Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bolum 4- 2.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bolum 4- 2."— Sunum transkripti:

1 Bolum 4- 2

2

3

4 Kişisel Faktörler Kişisel faktörler olarak; yaş, cinsiyet, gelir, meslek vb. sayılabilir. Örneğin, satış performansının belirlenmesinde tüketicinin veya müşterinin özellikleri de rol oynamaktadır. Bu bağlamda cinsler arasında farklılıklar olmaktadır. Örneğin; alışverişte bayan müşteriler erkeklere oranla daha duygusal davranmaktadırlar. Erkekler alışverişte gezmeyi çok sevmeyip, tek yerden alışveriş etmeyi severler.

5

6 Sosyal Faktörler İnsan sosyal bir varlık olduğundan bulunduğu ve yaşadığı çevre ile uyum içinde olmak zorundadır. Yaşanılan çevrenin kültürü, ait olunan sosyal sınıf, referans grupları ve arkadaşları ile aile, satın alma davranışları üzerinde son derece belirleyici bir rol oynamaktadır. Bunun en güzel örneği, zaman içinde değişen moda anlayışı ve geleneksel giyimlerdir.

7

8

9 Yaşam Tarzı Yaşam tarzı; insanların faaliyetleri, ilgileri, paralarını nasıl harcadıkları, boş zamanlarını nasıl geçirdikleri, ilgilerinin ve rüyalarının neler olduğu, gelecekle ilgili kaygı ve düşünceleri ile ilgilidir. Yaşam tarzı insanların tüketim alışkanlıkları, sosyal statüleri ve hayata bakış açıları hakkında önemli ipuçları vermektedir. Sonuç olarak, satışçı müşterinin yaşam tarzına uygun sunum yaparak başarılı olabilir.

10

11

12

13

14 Satınalma Türleri Satın alma olayı bir sorun olarak ele alındığında, satın alma faaliyeti bir sorun çözme olarak belirlenebilir. Bu bağlamda satın alma ya da sorun çözme türleri; Rutin (otomatik) sorun çözme, Sınırlı sorun çözme, Yoğun sorun çözme, olarak üç grupta ele alınabilir.


"Bolum 4- 2." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları