Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri"— Sunum transkripti:

1 Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri

2 Tarihi Güzellikler

3 Truva Atı Truva Atı Çanakkale’dedir.Eskiden Yunanlıların yaptığı,düşmanları öldürmek amacıyla yapılmıştır.

4 Adile Sultan Kasrı Adile Sultan Kasrı İstanbul’dadır. Sultan Abdülaziz tarafından küçük kız kardeşi Adile Sultan için 1853 yılında yaptırılmıştır. 

5 Anadolu Hisarı Anadolu Hisarı İstanbul’da bulunur.
1395'te Yıldırım Beyazıt tarafından, İstanbul'un İkinci Osmanlı Kuşatmasına hazırlığının bir parçası olarak yaptırılmıştır.

6 Kız Kulesi Kız Kulesi, tarih içinde gözetleme kulesi, deniz feneri olarak kullanılmış, Boğaz girişini belirten bir mihenk noktasıdır. Geçen yüzyıldaki görüntüsünü koruyan kule turizme tahsis edilmiş lokanta ve seyir balkonu ile servis vermektedir.

7 Doğal Güzellikleri

8 Ağrı Dağı Ağrı Dağı,Ararat (Selçuklular döneminde; Eğri Dağ, resmi adıyla Büyük Ağrı Dağı),Türkiye'nin en yüksek bir dağdır.

9 Uzun Göl Trabzon'a 99 km ve Çaykara ilçesine 19 km uzaklıkta, deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunan Uzungöl, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakmaktadır.

10 Uludağ Uludağ, Olimpos Dağı olarak da bilinir. Bursa ili sınırları içinde, 2543 m yüksekliği ile Türkiye'nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan dağ,Evliya Çelebi seyahatnamesinde bu dağdan CEBELİ RUHBAN diye söz eder. Ayrıca halkarasında KEŞİŞ dağı olarakta bilinir.

11 Kaçkar Dağları Kaçkar Dağları, Türkiyenin kuzeyinde, Doğu Karadeniz sahili boyunca uzanan birdağ sırasıdır. Doğudaki birçok zirvesi 3000 m üzerindeyken, batı kesimi 2000 m yüksekliğe kadar ulaşır. En yüksek noktası olan Kaçkar Dağı, hemen hemen Gürcistan sınırı olup yaklaşık 4000 m yüksekliktedir.

12 Düden Şelalesi Antalya`ya yaklaşık 7 km ,Varsak Belediyesi`ne 1 Km mesafede cennetten akan bir doğa harikasıdır. Düden Şelalesi Antalyanın en güzel şelalelerinden biridir.


"Ülkemizin Doğal Ve Tarihi Güzellikleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları