Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun."— Sunum transkripti:

1 1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun kapandığı hafta sona ermektedir. Herhangi bir nedenle stajını erken bırakan öğrenci dersten başarısız sayılır ve bir sonraki yıl stajını tamamlamak zorunda kalır.

2 1-STAJ SÜRESİ Staj yapılacak işletmelerin bulunarak, staj sözleşmesinin ve veli izin belgesinin imzalanmış olarak okula son teslim tarihi 15 Eylül 2011 olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin bu tarihe kadar staj yerlerini netleştirmiş olması gerekir.

3 Sözleşme

4 Veli Bildirim Formu

5 2-STAJ DOSYASI Staj süresince kullanılacak olan staj dosyaları, 2010 yılı Eylül ayı içerisinde Müdür Yardımcısı Hanife AĞIR’dan staj dosyası ücreti ödenmek kaydıyla teslim alınacaktır. Staj dosyaları bir kez verilecektir. O nedenle yıl sonuna kadar gerektiği şekilde korunacaktır.

6 2-STAJ DOSYASI Staj dosyasının içerisinde staj süresince kullanılacak tüm evraklar yer almaktadır. Staj dosyasının hazırlanması ile ilgili gerekli açıklamalar koordinatör öğretmenler tarafından yapılacaktır.

7 3-STAJDA İŞLETMENİN SORUMLULUKLARI
Stajınız süresinde sigortanız okul tarafından ödenecektir. İşletmelerin hiçbir şekilde sigorta girişi yapmaması gerekmektedir. İşletmeler staj süresince asgari ücretin %30’unu ödemek ile yükümlüdürler.

8 4-STAJDA DEVAMSIZLIK KOŞULLARI
Stajını süresince yapacağınız her türlü devamsızlık okul devamsızlığı olarak sayılacaktır. Staj süresince iş günlerinize denk gelen günlerde raporlu iseniz, raporunuz öncelikle okula getirilecek, okulda onaylandıktan sonra bir nüshası işletmeye teslim edilecektir.

9 4-STAJDA DEVAMSIZLIK KOŞULLARI
Staj süresince işletmeden sözlü olarak hiçbir şekilde izin alamazsınız. Sözlü alınan izinler devamsız olarak kabul edilecektir. İzin almak istediğiniz günlerde, staj dosyanızda yer alan “mazeret izin dilekçesi” kullanılacaktır. İzin dilekçesi izin almadan önce imzaları tam olarak okula teslim edilecektir.

10 Mazeret İzin Dilekçesi

11 4-STAJDA DEVAMSIZLIK KOŞULLARI
Staj dosyalarınızda yer alan işletme devamsızlık çizelgesi her ayı takip eden ayın 3’üne kadar okula ( Koordinatör öğretmenine veya Bölüm şefine )imzalı ve kaşeli olarak teslim edilecektir. Zamanında teslim edilmeyen çizelgeler geçersiz olup, ilgili ayın iş günleri devamsız olarak işlenecektir.

12 Devamsızlık Bildirim Çizelgesi

13 5-STAJ SONU İŞLEMLERİ Stajınız sona erdiğinde, işletmelerde beceri eğitimi dersine ait uygulama sınavı okulunuzda yapılmaktadır. Sınavdan önce hazırlamış olduğunuz staj dosyasını koordinatör öğretmeninize inceletip imzalatıp bölüm şefinize teslim edileceksiniz. Staj dosyasının özellikleri ve içerisinde bulunması gerekenler size ayrıca bildirilecektir.

14 6-STAJ YERİ Staj yapmak istediğiniz işletmenin faaliyet alanının birebir eğitim gördüğünüz alan ile ilgili olması gerekmektedir. Okulunuzda aldığınız eğitimin bir tür uygulamasını iş yerlerinizde yapacaksınız.

15 6-STAJ YERİ Staj sözleşmesi imzalandıktan sonra, hiçbir öğrenci koordinatör öğretmeninin onayı olmaksızın işyeri değiştiremez. İş yeri değiştirme şartları ilgili yönetmelikte açık ve net olarak belirtilmiştir. Buna göre iş yerinizi dönem içerisinde ancak iş yerinin taşınması ve ulaşımın imkansız olması, maaşınızın ödenmemesi ve genel ahlak kurallarına uygun olmayan durumlarda okulun onayını alarak değiştirebilirsiniz.

16 7-İŞLETMEDE UYULMASI ZORUNLU KURALLAR
İş yerinde öğrenci kıyafetiyle bulunmak zorundasınız. Fakat iş yerinde uygulanan kılık kıyafet uygulaması sizler içinde geçerli olur. İş saatlerine birebir uymalısınız, işe geç gitmek bir disiplin suçudur.

17 7-İŞLETMEDE UYULMASI ZORUNLU KURALLAR
İş yerinde sorumluluk alanınızın dışındaki işlere müdahale etmemelisiniz. Amirlerinizin size verecekleri her türlü işi yapmakla yükümlüsünüz. İş tanımınızın dışında bir iş verildiği takdirde sorunu koordinatör öğretmeninizle görüşerek çözünüz. Amirleriniz ve diğer çalışanlarla tartışmayınız.

18 7-İŞLETMEDE UYULMASI ZORUNLU KURALLAR
İş yerinden izin almanız gerektiğinde mazeret izin dilekçesi ile izin alınız. İş yerinde ortaya çıkan problemler ile ilgili koordinatör öğretmeninize bilgi veriniz.

19 7-İŞLETMEDE UYULMASI ZORUNLU KURALLAR
Staj dosyanızda yer alan aylık iş raporlarını düzenli olarak doldurunuz. İşiniz ile ilgili gizli kalması gereken konuları işletme dışına taşımayınız.

20 Aylık form

21 Aylık form

22 Takip formu

23 NASIL BAŞARILI SAYILACAKSINIZ?
Başarılı sayılabilmek için Yıl sonu notunun geçer olması ve beceri sınavından geçer not alınması gerekmektedir. Yıl Sonu Puanı: ( a b ) / 2 ((1.dönem puanı + 2.dönem puanı)/2) + (beceri sınavı puanı) /2 Beceri Sınavı Puanı: %80*sınav puanı + %20*iş dosyası

24 ÖRNEK1 1.Dönem Puanı:90 ….. ( a ) 2.Dönem Puanı:90 ….. ( b)
3.Beceri Sınavı Puanı:35 4.Staj Dosyası Puanı: 90 BECERİ SINAVI PUANI : %80*sınav puanı + %20*iş dosyası BECERİ SINAVI PUANI : %80*35 + %20*90 = 46 ….. ( c ) YIL SONU PUANI : ( ( a+b) / 2 + c ) / 2 = sonuç YIL SONU PUANI : ( )2 + (46) / 2=68

25 ÖRNEK2 1.Dönem Puanı:90 2.Dönem Puanı:90 3.Beceri Sınavı Puanı:50
4.Staj Dosyası Puanı: 20 BECERİ SINAVI PUANI : %80*sınav puanı + %20*iş dosyası BECERİ SINAVI PUANI : %80*50 + %20*20 = GECMEZ YIL SONU PUANI : ( ( a+b) / 2 + c ) / 2 = sonuç YIL SONU PUANI : ( )2 + (44) / 2=67 ……KALIR…

26 İŞ TAKVİMİ 15 HAZİRAN 2010 Staj Sözleşmesi ve veli izin belgesi
13 Eylül 2010 İşe başlama Her ayın üçüncü gününe kadar Aylık devamsızlık çizelgesi Dönem sonlarında Not çizelgesi Okul kapanmadan iki hafta önce Staj dosyalarının teslimi Okul kapanmadan bir hafta önce YIL SONU BECERİ SINAVI


"1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları