Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEHMET SİNAN DERELİ ORTAOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEHMET SİNAN DERELİ ORTAOKULU"— Sunum transkripti:

1 MEHMET SİNAN DERELİ ORTAOKULU
EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ

2 EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ
Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirine bağlayan, gelişmeyi, mutluluğu ve huzuru sağlayan risk ve tehditlerden koruyan ahlaki, insani, sosyal ve manevi değerlerimizin tüm bireylere kazandırılmasında en önemli etken eğitimdir. Bu kazanımlarımızın öğrencilerimize aktarılması değerler eğitimini oluşturmaktadır.

3 EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ
Değer eğitimi; Ahlaki, Kültürel, Ruhsal, Toplumsal ve bireysel alana ilişkin uygun duyarlılık geliştirmeyi ve bunları içselleştirmeyi içerir.

4 EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ
Toplumsal ve insani değerler insan yaşamının en önemli yanını oluşturur. Temizlik ve Hijyen Sevgi-Saygı Adalet ve Dürüstlük Dostluk, Sorumluluk Yardımlaşma, Vefa, Barış ve Vatanseverlik ve benzerleri önem verilen toplumsal değerlerdir.

5 NİÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ?
Gençler arasında şiddet ve suç oranlarının artışı Sigara uyuşturucu madde bağımlılığındaki artış

6 NİÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ?
Televizyonlarda şiddet içerikli programlar,   Sahtekârlıkta artış (yalan söyleme, kopya çekme ve hırsızlık)  Anne-babaya, öğretmene, yetkili kişilere karşı gelme,

7 NİÇİN DEĞERLER EĞİTİMİ?
İş ahlâkında düşüş,   Kişisel ve toplumsal sorumluluk bilincinde azalma, Toplumsal değerlerimizdeki erozyonun giderek arttığı gözlemlenmiştir.

8 DEĞERLER EĞİTİMİ PROGRAMININ AMAÇLARI
Öğrencilerimize “Milli, Manevi, Evrensel ve Etik Değerler" bilincini ve "İnsan Hakları ve Demokrasi” kültürünü kazandırmak Çocukların kazandıkları değerleri davranışla ifade etmeleri yönünde fırsat vermek.

9 DEĞERLER EĞİTİMİ PROGRAMININ AMAÇLARI
İnsan haklarının özünü oluşturan “özgürlük, eşitlik, hoşgörü, barış, dürüstlük ve doğruluk” gibi temel insani değerlerle beraber iyi niyet, incelik, saygı, sadakat, vefa, ölçülülük, yüreklilik, sorumluluk ve adalet gibi etik değerler bilinci geliştirmek,

10 EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ

11 EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ

12 EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ

13 EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ

14 EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ

15 EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ


"MEHMET SİNAN DERELİ ORTAOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları