Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI Şehit Hüseyin Avni Bey İlkokulu Müdürlüğü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI Şehit Hüseyin Avni Bey İlkokulu Müdürlüğü"— Sunum transkripti:

1 T.C TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI Şehit Hüseyin Avni Bey İlkokulu Müdürlüğü

2 OKULUMUZUN TARİHİ GELİŞİMİ
SINIRLARI : Mersin Toroslar ilçesine bağlı olup,kuzeyinde Arpaçsakarlar ,Güneyinde Kurdali Mahallesi,doğusunda Dikilitaş’a ait narenciye bahçeleri bulunmaktadır. Okulumuz Yalınayak mahallesi Serinevler ve Halkkent mahalleleri arasında yer almaktadır. En son yapılan nüfus sayımına göre Yalınayak mahallesinin nüfusu yaklaşık arasındadır. Mahalle adını ; Türkler Anadolu ya yerleştikleri sırada içlerinde Yalınayak lakabı ile tanınan ilim ve irfan sahibi bir kişi varmış adını oradan almaktadır.

3 SOSYAL DURUM Çevremizde Halkkent Mahallesi Muhtarlık binası, Yalınayak Sağlık Ocağı( 3 doktor mevcuttur, Halkkent ,700.yıl, Candan Merzeci İlköğretim Okulları, H.Okan Merzeci Lisesi Özel Dil Eğitim Merkezi PTT, bulunmaktadır. Veli profilimizin büyük çoğunluğu maddi durumu zayıf işçiler meydana getirmektedir. Ayrıca velilerimizin bir kısmı sürekli yer değiştirdiğinden bu da okulumuzdaki eğitim ve öğretimi olumsuz yönde etkilemektedir. Halkent mahallesi Mersin’e sonradan yapılan toplu konutlardan meydana gelmiştir;Toroslar Belediyesi sınırları içerisinde yer alır.Merkeze 6 km uzaklıktadır.

4 İSMİNİN VERİLİŞ AMACI Okulumuzun ismi 2000 yılından 2010 Şubat ayına kadar Akdeniz İlköğretim Okulu iken Şubat 2010’da Mersin Valiliği kararıyla Şehit Hüseyin Avni Bey İlkokulu olarak değiştirilmiştir

5 ŞEHİT HÜSEYİN AVNİ BEY KİMDİR
Bugün Makedonya Cumhuriyetinin sınırları içinde olan Manastır (Bitola) şehrinde doğmuştur. Adını tarihe Dünyanın En Kahraman Alayı olarak yazdıran Çanakkale muharebelerindeki 57. Alay'ın ilk komutanıdır. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Parlamento Üyesi (E.Org.) Tekin Arı burun’un babasıdır. 57'nci Alay, düşmanın ilk çıktığı gün olan 25 Nisan 1915’te Yarbay Mustafa Kemal’in emriyle Conkbayırı Mevkii’ne gelerek düşmanın ilerlemesini büyük kahramanlıklar göstererek durdurmuş, adeta savaşın kaderini değiştirmiş bir alaydır.

6 57'nci Alay Sancağı’na; Altın-Gümüş Kılıçlı İmtiyaz, Liyakat Madalyaları, Kılıçlı Mecidiye ve Osmaniye Nişanları ile Türk Harp ve Demir Salüp Müttefik Nişanları takılmıştır. Bu şanlı alayın komutanı olan Yarbay Hüseyin Avni Bey, 13 Ağustos 1915 tarihinde, şu anda mezarın bulunduğu vadi içerisinde bulunan karargâhına isabet eden top mermisi sonucu şehit düşmüştür. Şehit düştüğü gün, Kurban Bayramı’nın 1. günüdür. Hüseyin Avni Bey şehit olunca karargâhın yakınına gömülmüş, daha sonraki yıllarda mezarı şu anda bulunan yere taşınmıştır.

7 OKULUN ÖZELLİKLERİ Okulumuz Ana Bina ve Ek Bina olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Ana Bina 2 katlı ek bina ise tek katlıdır. Ana Bina 8 derslikli Ek bina ise 2 derslikli olarak yapılmıştır. Okulumuzda 1 anasınıfı, 1 Bilişim Teknolojisi sınıfı bulunmaktadır.

8 KADROMUZ 1 Müdür 1 Müdür Yardımcısı 17 Kadrolu Öğretmen
Toplam 19 Eğitimci Kadrosu 1 Hizmetli Bulunmaktadır Toplam Öğrenci Sayısı 8.Sınıflar ve Okul öncesi Dahil 324’dir

9 OKULUN FİZİKİ DURUMU Okulumuz İki Katlı ve 1Ek Binası Var
Okulumuzda 9 Derslik 1 Okul Öncesi Dersliği 1 BT Sınıfı 1 Hizmetli Odası 2 İdareci Odası 1 Öğretmenler Odası 1 Rehberlik Servisi Var Okul Bahçesinde Kantin ,Kız ve Erkek Öğretmen Tuvaletleri Var.

10 MİSYONUMUZ .Öğrencilerimize çağdaş bir eğitim vermek için varız.
.Eğitimi okul öncesinden vermek için varız .Türk toplumunun değerlerini, ahlakını önemseyen insanlar yetiştirmek için varız .Severek gidilebilecek bir okul ortamı hazırlamak için varız .Geleceğimize en kaliteli insanı yetiştirmek için varız.

11 VİZYONUMUZ Milli kültürle bezenmiş, başarıda sınır tanımayan model bir okul olmak.

12 İLKE VE DEĞERLER “Ben” değil “biz” duygusunun hâkim olduğu ortam ve anlayışın gereğine inanırız. Okulumuzun (eğitim-öğretim ortamının ) çağın şartlarına uygun teknoloji ile donatılmasını sağlamak. Çevre düzenlemeleri ile ruh sağlığı ve huzur verici bir çevre oluşturmak. Eğitim öğretim etkinliklerimizi, bilimsel gelişmelerin ve bilimsel kuramların ışığında ve milli eğitim mevzuatına uygun bir şekilde düzenleriz. Topluma ve doğaya karşı saygılıyız. İnsan ilişkilerimizde sevgi, saygı ve hoşgörüye önem veririz. Çalışmalarımızda veli katılımına önem verir, velilerimizle aynı doğrultuda hareket ederiz.

13 STRATEJİK HEDEF, PERFORMANS HEDEFİ VE PERFORMANS GÖSTERGESİ
Önceki Yıl Cari Yıl Plan Dönemi 2009 2010 2011 2012 2013 2014  2015 SBS başarı oranı %40 %45 %57 49 %50 %52 Projeksiyon Sayısı 2 5 7 10 12 Sosyal ve Kültürel Faaliyet Sayısı 1 4 6 8 Kültürel Yarışmalara Katılım oranı %3 %5 %7 %10 %12 %15 Sürekli Devamsızlık Oranı %1 %0

14


"T.C TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI Şehit Hüseyin Avni Bey İlkokulu Müdürlüğü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları