Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Google Glass Nedir? "Zenginleştirilmiş Gerçeklik Teknoloji" adı verilen teknolojinin uygulandığı Google Gözlüğü sanal aleme açılan üçüncü bir göz olarak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Google Glass Nedir? "Zenginleştirilmiş Gerçeklik Teknoloji" adı verilen teknolojinin uygulandığı Google Gözlüğü sanal aleme açılan üçüncü bir göz olarak."— Sunum transkripti:

1 Google Glass Nedir? "Zenginleştirilmiş Gerçeklik Teknoloji" adı verilen teknolojinin uygulandığı Google Gözlüğü sanal aleme açılan üçüncü bir göz olarak düşünülebilir.

2 Google Glass Nedir? Ana görevi kullanıcıların gözünün önünde sanal bir ekran oluşturmaktır. Gelişmiş bir işlemci, kamera ve internet bağlantısına sahiptir.

3 ÖZELLİKLERİ Fotoğraf ve video çekmek Video konferans yapmak
Sanal yol tarifi almak Mesaj göndermek

4 ÖZELLİKLERİ(2) İnternette arama yapmak
Farklı diller arasında çeviri yapmak Bulunduğunuz konumun özelliklerine göre anlık bilgi almak Yüz tanıma

5 Google Glass Teknik Özelikleri
Android işletim sistemi    16 GB’lık hafıza    1 GB RAM   1.2 GHz çift çekirdekli ARM Cortex-A9 veya OMAP 4430 işlemciler   5 MP 720p görüntü kalitesinde kamera  WiFi , GPS, Bluetooth

6 KULLANIMI Gözlüğün sağ tarafında yer alan Touchpad sayesinde kullanılan Glass'ın kullanımı için az sayıda, kolay temel hareketler yer alıyor ve görünen o ki arayüz de son derece sade. Ancak cihazın solaklar için olan bir versiyonu olacak mı, yoksa Touchpadstandart olarak sağda mı yer alacak ve gözlük kullanan kişiler için Glass nasıl olacak henüz kesin olarak bilinmiyor.

7 Google Glass Öğretemen ve Öğrencilere Neler Sunabilir?
Öğretmenler, gerçek zamanlı kolektif bir sınıf tecrübesi elde etmek için kendi görüş açılarıyla eğitici videolar çekebilir. Sunum ve pratik deneyim işlevselliği gerektiren derslerin paylaşılabilir kayıtlarını saklayıp, belgeleyebilirsiniz. Düzenlediğiniz sınıf gezilerinde, Google Glass’ın arttırılmış gerçeklik özelliğini kullanarak gidilen yerlerde referans sağlayacak tarihi binalar ya da anıtlar hakkında anında bilgi aktarabilirsiniz.

8 • Öğretmenler, Google Glass ile çektikleri videoları izledikleri zaman, sınıf ile olan iletişimlerini gözlemleyebilir ve sınıftaki performanslarını değerlendirebilirler. • Öğrenciler kendilerinden hazırlamaları istenilen ödevlerde, video çekme özelliği ile yaratıcı sunumlar hazırlayabilirler. • Etkileşimli bir ders programı sayesinde öğrenciler hem Google Glass kullanmanın zevkine varabilir hem de bu program sayesinde kendilerine olan güvenlerini geliştirebilirler.

9 Google Glass, Türk Eğitim Sistemi İçinde Nasıl Kullanılabilir?
Ülkemizde, teknolojik eğitim entegrasyonu adına 2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan, “Fatih Projesi” önemli bir girişimdir. Bu proje kapsamında okulların teknolojik altyapısının düzenlenip tüm öğrencilere tablet dağıtılması ve yine okulların internet ağ altyapılarının düzenlenmesi hedeflenmektedir.

10 Google Glass’ın Dezavantajları
Mahremiyet sorunu Güvenlik ihlalleri Sağlık açısından problem olup olmadığı

11 Fotoğraf ve video kayıt özellikleri bulunan Google Glass, ayrıca internet bağlantısı sayesinde fotoğrafları ve videoları sosyal medyada paylaşma imkanı da sunacak. 720p video kayıt, 16 GB flash hafıza, uzun pil ömrü, wifi ve bluetooth gibi özelliklere sahip olan Glass’ın; Youtube, Facebook, Twitter, LinkedIn ve Google Plus gibi pek çok sosyal paylaşım ağıyla uyumlu olması bekleniyor. Yüz tanıma özelliği anlamına gelen “InSight” uygulamasıyla herhangi birine bakıldığında cihaz otomatik olarak kişinin yüzünü tarayacak ve daha önceki fotoğraflardan o kişinin kim olduğunu gösterebilecek. Kullanıcısına konuşarak tweet atma imkanı da sağlayan Google Glass, istenilen görüntüyü de tweet olarak ekleyebilecek.

12 HAZIRLAYANLAR Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Hatice PEHLEVAN Selman ADIGÜZEL
Üzeyir GÖNDÜR

13 Kaynakça http://erkamuslu.wordpress.com/


"Google Glass Nedir? "Zenginleştirilmiş Gerçeklik Teknoloji" adı verilen teknolojinin uygulandığı Google Gözlüğü sanal aleme açılan üçüncü bir göz olarak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları