Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ULUSLAR ARASI TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ULUSLAR ARASI TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK"— Sunum transkripti:

1 ULUSLAR ARASI TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK
KÜRESEL LOJİSTİK SİNEM KÜÇÜK BERNA BAŞTÜRK NEFİSE BAKIRLI DIŞ TİCARET II

2 KÜRESEL LOJİSTİK Küresel lojistik anlayışı dünya ticaret hacminin büyümesine bağlı olarak gelişim göstermektedir. Uluslararası ticaret arttıkça lojistik gelişir ve bu alandaki profesyonelleşme ve uzmanlaşma seviyesi yükselir.

3 Lojistik Yönetimi Konseyi’nin (CLM) tanımına göre lojistik, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere her türlü ürün, hizmet ve bilgi akışının, hammaddenin başlangıç noktasından, ürünün tüketildiği son noktaya kadar olan tedarik zinciri içindeki hareketinin, etkin ve verimli bir şekilde akış ve depolanmasının sağlanması, kontrol altına alınması ve planlanması sürecidir.

4 Küresel Lojistik Sektörü Günümüzde ticaret artık tam anlamıyla küreselleşmiş, kurumlar çevrelerindeki değil tüm dünyadaki şirketlerle rekabet eder hale gelmiştir. Dolayısı ile ilerlemenin, verimliliğin, rekabet avantajı sağlamanın, hatta pek çok durumda var olmanın yolu, tedarik sürecini ve lojistik hizmetlerini en iyi şekilde yönetmekten geçmektedir.

5 KÜRESEL LOJİSTİK ANLAYIŞININ GELİŞİMİ VE TEMEL ENTEGRASYON TÜRLERİ
Küresel lojistik denildiğinde ilk akla gelen, dünya çapında eşya ve bilgi akışı organizasyonunun sağlıklı bir şekilde yapılandırılmasıdır. Küresel lojistik kapsamında; uluslararası kara, hava, deniz ve demiryolu taşıma türlerinin etkin kullanımı, dağıtım, depolama, elleçleme, gümrükleme, uluslararası taşıma belgeleri ve dış ticaret evraklarının düzenlenmesi başı çekmektedir.

6 Ticaret ve lojistik gelişip uluslararası rekabet arttıkça lojistik hizmeti talep eden tarafların (gönderici, alıcı) lojistik hizmet üretenlerden beklentileri artmaktadır. Belirlenen miktarda eşyanın doğru zamanda, doğru yerde ve doğru alıcıya sorunsuz bir şekilde teslimi lojistiğin doğasıdır. Dış ticarette lojistik hizmetin tüm boyutlarıyla gerçekleştirilmesi, gönderici ve alıcı tarafları büyük ölçüde tatmin etmektedir.

7 LOJİSTİK KÖY *Ulusal veya uluslar arası düzeydeki nakliye, lojistik ve eşya dağılımı ile ilgili tüm faaliyetlerin muhtelif işleticiler tarafından yürütüldüğü belli bir bölgedir. * Bu köyler genellikle metropollerin dışında, farklı taşıma türleri bağlantılarına yakın olan bölgelerde yer alır.

8 Avrupa Birliğine Üyelik Sürecinde Küresel Lojistik Üs Olma Yolunda Türkiye Lojistik köyler (merkezler), uluslararası limanlar ve hava alanları olarak tanımlanırlar. Küresel olanlar kıtaların uçlarında yer almaktadırlar. Bu merkezler demiryolu bağlantısı ile desteklenmekte, depolama, elleçleme, paketleme, etiketleme, geri dönüştürme ve hatta üretim yapılabilmektedir.

9 Hong Kong, Antwerp, Rotterdam, Hamburg, Singapur, Dubai, Tokyo, Los Angeles, New York, Paris liman ve hava alanları en önemli lojistik merkezler arasında yer almaktadırlar. Bazen de liman ile hava alanı iç içedir. Eğer iç içe değilse bile demir ve kara yolu ile birbirlerine bağlanmışlardır.

10 Global lojistik denince akla ilk gelen mesafenin uzaması ve müşteri çeşitliliğinin artmasıdır. Müşteri çeşitliliği artınca müşteri beklentileri de beraberinde değişmekte ve çeşitlenmektedir. Global lojistik bu yüzden tüm ulaştırma türlerini verimli kullanan ve bütünleştiren bir sistem diye tanımlanabilir.

11 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…

12 KAYNAKÇA http://www.slideshare.net/haticeakhisar/kresel- lojistik
otos/15.jpg /zamaninda-teslimat.jpg 2.jpg


"ULUSLAR ARASI TAŞIMACILIK VE LOJİSTİK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları