Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ses bilgisi. soru Aşağıdaki kelimelerde hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır? Aşağıdaki kelimelerde hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır? A)mer-di-ven.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ses bilgisi. soru Aşağıdaki kelimelerde hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır? Aşağıdaki kelimelerde hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır? A)mer-di-ven."— Sunum transkripti:

1 Ses bilgisi

2 soru Aşağıdaki kelimelerde hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır? Aşağıdaki kelimelerde hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır? A)mer-di-ven A)mer-di-ven B)u-lus-lar-a-ra-sı B)u-lus-lar-a-ra-sı C)a-lış-kan-lık C)a-lış-kan-lık D)ha-yal-ler D)ha-yal-ler

3 cevap Cevap:b Cevap:b

4 soru Aşağıdaki kelimelerden hangisi türkçedir? Aşağıdaki kelimelerden hangisi türkçedir? A)daire A)daire B)spor B)spor C)kapı C)kapı D)otomobil D)otomobil

5 cevap Cevap:c Cevap:c

6 soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hece düşmesi yoktur? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde hece düşmesi yoktur? A)denizin seyrine doyum olmuyor. A)denizin seyrine doyum olmuyor. B)söylediği sözler aklımı karıştırdı. B)söylediği sözler aklımı karıştırdı. C)sonunda sabrımı taşırdın. C)sonunda sabrımı taşırdın. D)onun fikirlerine saygı duyuyorum. D)onun fikirlerine saygı duyuyorum.

7 cevap cevap:d cevap:d

8 soru “çocuklar yaptığından utandı” “çocuklar yaptığından utandı” Cümlesindeki ünlülerin ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir? A)düzlük B)kalınlık C)incelik D)yuvarlaklık

9 cevap Cevap:b Cevap:b

10 soru Aşağıdaki altı çizili sözcüklerin hangisinde ünlü türemesi vardır? Aşağıdaki altı çizili sözcüklerin hangisinde ünlü türemesi vardır? A)o, seven,hoşgörülü bir insandır. A)o,herkesi seven,hoşgörülü bir insandır. B)sevgi,hayatın en güzel B)sevgi,hayatın en güzel gerçeğidir. C)umuda sarılmak,hayattan tat alabilmektir. D)gencecik yaşında gurbete gitmişti.

11 cevap Cevap:d Cevap:d

12 soru ”-den” İsmin”-den” hali aşağıdakilerin hangisine getirilirse sertleşmeye uğrar? A) Pazar B) bahçe C) park D)yol

13 Cevap Cevap:c Cevap:c

14 soru Aşağıdaki altı çizili sözcüklerin hangisinde farklı bir ses olayı vardır? A) bu üründe katkı maddesi kullanılmadı. B) söyleyişte kanıtlama çabası yoktur. C) eleştirmen bilgiçlikten kaçınarak yazar. D) kahramanımız hayat sahnesinde rol oynar.

15 cevap Cevap:d Cevap:d

16 s soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yumuşama olayı yoktur? A) Fatma, köyde yaşayan ailesinin ilk çocuğuydu. B) ilkokula başladığı zaman biraz kaygılandı. C) kardeşleri büyürken annesine yardım etmişti. D) arkadaşlarıyla her gün okula gidiyordu.

17 cevap Cevap:c Cevap:c

18 soru Aşağıdaki kelimelerin hangisinde kaynaştırma harfi vardır? A) olayı daha fazla büyütme. B) koyunun sütü daha lezzetli oluyor. C) kalemin ucu körelmişti. D) arabasının anahtarını unuttu.

19 cevap Cevap:d Cevap:d

20 soru Aşağıdaki altı çizili kelimelerin hangisinde farklı bir ses olayı vardır? A) kalpten çıkan söz, kalbe ulaşır. B) mahalleye sütçü gelmiş. C) minicik elleriyle bana yardım etti. D) konferansta seçkin davetliler vardı.

21 cevap Cevap:c Cevap:c

22 soru Aşağıdaki sözcüklerden hangisinde kaynaştırma harfi vardır? A) kovayı B) kovanı C) çobanı D)bahçıvanı

23 cevap Cevap:a Cevap:a

24 soru -cık/cik” “-cık/cik” hangi sözcüğe getirilirse bir ses olayı meydana gelmez? A) gelin B) dar C) az D) minik

25 cevap Cevap:a Cevap:a

26 soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde büyük ünlü uyumu aranmaz? A) çiçek B)birçok C)kanun D)kalem

27 cevap Cevap:b Cevap:b

28 soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde düz ünlülerin hepsi kullanılmıştır? A) yaprak önce yeşile sonra sarıya döner. B) gece gündüzü takip eder. C)doğa,baharda yeniden yaşerir. D) baharla birlikte bütün çiçekler açar

29 cevap Cevap:a Cevap:a

30 soru Aşağıdaki sözcüklerin hangisine ünlü ile başlayan bir ek getirildiğinde yumuşama olmaz? A) kardeş B) gençlik C) çocuk D) sevinç

31 cevap Cevap:a Cevap:a

32 soru Aşağıdakilerin hangisinde ünlü ile başlayan bir ek getirildiğinde herhangi bir ses olayı görülmez? A) fakir B) hayal C) kızak D) gönül

33 cevap Cevap:b Cevap:b

34 soru Aşağıdaki sözcüklerin hangisinde kaynaştırma harfi yoktur? A) sesi B) şunu C) arabayı D) ikişer

35 cevap Cevap:a Cevap:a

36 soru Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ses düşmesi yoktur? A) burnu kıpkırmızı olmuştu. B)koşup boynuma sarıldı C)karnı çok acıkmıştı D)dükkanda bir amca vardı

37 cevap Cevap:d Cevap:d

38 soru Aşağıdaki eklerden hangisi ünlü uyumunu bozabilir A) -de B) –miş C) –yor D) -ecek

39 cevap Cevap:c Cevap:c

40 soru Aşağıdaki sözcüklerin hangisinde vurgu farklı bir hecededir? A) yazı B) dergi C) kalem D) gitmedi

41 cevap Cevap:d Cevap:d


"Ses bilgisi. soru Aşağıdaki kelimelerde hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır? Aşağıdaki kelimelerde hangisi hecelerine yanlış ayrılmıştır? A)mer-di-ven." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları