Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Uygulaması Genel Değerlendirmesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Uygulaması Genel Değerlendirmesi"— Sunum transkripti:

1 DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Uygulaması Genel Değerlendirmesi
2013, Ocak 11

2 YILLARI ARASI İL GENELİ VE İLÇELERİN ÇALIŞMA DURUMUNU GÖSTEREN TABLOLAR Hazırlayan Dr. MEHMET ZAHİT KUTLU DYNED İL KOORDİNATÖRÜ İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ EĞİTMEN EĞİTİCİSİ

3 DynEd İngilizce dil eğitim sistemi ,İngilizce konuşabilen özgüveni olan öğrenciler yetişmesine olanak sağlayan bir materyaldir. Bu materyalin kullanımında başarı sağlanması için Okulda bulunan İngilizce Öğretmeninin desteği ve takibi gerekmektedir. Tüm Türkiye’de Resmi İlköğretim okullarında sınıf öğrencilerimizin kullanımı için ücretsiz olarak sunulmuştur.

4 Yılında Pilot uygulamaya başlanması ile, 06/12/2007 tarihli ve B.08.0.TTK / sayılı Talim Terbiye Kurulunun ilgi yazısıyla DynEd, İngilizce Dil Öğretim Materyalinin eğitim-öğretim açısından uygun olduğu belirtilmiştir. Uygulama kılavuzu yayınlanmış ve bu doğrultuda da Mersin ilimizdeki yapılanma ve gerekli önlemler hızla alınmıştır.

5 Eğitim yılları arasında pilot uygulama ile başlayan DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi, o yıl içerisinde il genelinde pilot uygulamaya katılan toplam 117 okuldaki çalışmanın ardından 2008 yılında yurtta ve tüm ilde uygulamaya geçmiştir. (İnternet bağlantısı ve BT sınıfı olan Resmi İÖO’ da.)

6 Takip eden yıllarda yoğun olarak yapılan öğretmen bilgilendirme ve paylaşım toplantıları, BT sınıfları için oluşturulan tamir ve bilgisayar formatör öğretmen ekibi ile tatillerde ve hafta içlerinde okullara hizmet verilmiştir. Ayrıca çeşitli kurumlardan sağlanan bilgisayarlar ile atıl durumdaki makineler toplanarak ihtiyacı olan okullara bilgisayar desteği ve sınıfı sağlanmıştır.

7

8 DynEd İlçe Temsilcileri ile yıllık plan dâhilinde eğitim ve paylaşım toplantıları yapılmış ve akabinde ilimizde yeniden eğitimler başta il müfettişlerimize olmak üzere, okul müdür ve yardımcılarına, İngilizce öğretmenlerine süre gelen eğitimlere bu yıla kadar devam edilmiştir. İlimiz için hazırladığımız DynEd Ödül Kılavuzuna göre başarı gösteren; Öğrenciler, İngilizce öğretmenleri ve okul müdürleri, müdürlüğümüzce verilen çeşitli ödüller ile başarıları takdir edilmiştir.

9

10 Yılında İlimizde 519 Resmi İlköğretim okulunda uygulamaya başlanmış olan DynEd Dil Eğitimi Sistemi, yılı içerisinde 13 İlçede 17 ayrı Bölgede toplam 4975 açılmış sınıfta, aktif çalışan sınıf sayısı 1849 olarak tespit edilmiş ve İl genelinde çalışma yüzdesi %39,68 olarak ortaya çıkmıştır.

11 yılı içerisinde 13 İlçede 17 ayrı Bölgede toplam 5325 açılmış sınıfta, aktif çalışan sınıf sayısı 3741 olarak tespit edilmiş ve İl genelinde çalışma yüzdesi %70 olarak ortaya çıkmıştır. yılı içerisinde 13 İlçede 17 ayrı Bölgede toplam 5325 açılmış sınıfta, aktif çalışan sınıf sayısı 3819 olarak tespit edilmiş ve İl genelinde çalışma yüzdesi %71 olarak ortaya çıkmıştır. yılı içerisinde 13 İlçede 17 ayrı Bölgede toplam 5325 açılmış sınıfta, aktif çalışan sınıf sayısı 2477 olarak tespit edilmiş ve İl genelinde çalışma yüzdesi 26 ARALIK 2012 tarihi itibari ile yüzde %46,25 olarak ortaya çıkmıştır.

12 Ve yine ayni tarih itibari ile 511 okulumuzun sadece 263 tanesinde bir fiil çalışmaya katılım göstererek yüzde % 51 okul çalışma oranı sonucu ortaya çıkmıştır.

13 Mersin DynEd Bölgeleri Grafikleri

14 AKDENİZ 1. BÖLGE

15 AKDENİZ 2. BÖLGE

16 MEZİTLİ

17 TOROSLAR

18 YENİŞEHİR

19 ANAMUR

20 AYDINCIK

21 BOZYAZI

22 ÇAMLIYAYLA

23 ERDEMLİ 1. BÖLGE

24 ERDEMLİ 2. BÖLGE

25 GÜLNAR

26 MUT

27 SİLİFKE

28 TARSUS 1. BÖLGE

29 TARSUS 2. BÖLGE

30 TARSUS 3. BÖLGE

31 İL MERKEZİ İÇİN YILLARA GÖRE DYNED ÇALIŞMALARINA OKUL VE SINIF KATILIM ORANLARI

32 İLÇELER İÇİN YILLARA GÖRE DYNED ÇALIŞMALARINA OKUL VE SINIF KATILIM ORANLARI

33 2009 ARALIK-2012 ARALIK AYI İL GENEL DEĞERLENDİRMESİ

34 511 Resmi okulumuzun içerisinde internet bağlantısı, BT sınıfı olanların (Birleştirilmiş sınıflar sistem dışında bırakılmıştır) sadece 263 tanesi bir fiil çalışmaya katılım göstererek yüzde % 51 okul çalışma oranı sonucu ortaya çıkmıştır.

35 2012 Temmuz-2012 Aralık ayları arasında meydana gelen düşüşte etken sebepler
2012 yılı Eylül ayı itibari ila, Eğitim yılı için DynEd il koordinatörü görevlendirmesi haftanın sadece Perşembe ve Cuma gününe çekilmesi. Okulların sorunlarına sadece bu iki günde ve İl koordinatörünün kişisel olarak hafta içi Pazartesi 13.00, Salı günü 14.30, Çarşamba günü dan sonra yaptığı çalışmalar ile sistemin kontrol ve takibinin sağlanmaya çalışılması. İngilizce Öğretmenlerine yapılacak olan bilgilendirme ve Eğitim toplantıları görevlendirme günlerine denk gelecek şekilde ayarlanmaya çalışıldığı için İlçelerde yapılacak toplantılar Kasım ayı içerisinde ancak tamamlanabilmiştir. Görev yeri değişiklikleri ile bazı İlçelerimizde (Gülnar-Mut-Anamur-Aydıncık-Bozyazı-Erdemli-1) DynEd İlçe Temsilcisi seçimleri ötelenmiş ve seçilen temsilcilerin sadece bir kısmı eğitim almışlardır.

36 DynEd İngilizce Dil eğitim sistemi ile ilgili çıkan yazılar zamanında takip edilmediği için okulların sistemde yeniden yapılanmaları her geçen yıla göre bu yıl daha çok zaman almıştır. BT sınıflarının bir kısmı yeni yapılanma ile sınıfa çevrilmiştir. Sınıfa çevrilen okullarda da öğrencilerin sisteme eklenmesi gerekir iken büyük bir kısmında bu işlem yapılmamıştır. Dolayısıyla bu okullarda evinde bilgisayarı ve interneti olan öğrenciler çalışmalardan mahrum bırakılmışlardır. Bilgisayar Formatör öğretmenlerinin de okullarda yarı zamanlı görevlendirilmeleri, halen hazırda BT sınıfı olan okulların sorunlarının çözümü için İlçelerde oluşturulmuş olan tamir ekibinin artık çalışmıyor olmasından dolayı BT sınıfları atıl hale gelmeye başlamıştır. Okulda çalışan ve evinde bilgisayar ve interneti olan öğrencilerin çalışmalarının takibinin çok ağır seyir ettiği gözlemlenmiştir.

37 Şu anda eski kurum kodu ve şifrelerin halen geçerli olduğu ve düzenlemelerin yapılırken buna göre hareket edilmesi bildirilmesine rağmen bu konuda merkez okulların girişlerinde aksaklıklar görülmüştür. Okulların yerinde ziyareti, Bt sınıflarının yerinde düzene sokulması, okul öğretmenlerine yapılan rehberlik çalışmaları DynEd İl Koordinatörünün çalışma şartlarından dolayı askeri düzeyde gerçekleşmektedir. Bu yıl ortaya çıkan şartlar nedeni ile bir ödüllendirme çalışmasının yapılamıyor olması da okullar ve en önemlisi öğrenciler arasında çalışmaların isteksizleşmesine sebep olmuştur.

38 Fakat diğer taraftan ortaya çıkan olumlu yöndeki gelişme ise, 2011 Eylül – 2012 Mayıs ayları içerisinde, Mezitli İlçesi Muhittin Develi İÖ. Okulumuz yapmış olduğu bir çalışmada, okul öğrencilerinin DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemini de yoğun olarak kullanarak, öğrencilerinin yabancı dil öğrendiğini ve bunu da içeren bir proje ile Ulusal Ajans’a başvurarak Avrupa Dil Ödülü için aday olmuşlar ve sahaya kalmışlardır. Akabinde yapılan elemeler ile Mezitli İlçesi Muhittin Develi İÖ. Okulumuz başarı göstererek ödül almıştır.

39

40

41 Bu da DynEd İngilizce Dil Eğitim sistemi içerisinde Okul İdarecisinin sistemi takibi ve şartların oluşmasına verdiği desteğin önemini göstermede olumlu bir örnektir. Ve pek tabi ki öğretmen desteği ile çalışan ve kontrol edilen öğrencilerin ulusal anlamda da başarılı olabileceği böyle bir ödül ile de sabitlenmiştir.

42 dyned33@hotmail.com MZK ©™
Yazar Hakkında Dr. Mehmet Zahit KUTLU ©™ M.E.B Mersin DynEd İl Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Eğitmen Eğiticisi MZK ©™


"DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Uygulaması Genel Değerlendirmesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları