Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ
DERS SEÇİMİ

2 DERS SEÇİMİ YENİ KAYIT YAPTIRAN VEYA KAYIT YENİLEME YAPTIRAN ÖĞRENCİLER www. maol.meb.gov.tr adresini adres çubuğuna girerek ALTTAKİ SAYFAYA ULAŞILIR

3 ÖĞRENCİLER BURADAN ÖĞRENCİ GİRİŞİNE TIKLAYARAK KENDİ SAYFALARINA GİRERLER

4 ÖĞRENCİ KENDİSİNE VERİLEN ŞİFRE ve ÖĞRENCİ NOSU İLE SİSTEMİNE GİRİŞ YAPAR
İLGİLİ YERLER DOLDURULDUKTAN SONRA GİRİŞE TIKLANIR

5 EKRANA GELEN PENCEREDEN İSTERSENİZ ŞİFRENİZİ DEĞİŞTİRİRSİNİZ
EKRANA GELEN PENCEREDEN İSTERSENİZ ŞİFRENİZİ DEĞİŞTİRİRSİNİZ. DEĞİŞTİRMEK İSTEMEZSENİZ OK İLE GÖSTERİLEN YERE (( Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemlerine )) TIKLARSINIZ.

6 DERS SEÇME İŞLEMİNE TIKLIYORUZ

7 KARŞIMIZA BÖYLE BİR GÖRÜNTÜ GELECEK
KARŞIMIZA BÖYLE BİR GÖRÜNTÜ GELECEK. BURADAN ÖNCELİKLİ OLARAK ORTAK DERSLERİ SEÇMENİZ GEREKİR. ORTAK DERSLERİ BİTİRMEDEN HİÇ BİR ŞEKİLDE MEZUN OLAMAZSINIZ. Seçmek istediğiniz dersin en sol kısmındaki mavi renkli ok işaretini tıkladığınız zaman o ders bu dönem seçtiğiniz dersler kısmına atılacaktır. Seçtiğiniz dersi geri silmek için ‘’Bu Dönem Seçtiğiniz Dersler’’ kısmında dersin en solunda bulunan kırmızı renkli ok işaretini tıkladığınız zaman seçtiğiniz ders silinecektir.

8

9 Ders seçme işlemini ‘’ Bu Dönem Alabileceğiniz (…
Ders seçme işlemini ‘’ Bu Dönem Alabileceğiniz (….) Kredi Toplamını Aştığınız İçin Bu Dersi Seçemezsiniz’’ uyarısı gelinceye kadar ders seçimi yapabilirsiniz

10 Ders seçme işlemi tamamlandıktan sonra altaki yazdır kısmı tıklanacak, seçilen derslere ait liste alınacak, alınan bu liste ile BİGA HALK EĞİTİM MERKEZİNE giderek seçtiğiniz derslerin kitaplarını alabilirsiniz.

11 Sınav Giriş Belgenizi sınav tarihinden 10‐15 gün önce sistemden alabilirsiniz sınav giriş belgenizde; Sınava hangi okulda, hangi derslerden kaçıncı oturumda sınava gireceğiniz açık bir şekilde yazılacaktır.

12 NOT: Sistemde kaydı aktif olmayan öğrenci ders seçimi yapamaz
NOT: Sistemde kaydı aktif olmayan öğrenci ders seçimi yapamaz. Bir önceki dönem sınava girdiği için sistemde kaydı henüz aktif görünen öğrenciler ders seçebilmeleri için mutlaka kayıt yenileme işlemi yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde ders seçemezler sınavlara giremezler.


"MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları