Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MERDİVEN KAPLAMALARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MERDİVEN KAPLAMALARI."— Sunum transkripti:

1 MERDİVEN KAPLAMALARI

2 Yerinde dökme mozaik, yapay taş plak, doğal taş plak, seramik, ahşap, plastik, linolyum, kauçuk vb. başlıca merdiven kaplama malzemeleridir.

3 YERİNDE DÖKME MOZAİK KAPLAMA
Doğal taş agrega ile beyaz ya da renkli çimento ve su karışımından oluşan mozaik harcının; basamak profiline uygun olarak hazırlanan kalıplara dökülmesi suretiyle yapılır. ÇİMENTO ŞAP

4 BETON PLAK KAPLAMA Yüksek mukavemetli betondan yapılır. Genellikle dış mekan merdivenleri ile stadyum oturma platformlarında tercih edilir. Profili serbestçe belirlenebilir. Plak kalınlığı en az 8 cm olmalıdır.

5 DOĞAL TAŞ PLAK KAPLAMA İç mekanda kullanılan en rasyonel malzemelerden biridir. Bunun sebebi; dayanıklı olması, az bir bakımla korunması, doku ve renk bakımından çeşitli olması, kayganlaşmamasıdır. Aşınma nedeniyle basamaklarda kullanılan plak en az 4 cm, rıhtlarda kullanılanların ise en az 2 cm olmalıdır. ÇİMENTO HARCI Rıhtı yerinde dökme mozik merdiven

6 DOĞAL TAŞ PLAK KAPLAMA Rıhtlar da doğal taş ile kaplanıyorsa bu plakların basamaklara gelen yüklerin etkisi ile yerinden oynamaması için, alt ve üst kenarlarındaki derzler harçsız olmalıdır. Rıhtı doğal taş kaplama merdiven

7 YAPAY TAŞ PLAK KAPLAMA Plak kalınlığı en az 3 cm olmalıdır. Düzenlenmesi ve yerine konulması, eğer her yüzey için ayrı parçadan oluşuyorsa doğal taş kaplama ile aynıdır.

8 SERAMİK KAPLAMA Aşınma mukavemeti yüksek, sert, sesli ve soğuk bir malzemedir.merdivenlerde basamak ve rıht için üretilmiş basamak özel plakları kullanılır. Rıh plakları 15x15 cm, basamak plakları 15x30 cm lik ünitelerdir. Sol ve sağ kenar parçaları vardır. Basamak ön bölgeleri kayma güvenliği açısından yivli olmalıdır. Plaklar yerlerine çimento harcı ile oturtulur.

9 AHŞAP KAPLAMA Basamak, rıht ve yanak yüzeylerinde kullanılabilir. Bunun için çimento harçı ile tüm yüzeyler düzeltilmelidir.

10 LİNOLYUM KAPLAMA Linolyum, kauçuk, plastik gibi ince levhalarla kaplanacak yüzeylerin çok düzgün ve pürüzsüz olması gerekir. Çünkü en ufak hatayı yansıtırlar. Bu nedenle önce rıht ve basamaklar çimento şapı ile düzeltilmeli, hataları giderilmelidir. İç ve dış köşeler yuvarlatılmalıdır.

11 SÜPÜRGELİKLER

12 SÜPÜRGELİKLER Kullanılan başlıca malzemeler mozaik, doğal ve yapay taş, ahşap, plastik ve paslanmaz metallerdir. Bunlar ya yerinde dökülür ya da hazır elemanlar halinde üretilerek yerine konur.

13 SÜPÜRGELİKLER


"MERDİVEN KAPLAMALARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları