Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E NERJI Ayşe Eda Tarakcı. Enerjinin gereği kadar ve bilinçli olarak kullanılmasını sağlamak için her yıl 11 – 18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E NERJI Ayşe Eda Tarakcı. Enerjinin gereği kadar ve bilinçli olarak kullanılmasını sağlamak için her yıl 11 – 18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu."— Sunum transkripti:

1 E NERJI Ayşe Eda Tarakcı

2 Enerjinin gereği kadar ve bilinçli olarak kullanılmasını sağlamak için her yıl 11 – 18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu Haftası kutlanır.

3 Meydana gelişleri itibarıyla yenilenmeleri çok uzun bir süre aldığından, yenilenmeyen enerji kaynakları olarak da adlandırılan enerji kaynakları Petrol, kömür ve doğalgaz gibi kaynaklarıdr. Gelecek 100 yıl içinde yenilenemez enerji kaynakları olan kömür, petrol ve doğalgazın tükeneceği öngörülmektedir.

4 Klasik enerji kaynaklarına alternatif olarak sunulan kaynaklar: Güneş, rüzgar, hidrojen, hidroelektrik ve jeotermal enerji gibi enerji kaynaklarıdır.

5 Sizce Tasarrufun Enerjinin Hayatımızdaki Önemi Nedir?

6 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM =D

7 KAYNAKÇA: : http://www.msxlabs.org/forum/soru- cevap/283692-tukenen-enerji-kaynaklari- nedir.html#ixzz1hSOZ2rhnhttp://www.msxlabs.org/forum/soru- cevap/283692-tukenen-enerji-kaynaklari- nedir.html#ixzz1hSOZ2rhn www.wikipedia.com


"E NERJI Ayşe Eda Tarakcı. Enerjinin gereği kadar ve bilinçli olarak kullanılmasını sağlamak için her yıl 11 – 18 Ocak tarihleri arasında Enerji Tasarrufu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları