xtra operations araç çubuğundan simgesine tıkla ve dikdörtgen ile üçgeni birleştir. İç dolgusunu yap, Fill panelinden Gradient den kabarık yap Ok seçili iken; Modify / Arrange / Send to back yaparak oku arka plana yolla Abdulkadir HALAÇLI :

44 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Şimdi okun daire içinden geçtiği görüntüsünü veren işlemi yapalım Ok simgesini seçiyoruz, Edit/Copy/ Paste yapıyoruz. Okların örtüşmesini tam üst üste gelmesini sağlıyoruz. Şimdi okumuz üstte gözüküyor. Daha sonra Pointer aracı ile üsteki okun başlangıç köşelerinden dairenin iç birleşme yerine kadar dikkatli bir şekilde her iki ucu da getiriyoruz. (Bu işlemleri yaparken büyütme ve küçültme araçlarını kullanmanız işinizi kolaylaştırır) Yazımızı yazıyoruz, resim ve tasarım olarak kayıt ediyoruz…. SONUÇ:  Abdulkadir HALAÇLI :

45 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
UYGULAMA: Bir ili tanıtan afiş/ilan/broşür hazırlama. O ilimizle ilgili elimizde resimler ve tanıtım yazısı olmalıdır. Abdulkadir HALAÇLI :

46 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Document alanı dikey Dikdörtgen aracı ile document alanını kaplayacak şekilde çerçeve oluştur Dikdörtgen üzerine aşağıda olduğu gibi Alt+Shift tuşları basılı iken daire çiz ve hem dikdörtgeni hem daireyi seç Xtra Operation aracındaki Punch aracı ile birleştir Abdulkadir HALAÇLI :

47 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Aşağıda olduğu gibi çizgi üzerine bir daire çiziyoruz copy/paste veya Edit /Duplicate komutları ile aynı ebat ve boyutlarda daire yerleştirip çizgiye diziyoruz…. Şehri tanıtan ana resmi büyük alana dikdörtgen alanına yerleştiriyoruz. Bunun için önce resmi File / İmport komutu ile sayfaya alana sığacak şekilde tam alanın üzerine ekliyoruz ve yandaki görüntüyü elde ediyoruz…. Abdulkadir HALAÇLI :

48 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
Resmi seçiyoruz Edit / Cut / Dikdörtgen çerçevesi seçili iken Edit / Paste İnsade komutlarını veriyor ve resmimizi ayarlıyoruz…. Diğer resimlerimizi de aynı yöntemle çalışma alanına ekleyip dairelere yerleştiriyoruz. Başlığı biçimlendirerek Şehri tanıtan kısa yazıyı yazıyoruz Yazının arka plan rengi için Komple dikdörtgen çizip renkle doldur sonra Modify /Arrange /Send to back Resim olarak ve tasarım olarak kayıt ediyoruz…. Abdulkadir HALAÇLI :

49 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
UYGULAMA: Çerçeve ve içinde resim oluşturma Document alanını yatay yap Tamamını kaplayacak şekilde dikdörtgen çiz. Çerçeve kalınlığında kenarlık oluşacak şekilde içine bir dikdörtgen daha çiz İç dikdörtgen seçili iken Xtra tool araç çubuğu Raughen aracını seç iç dikdörtgen kenar çizgisinden tut biraz esnet/oynat Modify / Join ile iki şekli birleştir. Dolgu rengini ahşap kahverengi yap Fill panelinden kabarık yap Resmi File / İmport komutu ile ekliyor ve çerçeve içine yerleştiriyoruz… Abdulkadir HALAÇLI :

50 Abdulkadir HALAÇLI : www.halacli.com
sonuç; Abdulkadir HALAÇLI :


"VEKTÖREL (ÇİZİM) TABANLI TASARIM FREEHAND" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları