Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ŞAHİNBEY-GAZİANTEP ÖZEL İDARE ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ŞAHİNBEY-GAZİANTEP ÖZEL İDARE ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 ŞAHİNBEY-GAZİANTEP ÖZEL İDARE ANADOLU LİSESİ
OKUL TANITIM SUNUSU

2 1.BÖLÜM a) Okulun/Kurumun Adı : Özel İdare Anadolu Lisesi b) Adresi
: Süleymanşah Mah. Türkmenler Cd. Şahinbey/Gaziantep c) adresi : d) Telefon ve Faks Numaraları :   e) Müdürü : Hasan KURTBEY f) Okutulan yabancı diller : Almanca, İngilizce g) Kitaplığındaki kitap sayısı :750

3 MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ
Atatürk İlke ve İnkılapları ile donanmış, tarihinden gelen kendi gücüne güvenen, empati yapabilen, araştırmacı ruhu gelişmiş, çevresiyle uyumlu, işbirliğine yatkın, öğrenme ve öğretmeyi kendine amaç edinmiş, ülke gelişmesine maddi ve manevi katkıda bulunma bilinç ve gücünü kazanmış, insan ve vatan sevgisini yüreğinde hisseden,  geleceğin başarılı insanları olarak yetiştirmek için varız. VİZYONUMUZ Tüm öğrencilerimizin bir yükseköğretim kurumuna girmeye hak kazanması, değişen, gelişen ve bütünleşen dünyamıza uyum sağlayabilen, yeniliklere açık, milli değerlere sahip bireyler yetiştirmektir.

4 TEMEL DEĞERLERİMİZ 1. Hoşgörülü olmak. 2. Önerilere açık olmak.
3.      İletişim kanallarının sürekli açık olması. 4.      Atatürk ilke ve inkılâplarını yaşamak ve yaşatmak. 5.      Sürekli değişim ve gelişim anlayışı içerisinde olmak. 6.      Teknolojik değişim ve gelişmeleri temel almak. 7.      Öğrenci merkezli olmak. 8.      Tüm öğrencilerin idealindeki bir yükseköğretim kurumuna girmesi. 9.      Öğrencilerimiz değişen, gelişen ve bütünleşen dünyamıza uyum sağlayabilmek için gerekli davranış ve donanıma sahip yetişsinler. 10.  Okul toplumunun tüm bireyleri sorumluluk alsın ve sorumlulukları doğrultusunda yetki ve inisiyatif kullansın. 11.  Öğrencilerimiz yaşadıkları toplumun sorunlarına duyarlı olsunlar, fikir ve hareketleri ile öncülük etsinler. 12.  Okul toplumunu tüm bireyleri ile birlikte hedeflerine ulaşmada ilkelerinden taviz vermesinler. 13.  Olumlu niteliklere sahip bir kültürümüz oluşsun ve okul toplumunun bireyleri kültürleri ile gurur duysunlar. 14.  Okulumuzda herkes, her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın. 15.  Okulumuzda herkes çevreyi koruma ve temiz tutma bilinci ile yetişsin. 16.  Bilim ve teknolojinin farkında, değişime, gelişime, yeniliklere açık, öğrenmeyi ve öğretmeyi temel ihtiyaç kabul eden, milli manevi değerlere sahip, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az iki yabancı dil bilen, yüksek moral değerlere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini irdeleyip sorgulayan, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik, laik, vatanını ve milletini sevip yüceltmek isteyen bireyler yetiştirmektir.

5 2.BÖLÜM Okulun Tarihçesi:
  yılında başlayan okulumuzun inşaatı 2005 yılının nisan ayında ve çok kısa bir sürede spor salonu ile birlikte bitirilmiştir.Okulumuz Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından yaptırılmış, 2005–2006 eğitim-öğretim yılında Gaziantep Valiliği’nin tarih ve sayılı makam onayı ile “Özel İdare Anadolu Lisesi” olarak eğitim öğretime açılmıştır.   İlk mezunlarını eğitim öğretim yılında vermiştir öğretim yılı itibariyle altı dönem mezun vermiş ve ilk mezunlarımızın bugün çeşitli mevkilerde iş hayatına başlamış olması ayrı bir gurur vermektedir.

6 b) Kurum Bilgileri: Derslik Sayısı Atölye-İşlik Sayısı
Fen Laboratuarı Sayısı BT Sınıfı Sayısı Spor Salonu Yemekhane Kütüphane 24 3 1 Var

7 c)Personel-Öğrenci Bilgileri
a) Kadrolu Öğretmen sayısı : 38 b) Geçici görevli öğretmen sayısı : 4 c) Yönetici sayısı : 1 Müdür, 1 Müdür Baş Yardımcısı, 2 Müdür Yardımcısı d) Memur,hizmetli ve teknisyen sayıları: 1 Memur, 2 Hizmetli e) Sınıflara göre kız-erkek öğrenci sayıları : 9. Sınıf Sınıf Sınıf Sınıf Toplam K E K E K E K E K E f) Yeni kayıt olan öğrenci sayısı : 242

8 3. BÖLÜM Okulun/ Kurumun Sorunları a)
Okul/Kurum binası ile ilgili sorunlar : Okul çevresinin düzenlenmesine ihtiyaç var. b) Öğretmen ve yönetici durumu ile ilgili sorunlar : Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Biyoloji,Almanca, Kimya ve Rehber öğretmen ihtiyacı vardır. c) Diğer personel sayısı ile ilgili sorunlar : Sorun yoktur. d) Öğrenci devamsızlığı ile ilgili sorunlar : Öğrencilerin derse devamı ile ilgili herhangi bir problem yoktur. e) Okul disiplin durumu ile ilgili sorunlar : Okulumuzda huzur, eğitim öğretim gibi durumları etkileyecek herhangi bir olumsuzluk yaşanmamaktadır.


"ŞAHİNBEY-GAZİANTEP ÖZEL İDARE ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları