Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler."— Sunum transkripti:

1 ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi

2 Staja Giden Öğrenci Sayıları Dönem Toplam Başvuru Sıralamaya Giren Giden 2007-200820712559 2008-200920916786 2009-201046734957 2010-201135325677 2011-2012286187devam ediyor…

3 Staj Süresi 1 Haziran 2012 – 30 Eylül 2013 tarihleri arasında; en az 3 ay, en fazla 12 ay olarak gerçekleştirilebilir. Staj süresi Üniversitemizde 3 ay ile sınırlıdır, 3 aydan fazla staj yapan öğrenciler 3 aylık hibe alırlar. Hibeli staj süresi 90 günden eksik ya da fazla olamaz. Ancak ön lisans gibi kısa dönemli yüksek öğrenim programlarında hibeli staj süresi en az 2 ay en fazla 3 ay olabilir. 2011-2012 döneminden kalan kontenjan olması durumunda 2012 - 2013 dönemi için seçilen öğrenci bir önceki döneme aktarılır.

4 Kimler Faaliyetten yararlanabilir TC vatandaşı olan yada olmayan Anadolu Üniversitesine kayıtlı örgün bölüm öğrencileri  ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora Staja gideceği tarihte mezun durumda olmayan öğrenciler Daha önce Erasmus Staj Hareketliliği Programından faydalanmamış öğrenciler (Erasmus Öğrenim Hareketliliğinden yararlanmış olabilirler)

5 Hangi kuruluşlar Staj faaliyeti için uygun değildir Avrupa Birliği kurumları ve AB ajansları AB programlarını yürüten ve bu kapsamda hibe alan kuruluşlar Misafir olunan ülkedeki ulusal diplomatik temsilciliklerimiz (büyükelçilik ve konsolosluk gibi)

6 Önbaşvuru ve Sonrası Uluslararası İlişkiler Birimi; Bu dönem ön başvurular web sayfasından online yapılacaktır Sınav sonucunda sıralamaya giren öğrenci listeleri UİB tarafından koordinatörlere iletilmek üzere dekanlıklara gönderilir. Bölüm Staj Koordinatörü; Kontenjan dahilinde sıralamaya giren öğrencilerin staj yeri bulmasına yardımcı olur, bulunan staj yerinin güvenilirliğinden ve öğrencinin öğrenim alanıyla ilgili olduğundan emin olur.

7 Önbaşvuru ve Sonrası - Devam Belirtilen tarihe kadar karşı kurumdan alınan öğrenciye ait kabul mektuplarını UİB’e ulaştırır. Öğrencinin uygun bir staj sözleşmesi hazırlamasına yardımcı olur, bu sözleşmeyi diğer belgelerle birlikte staj onay formu eşliğinde UİB’e ulaştırır. Giden staj öğrencilerine tüm süreçleri boyunca akademik olarak ve Erasmus süreci ile ilgili danışmanlık yapar. Öğrencilerin tüm süreç boyunca karşılaştıkları problemlere çözüm bulmayı amaçlar. Öğrencinin staj yaptığı iş yerindeki ilgili kişi ile yazışarak düzenli olarak öğrenciyi takip eder.

8 Staj HareketliliğindeKarşılaşılan Problemler Staj yeri bulmak. Vize Öğrencinin bilgilendirilmesi. Sözleşmenin düzgün ve eksiksiz doldurulması. Staj süresine riayet edilmesi.

9 Sözleşme Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler İş planı yapılırken haftada kaç saat çalışılacağı belirtilmeli Sözleşmede istenilen maddeler detaylı bir şekilde doldurulmalı Karşı kurum yetkilisinin imzası ve ıslak mührü olmalı Sözleşme bilgisayar çıktısı olmalı

10 Dikkat Edilmesi Gereken Konular Karşı kurum faaliyetinin, öğrencinin okuduğu alana uygunluğunun ve kurumun güvenilirliğinin denetlenmesi Öğrenciye nitelikli rehberlik hizmeti Bölümlerde öğrenci belgelerinin arşivlenmesi Öğrenci staj yaparken karşı kurumla iletişim kurulması.

11 Örnek Çalışma Planı

12 Örnek Çalışma Planı devamı

13 Örnek Çalışma Planı

14 Öğrenci hibelerin geri alınması Öğrenci staj yerindeki sorumluluklarını yerine getirmediği ve sözleşmesi feshedildiği taktirde aldığı hibeyi iade edecektir. Staj süresini tamamlamadan dönen öğrenci dönmek için zorunlu bir sebebi yoksa aldığı hibeyi iade edecektir. Eğer zorunlu bir sebepten döndüyse kaldıkları güne göre hibesi yeniden hesaplanır. Dönmesi gerektiren zorunlu durumunu bir dilekçe ve varsa ilgili belgelerle UİB’ye bildirmelidir. Gerekçesinin incelenmesi sonrasında kabul edilip edilmeyeceğine karar verilir.

15 Akademik Tanınma Öğrencilerin yurt dışında yaptıkları staj üniversitemizce tanınır ve çalıştığı saate göre kredi olarak not dökümlerine yansıtılır. Stajı zorunlu olmayan fakültelerin öğrencilerinin de aynı haklardan faydalanması amaçlanmaktadır.

16 Teşekkürler…


"ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları