Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU"— Sunum transkripti:

1 T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU

2 T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU
İÇİNDEKİLER Okulun Tarihçesi Genel Bilgi Personel ve Kadro Durumu Öğrenci Sayısı Taşımalı Eğitim Vizyon Misyon Okulun Önemli Sorunları ve Çözüm Önerileri

3 T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU
OKULUMUZUN TARİHÇESİ Düğdüören Kaşlı İlkokulu 1944 yılında Düğdüören köyünde eğitim öğretime başlamıştır.Daha sonra son çıkan büyükşehir yasasıyla mahalle olmuştur. Bina zaman içerisinde de eskimiştir. Binamız 6 derslik, 1 müdür, 1 öğretmenler odası olarak yaptırılmış ve eğitim öğretime devam etmektedir. İlkokul kapsamında  eğitim öğretimini sürdürmektedir. MAHALLENİN TARİHÇESİ: Etiler zamanından beri yerleşim alanı olarak kullanılmıştır.Köyün kurulması ise 200 yıl öncesine dayanmaktadır.Mersin il merkezine 9 km kuzeyinde kurulmuştur.Doğusunda Buluklu, Güneyinde Çopurlu Mahalleleri bulunmaktadır.  MAHALLENİN DOĞAL DURUMU: Engebeli tepecik ve yer yer de küçük tepebaşı ovacıklardan oluşmaktadır.Ekilebilen araziler bu ova alanları ve vadi düzlükleridir.Susuz bir arazide bulunan mahallenin iklimi, Akdeniz İklimi özelliği taşır. Rakım yaklaşık 250 metredir. MAHALLENİN ZENGİNLİK KAYNAKLARI: Yer altı zenginlik kaynakları yoktur. Bilimsel tarım yapılmamakla beraber genellikle bağcılık ve sebzecilik en önemli geçim kaynağı yeşil soğan üretimidir. MAHALLENİN NÜFUSU   Şehir merkezine göç çok olmaktadır. Mahalle arazilerinin parsellenmesi ve Mersin’ den gelenlerin yerleşmesi ile mahallenin görüntüsü değişmektedir. Dorukkent Belediyesi kurulduktan sonra bu belediyenin bir mahallesi konumuna gelmiştir..Daha sonra Mersin İli Toroslar ilçesine bağlı mahalle konumunu almıştır.

4 T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU
TOROSLAR DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU Okul Kodu 968852 Okul Müdürü Deniz GÜLBEYAZ TLF: Okul Müdür Yardımcısı Hamza UYSAL TLF: Telefon : E-Posta Adresi: İnternet Adresi: kasli.meb.k12.tr/ Adres : Düğdüören Mah. Toroslar/MERSİN PERSONEL BİLGİLERİ Öğretmen Sayısı:5 Memur :Yok Hizmetli Sayısı: 1 (TYÇP Kapsamında) ŞUBE ve ÖĞRENCİ SAYILARI Şube Sayısı: 5 Öğrenci Sayısı :106 BİNA BİLGİLERİ Derslik Sayısı: 6 Fen Laboratuarı :Yok BT Sınıfı: Yok Yemekhane: Yok İL ve İLÇE MERKEZİNE UZAKLIK İl Merkezine Uzaklık: 10 km İlçe Merkezine Uzaklık: Toroslar İlçesinde Bulunmaktadır. YERLEŞİM YERİ BİLGİLERİ Geniş bir bahçe içerisinde ana bina, odunluk ve öğrenci tuvaletlerinden oluşmaktadır.  

5 T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU
Personel ve Kadro Durumu Düğdüören Kaşlı İlkokulu Norm Kadro Çizelgesi Branş Adı Brnş Kodu Ders Saati Norm İlsis Mevcut Bilişim Teknolojileri 1119 Din Kült. ve Ahl.Bil. 1245 Fen ve Teknoloji 1386 İngilizce 1524 3 İlköğretim Matematik Öğr. 1715 Müzik 1822 Rehber Öğretmen 1894 Görsel Sanatlar/Resim 1925 Türkçe 2143 Beden Eğitimi 2265 Sınıf Öğretmenliği 2403 4 Sosyal Bilgiler 2510 Okul Öncesi Öğrt 4439 1 Teknoloji ve Tasarım 4900 TOPLAM 5

6 T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI Düğdüören Kaşlı İlkokulu Müdürlüğü Sınıf - Şube Öğrenci Sayıları Sınıf/Şube Erkek Öğrenci Sayısı Kız Öğrenci Sayısı Sınıf Toplamı Anasınıfı / A Şubesi 14 12 26 1. Sınıf / A Şubesi 10 22 2. Sınıf / A Şubesi 9 11 20 3. Sınıf / A Şubesi 4. Sınıf / A Şubesi 4 16 5. Sınıf / A Şubesi 6. Sınıf / A Şubesi 7. Sınıf / A Şubesi 8. Sınıf / A Şubesi 56 50 106

7 T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU
VİZYONUMUZ Bilimsel teknolojilerin ışığında okuyan, okutan, araştıran, özgür düşünen, sorunları çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumlu, toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan, gelişime açık, çevre bilinci yüksek, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hem de sosyal yönden gelişmiş, yüksek ahlaki değerler kazanmış, küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren örnek aranan bir eğitim kurumu olmaktır.

8 T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU
MİSYONUMUZ Öğrencilerin çevresiyle iyi ve olumlu bir iletişim kuracak davranışları kazanmaları, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmeleri, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmaları, sosyal ve duygusal yönden sağlıklı yetişmeleri için her türlü imkanı hazırlamak. Milli ve manevi değerlere bağlı, Atatürk’ün “ Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak” idealine inanan, kendisi ve toplum ile barışık, bilime önem vererek iletişime açık, ruh sağlığı ve gelişimi iyi olan, pozitif bilimi ve sosyal bilimleri birlikte sentezleyen, yabancı dil öğrenmenin ihtiyaç olduğunu bilen iyi bir öğrenci, iyi bir insan ve iyi bir toplum yetiştirmektir.

9 T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU
Taşımalı Eğitim Düğdüören Kaşlı İlkokulu olarak Okulumuzda 1-4. sınıflar ile anasınıfı öğrencileri eğitim görmektedir sınıf öğrencilerimiz Buluklu Ortaokulunda öğrenimlerine devam etmektedirler.Okulumuzda taşımalı eğitim yapılmamaktadır.

10 T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU
Okulun Önemli Sorunları ve Çözüm Önerileri Okulumuz Mersin merkeze çok yakın olduğu için özellikle maddi durumu iyi veliler öğrencilerini Mersin’de bulunan okullara göndermektedir. Bu durum özellikle sınıf mevcutlarını kritik seviyelere düşürmüştür. E-okul kayıt uygulaması bu soruna çözüm bulmada önemli bir adımdır. Ancak adres nakillerinin özellikle kayıt dönemlerinde denetlenmesi gerekmektedir. Okul hinterlandında bulunan öğrenci velilerinin geneli yevmiyecilikle geçinen kişilerden oluşmakta olup okula katılım ve katkı çok sınırlı kalmaktadır. Okul aile birliğinin maddi yetersizliği iyi bir eğitim ortamı oluşturulmasını zorlaştırmaktadır. Veli eğitim düzeyinin düşük olması, öğrencilerin geleceğe yönelik hedeflerini de etkilemektedir. Öğrencilerde hedef ve ideal yönünden sıkıntı vardır. Okulun genel bir bakım ve onarımdan geçmesi gerekmektedir.


"T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI DÜĞDÜÖREN KAŞLI İLKOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları