Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

16 Temmuz 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni. TEMASSIZ HARCAMALAR 1 MİLYAR EURO’YU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "16 Temmuz 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni. TEMASSIZ HARCAMALAR 1 MİLYAR EURO’YU."— Sunum transkripti:

1 16 Temmuz 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

2 http://www.technologic.com.tr/temassiz-harcamalar-1-milyar-euroyu-asti/ TEMASSIZ HARCAMALAR 1 MİLYAR EURO’YU AŞTI Visa Europe, 2013 yılının ilk çeyrek sonu rakamlarına göre Avrupa’daki Visa markalı temassız kart kullanımının Ocak-Mart 2013 döneminde yüzde 46 oranında arttığını açıkladı. Aylık işlem adedi Mart ayında 19 milyonu aşarken, temassız kartlar ve Visa payWave uygulamasına sahip akıllı telefonlarla yapılan harcamaların tutarı 1 milyar Euro’yu geçti. Türkiye’de Mart 2013 itibariyle 69 bin temassız terminal ve 6 milyonun üzerinde Visa markalı temassız kart bulunuyor. Visa Europe’un açıkladığı verilere göre, Avrupa’da temassız kartların kullanımı önemli bir noktaya ulaştı. Avrupa’da Mart 2013 itibariyle Visa markalı temassız kart adedi 58 milyona ulaşırken bu kartlarla gerçekleşen aylık işlem adedi 19 milyonu aştı. Avrupa çapında, tüketicilerin Visa markalı temassız kartları ve Visa PayWave uygulamasına sahip cep telefonlarını kullanarak alışveriş yapmasına imkân sağlayan 797 bin temassız terminal bulunuyor.

3 http://www.webrazzi.com/2013/07/08/bitcoin-ekosistemi/ BİR YILDA YÜZDE 1500 DEĞER KAZANAN BITCOIN EKOSİSTEMİ 26 Haziran 2013 tarihe ait olan verilerin değerlendirildiği infografiğe göre hali hazırda piyasada bulunan 11 milyon civarı Bitcoin’in ABD doları olarak karşılığı 1 milyar doların üzerinde. Bir yıl önceye göre yüzde 1500 değer kazanmış olması da ilginin katlanarak arttığının bir göstergesi. Bitcoin işlem sayısı ise çok büyük bir hızla artıyor. Ocak 2009’da ilk işlemin gerçekleştiği Bitcoin’de Haziran 2013’e gelindiğinde toplam işlem adedi 19.756.629’a ulaşmış durumda. Ocak 2013’e göre bu neredeyse iki katı bir artış anlamına geliyor. Bitcoin’lerin piyasaya sürülmesini açısından büyük önem taşıyan Bitcoin madenciliği ise bu finansal yapının arkasındaki ilginç bir dinamik. Şu ana kadar 11 milyon Bitcoin piyasaya sürüldü. Son 30 günde ise Bitcoin madenciliği ile piyasaya sürülen Bitcoin adedi 3 bin 850. Toplam Bitcoin sayısının 21 milyonda kalacağı daha önceden söylenmişti ve her geçen dönem Bitcoin madenciliği daha zor hale geldiği için 2009’dan bu yana kadar piyasaya sürülen 11 milyon Bitcoin’in 21 milyona ulaşması çok daha uzun zaman alacak. İnfografiğin tamamını incelemek için linki tıklayınız;

4 http://shiftdelete.net/sahibinden.com-ve-bkm-expressden-isbirligi-45679.html SAHİBİNDEN.COM VE BKM EXPRESS'DEN İŞBİRLİĞİ sahibinden.com, kullanıcılarının daha hızlı ve kolay alışveriş yapabilmelerini sağlamak amacıyla ödeme seçenekleri arasına BKM Express’i de ekledi. Bu işbirliğiyle sahibinden.com kullanıcıları, kart bilgilerini paylaşmadan Sahibinden.com ve BKM Express ile alışveriş yapabiliyor. Ayrıca kart sahibi kartının sunduğu taksit ve puan kazanımı fırsatlarından da yararlanabiliyor. BKM Express hizmeti kart sahiplerine ücretsiz sunuluyor. BKM Expess’i kullanmak isteyen sahibinden.com kullanıcılarının, www.bkmexpress.com.tr adresine girerek belirledikleri kullanıcı adı ve şifreyle kartlarını tanımlamaları yeterli. Üstelik BKM Express hizmetini destekleyen 12 bankaya ait banka veya kredi kartlarını BKM Express’e tanımlamak mümkün.

5 http://www.webrazzi.com/2013/07/08/square-stand-ipad/ SQUARE’İN iPAD TABANLI YENİ ÖDEME SİSTEMİ APPLE STORE’LARDA SATILACAK Square’ın resmi olarak Mayıs ayı ortasında duyurmuş olduğu yeni iPad tabanlı ödeme sisteminin satışında Apple Store’lar bir kez daha Square’ın satış noktalarından biri olacak. Square Stand adı verilen bu yeni sistem iPad’lerin küçük işletmelerin ödeme kabul etmesinin yanı sıra, yüksek teknolojiye sahip birer yazar kasa gibi kullanılabilmesini de sağlıyor. Bir süredir önceden seçilmiş 13 test noktasında kullanılmakta olan Square Stand, resmen satışa sunuldu. Square cihazına sahip olmak için çeşitli yöntemler mevcut. Bu yöntemlerden biri de Apple mağazaları olacak.

6 http://www.mediacatonline.com/bu-alisveris-arabalari-yemek-tarifi-veriyor/ BU ALIŞVERİŞ ARABALARI YEMEK TARİFİ VERİYOR Ürün yelpazesinde mayonez başta olmak üzere birçok sos yer alan Hellmann’s Brezilya’da hayata geçirdiği projeyle dikkat çekiyor. ‘Hellmann’s Recipe Cart’ adlı proje kapsamında her biri dokunmatik ekranlı tabletlerle donatılmış alışveriş arabaları müşterilere mayonezli yemek tarifleri veriyor. Alışveriş arabaları RFID etiketler sayesinde müşteri alışveriş için gezindiği sırada yakındaki ürünleri algılayıp, bu ürünler ve mayonez eşliğinde yapılabilecek tarifleri ekrana getiriyor. Aynı zamanda interaktif bir haritaya da sahip olan arabalar mağazadaki ürünlere nerede ulaşılabileceğini de gösteriyor. Bu yaratıcı etkinlik uygulanmaya başladığından bu yana Hellmann’s’ın mayonez satışlarının yüzde 68 oranında artmış olması da akıllı alışveriş arabalarının ‘işe yaradığını’ kanıtlıyor. Video için linke tıklayınız; http://youtu.be/CT_Uc4PZBqQ http://youtu.be/CT_Uc4PZBqQ

7 http://www.rsfmradio.com/2013_07_03/Google-Glass-web-tarayicisina-kavustu/ GOOGLE GLASS WEB TARAYICISINA KAVUŞTU Giyilebilir teknolojinin öncü ismi Google Glass yazılım güncellemeleri ile yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Son güncelleme yeni sesli komutlar, tam donanımlı web tarayıcısı ve yeni paylaşım özellikleri içeriyor. Çok yeni bir teknoloji olan, Google Glass için birçok uygulama geliştirildi. Twitter, Facebook, YouTube uygulamaları ve dahası... Ancak son teknoloji cihaz, sahiplerine web deneyimi sunmuyordu. Son güncelleme ile birlikte bu eksiklik giderildi. Google Glass sahipleri artık web sitelerini gezebilecek. Ayrıca cihaz sesli mesaj okuma, arama yanıtlama için kullanacağınız sesli komutlar ve paylaşım gibi yeni özellikleri destekliyor. Bu yılın başlarında kaşiflere gönderilen Glass modeli akıllı telefonunuza bağlanabiliyor. Telefonunuza mesaj geldiğinde Glass, mesajı sağ gözünüzün üstündeki minyatür ekranda görüntülüyor ve mesajı size sesli olarak okuyabiliyor. Güncelleme ile Glass’a kazandırılan dahili kamera uygulaması fotoğraf çekme ve “Tamam Glass, Erkan ile paylaş” komutunu kullanarak arkadaşlarınızla paylaşma imkanı sunuyor. Glass’ın web tarayıcısına kaydırma, gezinme, yakınlaştırma, tıklama fonksiyonları yüklenmiş.

8 http://www.teknokulis.com/Haberler/Internet/2013/07/08/facebookun-sosyal-ag-aramasi-ozelligi-kullanicilara- sunulmaya-basliyor FACEBOOK'UN SOSYAL AĞ ARAMASI ÖZELLİĞİ KULLANICILARA SUNULMAYA BAŞLIYOR Facebook'un aylar önce duyurduğu ve halen beta sürecinde olan yeni özelliği Sosyal Ağ Araması, kullanıcılara sunulmaya başlıyor. Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, bu yılın başlarında kendisi açısından bir devrim niteliğinde olan yeni arama özelliği 'Sosyal Ağ Araması'nı duyurmuştu. Ancak 1 milyardan fazla üyenin, 240 milyardan fazla fotoğrafın ve 1 trilyondan fazla bağlantının yer aldığı bu dev sosyal ağda aradığını daha kolay bulabileceğin bu özellik hala yayınlanmamış ve beta sürecindeydi. Son gelen bilgilere göre Facebook bu özelliği bazı kullanıcılar için bu hafta devreye sokuyor. İlk etapta ABD'de yaşayan Facebook kullanıcıların için yayınlanacak olan Sosyal Ağ Araması ile birlikte Facebook'taki ortak yerler, fotoğraflar, insanlar ve diğer içerikler arasında rahatlıkla arama yapılabilecek.

9 http://sosyalmedya.co/instagram-manzara-modu-on-kamera-destegi/ INSTAGRAM’A MANZARA MODU VE ÖN KAMERA DESTEĞİ GELDİ Geçtiğimiz ay video çekme ve paylaşma özelliği eklenen ve Vine’ın karşısına sıkı bir rakip olarak çıkan Instagram, yeni bir güncelleme yayınladı. Bu güncellemeyle artık Instagram ile manzara modunda fotoğraf ve video çekmek mümkün oluyor. Video özelliği yayınlanır yayınlanmaz ilk 24 saatte 5 milyon videonun yüklendiği Instagram, yatay şekilde çekim yapma yani manzara modu fotoğraf ve video özelliğini hayata geçirdi. Instagram’ın son güncellemesiyle gelen tek yeni özellik manzara modu değil. Video çekim sırasında titreşimleri en aza indirgeyerek görüntüleri sabitleyen ‘Cinema’ özelliği bu güncellemeyle mobil cihazınızın ön kamerasını da kapsayacak. Diğer bir deyişle cihazınızın ön kamerasını kullanarak da kaliteli videolar çekebileceksiniz. Henüz Android ve diğer mobil platformlar için geçerli olmayan bu güncellemelerin önümüzdeki günlerde bu işletim sistemleri için de aktif olması bekleniyor.

10 http://www.webrazzi.com/2013/07/09/iab-turkiye-turkiye-tablet-kullanicisi-sayisi-1-milyon/ TÜRKİYE’DE TABLET KULLANICISI SAYISI 1 MİLYONA YAKLAŞIYOR Gemius – Ipsos KMG tarafından hazırlanan ve 12 yaş üstü bireyleri kapsayan infografiğe göre Türkiye’de ayda en az bir kez internete giren 905 bin 612 tablet kullanıcısı bulunuyor. Türkiye’de tablet kullanımının ne kadar çok arttığını vurgulamak için ise şu rakamlar oldukça ilgi çekici: Haziran 2012′de PC dışı internet kullanımı yalnızca %2.6 seviyesindeyken, 9 ay sonra aynı rakam %80′lik bir artışla %4.6 seviyesine ulaşmış. Tablet kullanıcılarının cinsiyet olarak dağılımları ise %54 kadın, %46 erkek şeklinde. Lokasyon olarak ise tablet kullanıcılarının %47‘si İstanbul’da oturuyor. Tablet kullanıcılarının tercih ettikleri markaların dağılımına bakacak olursak Apple yüzde 45‘lik pazar payı ile ipi göğüslüyor. Apple’ın ardından yüzde 30 ile Samsung, yüzde 14 ile de Nokia geliyor.

11 http://www.webrazzi.com/2013/07/10/google-databoard/ GOOGLE DATABOARD: GOOGLE ARAŞTIRMALARINI GRAFİĞE DÖKÜYOR Google Databoard, Google’ın internet profesyonelleri için geliştirdiği yeni bir araç. Google bu servisiyle sahip olduğu internet ilişkili verileri, kolayca grafik halinde görebilmemizi sağlıyor. Bu yeni araç, Google’ın araştırma çalışmalarından çıkan sonuçları ayrı parçalar halinde erişime açıyor. Bu parçaları ayrı ayrı kullanmak ve paylaşmak mümkün olduğu gibi birleştirerek tek bir infografik oluşturmanız da mümkün. Databoard ile kolay bir şekilde istediğiniz veriyi seçerek sunumlarınızda kullanmanız mümkün. Google Databoard’un diğer infografik yapma araçlarından farkı verileri de kendi içinde barındırıyor olması. Video için linki tıklayınız; http://youtu.be/NkoCRckNZ hI http://youtu.be/NkoCRckNZ hI

12 http://www.digitalage.com.tr/News.aspx?newsID=2460 Dailymail.co.uk’nin haberine göre; Samsung, yatırımlarını giyilebilir teknoloji alanına yönelttiğini doğruladı. Teknoloji devleri arasındaki rekabet artık cep telefonlarının farklı bir tasarımına doğru taşınıyor. Samsung ve Apple, planlarını giyilebilir teknoloji alanına yönlendiriyor. Uzmanlar ise teknoloji devlerinin saatinin cep telefonlarıyla bağlantı kurabileceği ve e-postaları görüntüleyebilme ve mini uygulamaların indirilebilmesi gibi benzer özelliklere sahip olacağını düşünüyor. SAMSUNG GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPIYOR Samsung Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısı (CSO) Young Sogn, cihazı giyilip giyilmediğinin farkında bile olunmayacağını, yeni ürünün giysi kumaşı, gözlük veya saatin ihtimaller arasında bulunduğunu açıkladı. Üzerinde çalışılan ürün hakkında sağlık durumu bilgisi elde edilmesi, buluta bağlanabilmesi, kullanıcıyı tanımlayabilmesi ve ayrıca ödemede kredi kartı yerine geçebileceği gibi bazı özelliklerine değindi.

13 http://www.haberler.com/alisveris-sitesi-acmanin-kolay-yolu-sopsy-cepte-haberi/ ALIŞVERİŞ SİTESİ AÇMANIN KOLAY YOLU "SOPSY" CEPTE Cepten alışveriş sitesi açmanın kolay yolu Sopsy.com şimdi yepyeni bir özellik sunuyor. Artık cep telefonlarından da alışveriş sitesi açmak mümkün. İşini internete taşımak isteyen girişimciler, tüm dünyaya güvenli bir şekilde satış yapma imkânı sunan Sopsy ile cepten de alışveriş sitesi açabilecekler. Sopsy.com ile cep telefonundan sitenizi, ürünlerinizi, ayarlarınızı kolayca yönetebilirsiniz. Sipariş aldığınızda bu siparişi anında cep telefonunuzdan görüntüleyebilirsiniz. Yeni bir ürün eklemek istediğinizde, cep telefonunuzdan fotoğrafını ekleyip, fiyatını ve detaylarını girip hemen satışa çıkartabilirsiniz. Müşterileriniz mobil uyumlu sitelerde rahatlıkla alışveriş yapabilirler. Cep telefonlarından Sopsy ile açtığınız sitenizi ziyaret eden müşteriler, ürünlerinize cep telefonuna uyumlu tasarlanmış sayfalardan ulaşabilecek ve ürünlerinizi kolayca satın alabilecekler.

14 http://www.internethaber.com/simdi-her-3-telefondan-2si-akilli--543115h.htm HER 3 TELEFONDAN 2’Sİ AKILLI Akıllı telefon ve tablet satışlarında rakamlara göre, Türkiye'de satılan her 100 cep telefonundan 65'i akıllı. Mobil internet kullanımı ise her çeyrekte çift haneli büyümeye devam etti. Kameradan e-postaya, mobil internetten haritalara kadar pek çok konuda akıllı telefondan beklediğimiz işler arttı. Kamera ve ekran çözünürlüğü artıp, ekranların boyutu büyüdüğü için pil ömrü konusundaki beklentiler de arttı. Akıllı telefon ekranları önce 4 inçken şimdi 5 hatta 6 inçin üzerine çıktı. Böylece yeni ekran standartları oluşmaya başladı. Ekran büyüdükçe tablete benzeyen akıllı telefonlara "fablet" adı verildi. Büyük ekranlı akıllı telefonlar mobil internet ve sosyal ağların daha çok kullanılmasına sebep oluyor. Akıllı telefonların en çok darbe vurduğu cihaz ise dijital fotoğraf makineleri oldu. Küçük ve basit fotoğraf makineleri paylaşma tutkusunun da etkisiyle akıllı telefonlara benzemeye başladı. Kameralar artık çözünürlüğü artırmak yerine yazılımla yeteneklerini çoğaltıyor.

15 http://www.canneslions.com/work/2013/innovation/entry.cfm?entryid=7175&award=38 CANNES INNOVATION LION: MASTERCARD DISPLAY CARD Cannes Lions ödüllerinde “Innovation Lion” ödülünü görsel Mastercard ile Polonya’dan Getin Noble Bank kazandı. Kullanıcıların banka hesaplarını her zaman kontrollü kullanması mümkün olmuyor. Ödeme talimatı, para transferi, nakitsiz işlemler derken hesapta ne kadar para kaldığı takip edemeyebiliyorlar. Genelde çoğu kullanıcının başına gelen bu duruma çözüm, hesapta kalan bakiyeyi gösteren Mastercard Display ile geldi. Geleneksel ödeme fonksiyonlarını, display ekran ve mini klavye ile birleştiren bu kartta Pay Pass özelliği de bulunuyor. PIN şifresini girdikten sonra kart müşteriye cari işlemler dengesini gösteriyor. Bu kart aynı zamanda online bankacılık hizmetlerinde kullanmak üzere bir kerelik parolalar oluşturarak güvenli bir sistem oluşturabilir. Bunun yanında promosyon bilgilerini gösterebilir. Sektörde ve medyada yoğun ilgi gören Getin Bank, ilk iki ayda 11 bin 600 kart bastı. Video için linki tıklayınız; http://youtu.be/jRfjn1wNcIU

16 http://www.canneslions.com/work/2013/mobile/entry.cfm?entryid=36574&award=2 CANNES GOLD LION: GET CASH Cannes Lions ödüllerinden “Gold Lions” kazanan Get Cash aplikasyonu, NatWest ve RBS müşterilerine kayıp ve unutulmuş kartları için kolay bir çözüm sunuyor. Bu yolla müşteriler hızlı bir şekilde ailesine veya ihtiyacı olan arkadaşına para yollayabilecek. Ayrıca cüzdanını yanında taşımak istemeyen bir kişi işini telefonu ile halledebilecek. Get Cash tamamen güvenli ve kolay bir yöntemle bu uygulamayı ilk olarak İngiltere'de hayata geçirdi. İnsanların çoğunun telefonlarının yanından ayırmaması Natwest ve RBS için bir fırsata dönüşüyor. Kullanıcıların bilerek ya da bilmeden kartlarını yanına almamaları sorun olmaktan çıkıyor. Uygulamayı kullanmak oldukça kolay, cep telefonunuzdan Get Cash ile çekmek istediğiniz nakit miktarını seçin. Size özel tek kullanımlık şifreniz ile İngiltere'de ki herhangi bir RBS, NatWest veya Tesco ATM'sini kullanarak paranızı çekebilirsiniz. Video için linki tıklayınız; http://youtu.be/OCYzR3KpApM

17 http://www.yapikredi.com.tr/tr-TR/sinirsiz_bankacilik/yeni_kanallar/mobil_bankacilik/mobilbanka/index.html#&panel1-1 Yapı Kredi Bankası müşterileri artık Mobil Şube’ye dilerseler kullanıcı kodu, dilerseler TC Kimlik Numaralarını kullanarak girebiliyorlar. Ayrıca Akıllı Asistan özelliği artık mobil şube’de. Akıllı Asistan Mobil Bildirimleri Menüsü ile birlikte hesaplar, kredi kartları, yatırım işlemleri, ödemeler ve kredilerle ilgili hareketler anlık bildirimler olarak ücretsiz şekilde alınabiliyor. AKILLI ASİSTAN VE TC KİMLİK NO İLE GİRİŞ ARTIK MOBİL ŞUBE’DE Bu yeniliğin yanında artık İnternet Şubesi’ne kullanıcılar isterseler Kullanıcı Kodu ile, isterseler de TC Kimlik Numaralarını kullanarak girebilirler. TC Kimlik Numarası ile girişin tek farkı TCKN ile Giriş adımında Kullanıcı Kodu yerine TC Kimlik Numarasının girilmesi. Diğer tüm adımlar Kullanıcı Kodu ile girişin aynısı. TC Kimlik Numarası ile giriş yapmak için İnternet Şubesi giriş ekranında TCKN ile Giriş sekmesini tıklamanız ve ilgili adımları takip etmeniz yeterli.

18 https://itunes.apple.com/us/app/iscep/id308261752?mt=8 İŞCEP A’DAN Z’YE YENİDEN TASARLANDI Yeni tema seçimleri ve kişiselleştirilebilir menüsü ile İşCep’te müşteriler kendilerine özel bir deneyim oluşturabilecekler. Kullanıcılar İşCep üzerinden 100’ü aşkın bankacılık işlemi gerçekleştirebilecekler. Grafiklerle desteklenmiş finansal durum menüsü, QR kod ile Bankamatikten kartsız para çekme gibi yenilikler mevcut. Bu özelliklerle bankamatiklerde kart kullanmadan kolaylıkla para çekilebilecek. Barkod ile fatura ödeme seçeneğiyle fatura numarası girmeye gerek kalmadan, fatura ödemeleri gerçekleştirilebilecek. Müşteriler Cep Anahtar aktivasyonu yaparak İnternet Şubesi ve İşCep’e tek kullanımlık şifre ile giriş yapabilecekler. Bu aplikasyon ile en yakın İş Bankası Şube ve Bankamatiklerinin konumları, adresleri ve çalışma saatleri hakkında anında bilgi alınabilecek, Ekonomi Bülteni ile İş Bankası için hazırlanan günlük Ekonomi Bültenini izlenebilecek.

19 İyi Çalışmalar


"16 Temmuz 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni. TEMASSIZ HARCAMALAR 1 MİLYAR EURO’YU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları