Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgi Toplumu Bilgi toplumu; temel üretim faktörünün bilgi olduğu, bilginin işlenmesinde ve depolanmasında da bilgisayar ve iletişim teknolojilerini baz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgi Toplumu Bilgi toplumu; temel üretim faktörünün bilgi olduğu, bilginin işlenmesinde ve depolanmasında da bilgisayar ve iletişim teknolojilerini baz."— Sunum transkripti:

1 Bilgi Toplumu Bilgi toplumu; temel üretim faktörünün bilgi olduğu, bilginin işlenmesinde ve depolanmasında da bilgisayar ve iletişim teknolojilerini baz alan bir toplum yapısıdır.

2 Bilgi Toplumunun Özellikleri  Sanayi toplumunda kullanılan insan ve makine gücü bilgi toplumunda yerini düşünce ve akıl gücüne bırakmıştır.  Haberleşme, bilgisayarın kullanımıyla hızlanmış ve daha kolay hale gelmiştir.  Tüm dünyada üretilmekte olan bilgiye daha hızlı erişebilmek için, bilgi ağları ve veri tabanları oluşturulmuştur.  Eğitim sürekli hale gelmiş ve bireyselliği sağlanmıştır.  Sürekli yeni bilgilerin üretilmesine bağlı olarak nitelikli yayınların üretilmesi de sağlanmaktadır.

3 Dijital Vatandaşlık Dijital vatandaşlık teknolojiyi kullanırken etik ve uygun davranışlarda bulunma ve bu konuda bilgilenmeyi içermektedir.

4 Dijital Vatandaşlık Dijital vatandaş;  Bilgi ve iletişim kaynaklarını kullanırken eleştirebilen,  Çevrimiçi yapılan davranışların etik sonuçlarını bilen,  Ahlaki olarak çevrimiçi kararlar alabilen,  Teknolojiyi kötüye kullanmayarak başkalarına zarar vermeyen,  Sanal dünyada iletişim kurarken ve işbirliği yaparken doğru davranışı teşvik eden vatandaştır.

5 E-devlet Nedir? E-devlet, devletin vatandaşlara karşı yükümlü olduğu görev ve hizmetler ile vatandaşların devlete karşı olan görev ve hizmetlerinin karşılıklı olarak elektronik iletişim ve işlem ortamlarında kesintisiz ve güvenli olarak yürütülmesidir.

6 E-devlet Kapsamında Ne Tür Hizmetler Verilir?  Bilgilendirme hizmetleri  Ödeme işlemleri  Kurum ve kuruluşlara kısa yollar  Güncel bilgiler ve duyurular  Kurumlardan vatandaşlara mesajlar

7 Niçin e-devlet?

8 E-imza Nedir? Elektronik imza (e-imza), elektronik ortamda bulunan bir belgeye eklenerek imzalayanın kim olduğunu belirlemeye yarayan veridir.

9 Mobil İmza Nedir? Mobil imza, cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak ilgili yasal mevzuata uygun olarak ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına imkan sağlayan uygulamadır.


"Bilgi Toplumu Bilgi toplumu; temel üretim faktörünün bilgi olduğu, bilginin işlenmesinde ve depolanmasında da bilgisayar ve iletişim teknolojilerini baz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları