Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞTE TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞTE TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ"— Sunum transkripti:

1 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞTE TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ

2 2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ
TARİH İŞLEM 05 Haziran 2015 Ortak Sınavlar Puanlarının İlanı 5-9 Haziran 2015 Ortak Sınavlar Puanlarına İtiraz 24 Haziran 2015 Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı 8’inci Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanı 24 Haziran Temmuz 2015 Sınavla Öğrenci Alacak Özel Okulların Kayıt İşlemleri 06-16 Temmuz 2015 (Saat 17.00’ye kadar) Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması 14 Ağustos 2015 Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt Boş Kontenjanların İlan Edilmesi 17-21 Ağustos 2015 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Tercih Başvuruların Alınması 24 Ağustos 2015 Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt Yerleşemeyen Öğrencilerin Açık Öğretim Kurumlarına Kayıtlarının Yapılması

3 YEP’E GÖRE ÖĞRENCİ ALAN OKUL TÜRLERİ
Fen Liseleri Sosyal Bilimler Liseleri Anadolu Liseleri Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Çok Programlı Anadolu Liseleri Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri Anadolu İmam‐Hatip Liseleri Açık öğretim Kurumları Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı ve YEP’e göre öğrenci alan özel okullar

4 Özel Okullara Öğrenci Alımı
Sınavla öğrenci alacak özel okullar 24 Haziran -10 Temmuz 2015 tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapabilecektir. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Ancak bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.

5 Güzel Sanatlar Ve Spor Liselerine Öğrenci Alımı
Güzel sanatlar ve spor liselerine yerleştirme işlemleri güzel sanatlar ve spor liselerine giriş mevzuatı esas alınarak, tercihler doğrultusunda merkezi olarak yapılacaktır. Ancak güzel sanatlar ve spor liseleri için tercih yapacak öğrencilerin bu liselere kayıt kabul şartlarını taşımaları gerekecektir.

6 Tercihler öğrenci/veli tarafından, https://eokul. meb. gov
Tercihler öğrenci/veli tarafından, internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecektir. Yerleştirme işlemleri bir defaya mahsus yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır.

7 Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır
Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır.

8 Zamanında girilmeyen, yanlış yapılan, eksik kalan ya da elektronik onay işleminden sonra bildirilen değişiklik talepleri hiçbir şekilde işleme konulmayacaktır.

9 Yerleştirmede öğrenciler tüm okul türlerini içeren 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.

10 Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www. meb. gov. tr, http://oges
Tercih işlemleri, Bakanlığımız veya internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

11 YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları; Yerleştirme sonuçları 14 ve 24 Ağustos 2015 tarihinde ve adreslerinde ilân edilecektir. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

12 8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri YEP üstünlüğü, tercih önceliği ve okul kontenjanına göre yapılacaktır

13 YEP’ lerin eşit olması hâlinde 8’inci sınıf AOSP, bunun da eşit olması hâlinde sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflarda YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi halinde tercih önceliği, özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı yine eşitlik bozulmaz ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınacaktır.

14 NAKİL TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?
14 Ağustos’ta boş kontenjanların ilan edilmesinden sonra, Ağustos tarihleri arasında nakiller için başvurular yapılacak. Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca boş kalan kontenjanlar için il ve ilçe sınırları içerisinde 5 tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre nakiller gerçekleştirilecek. Öğrenciler nakil tercihlerinde 5 okul yazacaklar. Bu işlemlerin sonuçları 24 Ağustos’ta ilan edilecek ve aynı tarihte öğrencilerin kesin kayıtları yapılacak.

15 TERCİH YAPMAYAN ÖĞRENCİLER NASIL YERLEŞTİRİLECEK?
Tercih ekranında hiçbir işlem yapmayan öğrencilerin yerleştirme işlemleri, sistem tarafından açık öğretim kurumlarına gerçekleşecek.

16 2014 YILI TABAN PUANLARI OKUL TABAN PUAN Trabzon Merkez Fen Lisesi
483,0119 Trabzon Yomra Fen Lisesi 476,6041 Türk Telekom Fen Lisesi 453,2573 Şiran Fen Lisesi 372,1914 Bayburt Fen Lisesi 442,0525 Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi 391,1453 Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi 363,1825 Kelkit Anadolu Lisesi 330,7649 Gümüşhane Anadolu Lisesi 309,5240 Kelkit Gazi Anadolu Lisesi 283,2507

17 OKUL TABAN PUAN Şiran Şehit Teğmen Tuna Kara Anadolu Lisesi 183,5310 Harşit Anadolu Lisesi 181,2064 Kürtün Anadolu Lisesi 151,3343 Torul Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesi 146,0608 Gümüşhane İbn-i Sina Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi-Ebe Yardımcılığı Dalı Gümüşhane İbn-i Sina Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi-Hemşire Yardımcılığı Dalı Gümüşhane İbn-i Sina Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi-Sağlık Bakım Teknisyenliği Dalı Kelkit Lokman Hekim Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi-Ebe Yardımcılığı Dalı Kelkit Lokman Hekim Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi-Hemşire Yardımcılığı Dalı Kelkit Lokman Hekim Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi-Sağlık Bakım Teknisyenliği Dalı

18 OKUL TABAN PUAN Gümüşhane Kanuni Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Şehit Tamer Özdemir Çok Programlı Anadolu İmam Hatip Lisesi   Muammer Ve Enver Şahin Anadolu İmam Hatip Lisesi   Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi   Kürtün Anadolu İmam Hatip Lisesi

19 TEŞEKKÜRLER. Rehber Öğretmen Hatice ÖZDİL YÜREKLİ


"ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞTE TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları