Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

K ÜLTÜREL A NLAYıŞ P ROJE T AKıMı =) Proje Tanıtımları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "K ÜLTÜREL A NLAYıŞ P ROJE T AKıMı =) Proje Tanıtımları."— Sunum transkripti:

1 K ÜLTÜREL A NLAYıŞ P ROJE T AKıMı =) Proje Tanıtımları

2 P ROJE 1: T HE A EGEAN S IDE S TORY

3 Hedef: Yunan- Türk gençleri arasında iletişimi geliştirmek, ön yargıların giderilmesi ve çevre bilincinin geliştirilmesi. Faaliyetler:  Liseli gençler ile EPlerimiz Hatıra Ormanı oluşturacaklar.  Turistik geziler düzenlenecek ( Efes, İzmir, İstanbul)  İçeriğin de stajerlerin düşünceleri, deneyimleri ve fotoğraflarının bulunduğu bir booklet hazırlanacak.  Ülkeleri tanıtılmasına yönelik eğlenceler düzenlenecek( fasıl gibi) ve benzerlilikler ve farklılıklar üzerine sunum ve seminerler düzenlenecek  Video çekimleri ( Yunan ve Türk halklarından röportaj örnekleri)

4 P ROJE 1: T HE A EGEAN S IDE S TORY Fonlandırma için Avrupa Komisyonu ile ve Türk –Yunan Büyükelçilikleri ile konuşulacak. EPlerin kalacak yerleri için okullarla konuşulup okuldaki çocuklar ve aileleri ile birlikte bir süre kalmaları ve böylece gençler arasındaki kültür kaynaşmasının sağlanması amaçlanmaktadır. TEMA ve Greenpeace gibi STKlardan da Hatıra Ormanı için destek istenmesi düşünülmektedir.

5 P ROJE 2: T URISH W ORLD Amaçları: Uzaklaşmakta olduğumuz dünya Türkleri ile ortak kültürel bağlarımızın hatırlatılması.

6 P ROJE 2: T URISH W ORLD Faaliyetler:  EPlerin geldiği hafta GALA gecesi düzenlenecek ve bu geceye medya da çağrılacak.  Türk devletlerinden gelecek olan misafirlerimizle birlikte ‘ortak tarihimiz’ konulu bir tiyatro oyunu çıkarılarak ilkokullarda sergilenecek.  Kültür kaynaşması için Türk gecesi düzenlenecek.

7 P ROJE 2: T URISH W ORLD Fonlandırma için, TİKA (Türk İş Birliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı), TÜDSAM (Türk Dünyası Strateji Geliştirme ve Araştırma Merkezi), TÜDEV (Türk Devletleri), EİT (Ekonomik İşbirliği Teşkilatı) ile iletişim kurulacak. Oyun için Devlet Tiyatrolarından eğitim ve oyun için yardım alınması EPlerin kalacak yerleri için okullarla konuşulup okuldaki çocuklar ve aileleri ile birlikte bir süre kalmaları ve böylece kültür kaynaşmasının sağlanması amaçlanmaktadır


"K ÜLTÜREL A NLAYıŞ P ROJE T AKıMı =) Proje Tanıtımları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları