Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UZUNGÖL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UZUNGÖL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal"— Sunum transkripti:

1 UZUNGÖL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal
Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. ©

2 Trabzon'a 99 km ve Çaykara ilçesine 19 km uzaklıkta, deniz seviyesinden 1090 m yükseklikte bulunan Uzungöl, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakmaktadır. Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuş göl, “Uzungöl” olarak bilinir ve çevreye aynı ad verilmiştir. Özellikle yakınındaki “Şerah” köyünün yöreye uygun tarzda yapılmış eski ahşap evler, doğanın güzelliğini tamamlar özelliktedir. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Uzungöl, sahip olduğu turistik potansiyeli bakımından çok zengindir.

3 Göldeki alabalık üretme çiftliğindeki alabalıkları izlemek ayrı bir zevk…

4 Çevrede trekking, kuş gözlem, botanik amaçlı turların yanı sıra daha yükseklerdeki dağların arasındaki göllere veya yakınlardaki Şekersu, Demirkapı, Yaylaönü gibi diğer yaylalara geziler düzenleme olanağı vardır. Yaban hayatı bakımından Uzungöl çevresindeki dağlarda ayı, kurt, yaban keçisi, tilki, kafkas dağ horozu gibi çeşitli hayvan türleri barınmaktadır. Haldizen deresi vadisinde, heyelan sonucu dere yatağının tabii baraj şeklinde kapanması sonucu oluşan göl, çevresindeki ladin ormanları ile çekici bir peyzaj sergiler, Göl kıyısında yer alan Uzungöl yerleşmesi belediye teşkilatına sahip olup, alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Çaykara Uzungöl yol bağlantısının tamamı asfalt olup 100 km. mesafededir. Gölün su sathı, mevsiminde gelen su miktarı ile bağımlı olarak cüzi farklılıklar gösterir ise de, genelde boyu 1000 metre, eni 500 metre, derinliği ise 15 metre civarındadır. Gölde alabalık yaşamaktadır. Güzel ülkemizde mutlaka görmek istediğim yerlerden biri olmuştur hep UZUNGÖL… Alın elinize göl kenarında satılan sıcak kavrulmuş fındığınızı ve bu doğa harikasının tadını çıkartın… Yağmurlu bir havada Uzungöl ayrı bir güzeldi…

5 Uzungöl yöresel mutfağı, Karadeniz genel mutfak kültürünün bir yansımasıdır.
Uzungöl'ü ziyaret edenlerin tamamının mutlaka yediği yayla sularında yetişen Alabalığın yeri bir başkadır. Gelen ziyaretçilerin mutlaka sofralarında ana yemek olarak lezzet vermektedir. Uzungöl'de yetişen Alabalığın lezzeti Haldizan Deresinin soğuk sularında yetişmesidir. Alabalıklar tamamen Uzungöl'de doğal ortamda yetiştirilmektedir. Yörenin özel tereyağında yapılması lezzetine lezzet katmaktadır.

6 Eğer özel aracınızla Uzungöl’e ulaşmak istiyorsanız Karadeniz sahil yolunu takip ederek Trabzon’un Arsin, Araklı, Sürmene ilçelerini takip ederek Of  köprüsü girişine ulaşırsınız. Burada köprü girişinden Uzungöl’e ayrılan yoldan itibaren güneye doğru seyahat ederek aynı istikamette  44 km’lik bir yolculuktan sonra Uzungöl’e ulaşmış olursunuz. Trabzon şehir otogarına Türkiye’nin her ilinden otobüs acenteleri gelmektedir. Trabzon otogarına geldikten sonra Çömlekçi semtinden günün her saatinde Uzungöl’e servis bulunmaktadır. DVD de “Uzungöl’ün Sessiz Çığlığı” adlı belgeseli Videolar klasöründe bulabilirsiniz. Şimdi nefesinizi tutun…

7

8 UZUNGÖL 1. Bana ait 247 adet olan süper sunuların tamamı tek bir cd de toplanmıştır. CD den edinmek için bana bunu belirten göndermeniz yeterli. Detaylı bilgi size verilecektir. Tüm sunular şifresiz ve her bilgisayarda izlenebilecek şekilde olacaktır. 2. Ayrıca Muhteşem bir Karadeniz DVD si Bu sunuda izlediginiz Uzungöl gibi onlarca sunu dvd dedir. a-  1200 den fazla muhteşem fotoğraftan  oluşan baştan başa Karadeniz Şehirlerinin, beldelerinin, müze, yayla ve özelliklerinin sunumları (pps).  30 büyük kapasiteli PPS (toplam 1200 fotograf) b-   Bu şehirlere ait özel video görüntüleri.  22 VIDEO GÖRÜNTÜSÜ c-   Karadeniz'e özgü müzikler.  d-   3 adet süper Karadeniz belgeseli. ( BELGESEL FILM) DIVX FORMATINDA yine dvd yi edinmek için bana ile ulaşabilirsiniz.


"UZUNGÖL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları