Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İşlem Merkezi Yönetimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İşlem Merkezi Yönetimi"— Sunum transkripti:

1 İşlem Merkezi Yönetimi

2 İMY ALT BAŞLIKLARI →İşlem merkezi nedir
İMY ALT BAŞLIKLARI →İşlem merkezi nedir? →Windows güvenlik merkezine ne oldu? →işlem merkezi sorunları nasıl denetliyor? →işlem merkezi ayarları değiştirme →İşlem merkezi simgesini etkinleştirme

3 →İşlem merkezi nedir? Windows 7 ile birlikte gelen yeni özelliklerden biri de İşlem Merkezi. Bildirim alanında görebileceğiniz bayrak simgesine tıklayarak veya Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\İşlem Merkezi yolunu izleyerek ulaşabileceğiniz işlem merkezi bilgisayarınızdaki problemleri size bildirir. İşlem Merkezi, Windows'un düzgün çalışmasını sağlamanıza yardımcı olan uyarıları görüntüleyebileceğiniz ve eylemleri gerçekleştirebileceğiniz merkezi bir konumdur.

4 →Windows güvenlik merkezine ne oldu
→Windows güvenlik merkezine ne oldu? Windows 7 kullananlar veya daha önce Windows XP ve Vista da karşılaştıkları Güvenlik Merkezi yerine, bu defa İşlem Merkezi ile karşımıza çıkacaktır.

5 →işlem merkezi sorunları nasıl denetliyor
→işlem merkezi sorunları nasıl denetliyor? İşlem Merkezi, güvenlik ve bakım ile ilgili olarak bilgisayarınızın genel performansını gösteren bazı öğeleri denetler İzlenen öğenin durum bilgisi değiştiğinde (örneğin, virüsten koruma yazılımınız artık güncel olmadığında), İşlem Merkezi bu durumu görev çubuğundaki bildirim alanında bir ileti görüntüleyerek bildirir, İşlem Merkezi'ndeki öğenin durumu iletinin önem derecesini yansıtacak şekilde renk değiştirir ve bir eylem önerilir.

6 İşlem Merkezi'nin denetlediği öğeleri değiştirmek için: 1-Eylem Merkezi'ni açmak için Başlat düğmesini , Denetim Masası'nı ve ardından Sistem ve Güvenlik altından Bilgisayarınızın durumunu gözden geçirin‘ i tıklatın. 2-Eylem Merkezi ayarlarını değiştir‘ i tıklatın. 3-İşlem Merkezi'nin bir öğedeki değişiklikleri ya da sorunları denetlemesi için onay kutusunu işaretleyin, öğenin denetlenmesini durdurmak için onay kutusunu temizleyin. 4-Tamam'ı tıklatın

7 Öğeyi kendiniz izlemek istiyorsanız (örneğin, Windows ile birlikte gelen yedekleme programı dışında bir program kullanıyorsanız veya dosyaları el ile yedekliyorsanız) ve öğe ile ilgili bildirimleri almak istemiyorsanız, öğeye ilişkin bildirimleri devre dışı bırakabilirsiniz Eylem Merkezi ayarlarını değiştir sayfasında bir öğenin onay kutusunu temizlediğinizde herhangi bir ileti almazsınız ve öğenin durumunu bundan sonra İşlem Merkezi'nde göremezsiniz. Güvenlik sorunları konusunda uyarılar içerebileceğinden, listelenen tüm öğelerin durumunu denetlemeniz önerilir Bununla birlikte, bir öğeyle ilgili iletileri devre dışı bırakmaya karar verseniz de, iletileri dilediğiniz zaman yeniden etkinleştirebilirsiniz. Eylem Merkezi ayarlarını değiştir sayfasında, öğenin onay kutusunu seçin ve sonra da Tamam'ı tıklatın. Ya da, ana sayfada öğenin yanındaki ilgili İletileri aç bağlantısını tıklatın.

8 →işlem merkezi ayarları değiştirme 1-Giriş yazısında belirttiğim yollardan birini kullanarak İşlem Merkezi'ni açın. 2-Sol tarafta görebileceğiniz İşlem Merkezi ayarlarını değiştir bağlantısına tıklayın.

9 3-Açılan pencerede dilediğiniz ayarları yaptıktan sonra kaydedip çıkın

10 Not: İşlem Merkezi uyarılarında kırmızı rengin kullanılması önemli olduğunu belirtir.Kırmızı renkli uyarıları bu nedenle mutlaka dikkate alın.

11 →İşlem merkezi simgesini etkinleştirme 1-Denetim Masasına giriniz 2-Görünüm ve Kişiselleştirme bağlantısına tıklayınız

12 1-Açılan pencerede, Görev Çubuğu ve Başlat Menüsü altındaki, Görev çubuğundaki simgeleri özelleştir bağlantısına tıklayın.

13 4-Açılan pencerede, “Sistem simgelerini aç veya kapat” bağlantısına tıklayın

14 5-Ekrana gelen pencerede, İşlem Merkezini ve karşısındaki Açık yazısını göreceksiniz. Yapmanız gereken bunu Kapalı olarak değiştirmek ve Tamam butonuna basmak olacaktır.

15 6-Windows 7′de sistem çubuğuna küçültülen programları, saatin yanındaki ok işaretine tıklayıp görebiliyorsunuz. Eğer sistem çubuğu simgelerini eskisi gibi (XP ve Vista da olduğu gibi) yan yana listelemek istiyorsanız, 4.madde üzerinde gösterdiğimiz ekrana gelip, “Tüm simgeleri ve bildirimleri görev çubuğunda her zaman göster” seçeneğini etkin hale getiriniz.

16 Sait KIZILARSLAN & Hasan ÇETIN


"İşlem Merkezi Yönetimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları