Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Verimli Ders Çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Verimli Ders Çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?"— Sunum transkripti:

1 Verimli Ders Çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?

2 Suyu düşünmek, susuzluğunuzu gidermez. Odun düşünmek, sizi ısıtmaz
Suyu düşünmek, susuzluğunuzu gidermez.  Odun düşünmek, sizi ısıtmaz. İnsanın bir şeyi sadece düşünmesi ve istemesi onu hedefine ulaştırmaz.

3 Bir tane ineği olan köylünün birine bir gün sormuşlar: - İneğin ne kadar süt veriyor? Köylü cevap vermiş: - İneğim hiç süt vermez. Sütü ondan sizin almanız gerekir.

4 Anlamak +Hatırlamak+Uygulamak
ÖĞRENME Anlamak +Hatırlamak+Uygulamak AŞAMALARINDAN OLUŞUR..

5 ETKİLİ ÇALIŞMAK GEREKİR
BAŞARILI OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞMAK DEĞİL ETKİLİ ÇALIŞMAK GEREKİR

6 Başarının 3 Anahtarı 1.Başarıya inanma. 2.Makul bir hedef belirleme.
3.Sistemli çalışma.

7 ÖĞRENMENİN ŞARTLARI Planlı Çalışmayı Anlatayım Sana: Plan Nedir?
UYANIKLIK VE DİKKAT MOTİVASYON AKTİF KATILIM DÜZENLİ TEKRAR ETMEK Çalışmada “PLAN” “neyi”, “nasıl”, “ne zaman” ve “nerede çalışacağınızı önceden belirlemek demektir. ZAMANI BELİRLENMİŞ AMAÇLAR VE SAPTANMIŞ ÖNCELİKLER DOĞRULTUSUNDA PROGRAMLI OLARAK KULLANMAKTIR PLANLI VE PROGRAMLI ÇALIŞMAK

8 PROGRAMLI ÇALIŞMA İLE ;
Daha az zamanda daha çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Ders dışındaki faaliyetlere daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

9 Plan Hazırlarken 1 Hangi dersin, hangi saatte çalışılacağı belirlenmeli Genellikle zor dersleri en iyi anlaşılan saatlerde çalışmak gerekir 2 3 En verimli saatler sabah saatleridir 4 O gün gördüğünüz dersleri çalışın 5 Yemekten yarım saat sonra çalışın 6 Ara vererek çalışın

10 BİR ÇALIŞMA PROGRAMINDA
Uykuya ayrılan zamanı Okul veya dershaneye ayrılan zaman Çalışma için ayırdığınız süre Dinlenme ve eğlenme için ayrılan zaman Tekrarlar için ayrılan zaman Hangi ders ve konunun çalışılacağı SORULARININ CEVAPLARI BULUNMALIDIR Sene başındaki program yapısı ile sene ortası ve sene sonundaki program yapısı birbirinden farklı olmalıdır. Günlük, haftalık ve aylık tekrarlar programa yansıtılmalıdır

11 GÜNLÜK ÇALIŞMA PROGRAMI
-O gün öğrenilen konuların tekrarı ve test çözümü, -Ödevlerin tamamlanması -Bir gün sonra işlenecek konuların ön hazırlığını içermelidir. ÖYLEYSE PROGRAM -Zamanı etkin bir şekilde kullanmanızı -Neye nereden başlayacağınıza karar vermenizi -Bilgilerinizi ne kadar özümsediğinizi görmenizi -Ne zaman dinlenip,ne zaman çalışacağınıza karar vermenizi -Geleceğinize bir adım daha yaklaşmanızı kolaylaştırır. -Güven ve motivasyon sağlar.

12 SİZE EN YÜKSEK VERİMİ SAĞLAR?
NASIL BİR ZAMANLAMA, DERS ÇALIŞIRKEN SİZE EN YÜKSEK VERİMİ SAĞLAR? 40’ + 10’ + 10’ = 60’ Çalışma Tekrar Dinlenme

13 *20-40 Dk. Çalıştıktan Sonra 10 Dk. Tekrar Yapmak Gerekir.
Her Çalışma Seansından Sonra 10 Dk. Dinlenmek Gerekir. Eğer Tekrar Yapılmazsa Öğrenilenlerin %80’ i Unutulur. Notların Tekrar Yazılması veya Tekrarlanması Hafızayı Güçlendirir. Düzenli Aralıklarla Tekrar Yapılması Hafızayı Güçlendirir. Yatmadan Önce ve Sabah, Gün İçinde Öğrenilenlerin Basit Tekrarı Unutmayı Engeller.

14 NASIL DERS ÇALIŞMALIYIM?
Nasrettin Hoca tarlasında çalışırken, tanımadığı biri seslenmiş: “Efendi amca, falan köye kaç saatte gidebilirim?” hoca cevap vermemiş. Adam üç kere daha sormuş ve yine cevap alamayınca, bu adam herhalde sağır diye düşünmüş ve dönüp yürümeye başlamış. Tam dönemece vardığında, Hoca “Evlat gel!” diye seslenmiş ve yanına gelen adama: “sen tam üç saatte varırsın” demiş. Adam kızmış: “be adam, madem biliyordun neden önceden söylemedin?” “Evet” demiş Hoca, “BEN SENİN NASIL YÜRÜDÜĞÜNÜ GÖRMEDEN NASIL BİLEBİLİRDİM Kİ?”

15 En dinç olduğun zaman : En zor derslere çalış O HALDE İYİ DİNLENMEN
GEREK En zor derslere çalış

16 Neden Düzenli Tekrar Yapmam Gerekiyor?
Çalıştığınız bilgilerin uzun süreli hafızaya kodlanabilmesini sağlar Konu daha kolay anlaşılır Anlaşılmayan konular için zaman kazanılır Anlaşılan konular hafızaya aktarılması sağlanılır Bir sonraki bilgilerin daha kolay anlaşılması sağlanır Bilgilerin beynimizde sindirilmesi sağlanır. Sınava daha az kaygılı gireriz. Öğrenmek için öğrenmiş oluruz. Sınav gecesi çalışma günü kurtarmak ve geçer not almak için yapılır.

17 DAHA İYİ NASIL ÖĞRENİRİZ
İnsan öğrendiğinin yarısını ilk 80 dk. İçinde unutur. Okuduğumuzu ya da dinlediğimizi tam olarak anlamış veya dinlemiş isek ilk 20 dk. , %55’ini ilk 60 dk ,%65’ini de 9 saatte unuturuz. Çalışma ve tekrardan sonra bir süre ara verirseniz daha iyi öğrendiğimizin %45’ini hatırladığınızı göreceksiniz.

18 KALİTELİ BİR TEKRAR İÇİN
Her şeyi tekrarlamak yerine konunun önemli kısımları tekrarlanmalıdır. Yapacağınız planda hangi günlerde hangi konuların çalışılacağı, tekrar edileceği veya test çözüleceğini belirleyebilirsiniz. Planınızı o günkü veya ertesi günkü derslerinize veya sınavlarınıza göre ayarlayabilirsiniz.

19 Küçük kartonlara özet bilgiler yazın
Kere Yazmak Defa Okumaktan İyidir Çin Atasözü 1 10 Küçük kartonlara özet bilgiler yazın

20 Bir Dersi Bir Günde 9 Saat Çalışmaktansa,
O Dersi 9 Gün Birer Saat Çalışmak Daha İyidir.

21 ZİHNİN DAĞILMASINA YOL AÇAN
İÇ SEBEPLER Hayal Kurmak... Endişeler...

22 ZİHNİN DAĞILMASINA YOL AÇAN
DIŞ SEBEPLER T E L E F O N MÜZİK DİNLEMEK YATARAK ÇALIŞMAK ÇALIŞMA ORTAMI T EL E V İ Z Y O N

23 ÖMÜR BOYU EŞEK OLACAĞINA

24 BİR SÜRELİĞİNE İNEK OL!


"Verimli Ders Çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları