Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜNEŞ PANELLERİNİN OLUŞUMU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜNEŞ PANELLERİNİN OLUŞUMU"— Sunum transkripti:

1 GÜNEŞ PANELLERİNİN OLUŞUMU
GÜLSİYE YAĞMURCA= 2619 SILA BOZKURT = 314 CEYLİN AKINCI =321

2 PANEL NEDİR ? Güneş paneli, üzerinde güneş enerjisini soğurmaya yarayan birçok güneş hücresi bulunduran bir enerji kaynağıdır.

3 PANEL NEDİR ? 6-30 (100Watt) panellik bir sistem, ihtiyaç olan yerlerde bir evin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilir. Endüstri uygulamaları veya elektrik santralleri için binlerce güneş panelinin kullanıldığı büyük sistemler kurulmaktadır.

4 PANEL NEDİR ? Sadece belli dalga boylarındaki ışık elektriğe dönüştürülebilir, geri kalan büyük miktar hücreyi oluşturan madde tarafından ya emilmekte ya da yansıtılmaktadır.

5 PANEL NEDİR ? Paneller, mevsimlere bağlı olarak farklı açılarla güneşe doğru yönlendirilerek her mevsimde azami verim alınması mümkün olmaktadır.

6 PANEL NEDİR ? Rüzgar enerjisi, biotermal enerji, güneş enerjisi gibi enerji türleri yenilenebilir enerjilerdir.

7 PANELLER NE İŞE YARAR ? Sanayideki gelişmeyle birlikte artan elektrik enerji ihtiyacı, pahallılaşan elektrik tüketim bedelleri ve mevcut fosil (kömür, doğal gaz vb.) yakıt rezervlerinin süratle azalması yeni enerji kaynaklarının arayışını ve kullanımını hızlandırmıştır

8 PANELLER NE İŞE YARAR ? Gelişmiş ülkelerde elektrik enerjisi elde etmek için güneş enerjisinin uzun yıllardır kullanılmasıyıllarda önem kazanmaya başlaması güneş zengini olan ülkemiz için, geç de olsa oldukça sevindirici bir gelişmedir.

9 PANELLER NE İŞE YARAR ? Güneş enerjisi yenilenebilir enerji kaynakları içinde, üzerinde en çok araştırma yapılan enerji türlerinden biridir.

10 PANELLER NE İŞE YARAR ? Yenilenebilir enerji kaynağı, tükenmeyen, ertesi gün tekrar kullanıma hazır enerji kaynağı demektir.

11 GÜNES PANELLERİN ÖZELİKLERI
Yenilenebilir Enerji Sistemleri içinde kurulum, işletme ve bakımı en kolay olan Güneş Enerjisi Sistemleridir

12 PANELLER NE İŞE YARAR ? Güneş Enerjisi Panelleri binaların çatılarında, bina dış yüzeylerinde, benzinliklerin çatılarında, teknelerde, karavanlarda, geniş alanlarda zemin üzerinde ve kısacası bir solar modülün monte edilebildiği her yerde kullanılabilir.

13 PANELLER NE İŞE YARAR ? Rüzgar Türbinlerinin aksine, coğrafi olarak Türkiye'nin hemen her yerine kurulumu verimlilik açısından uygundur.


"GÜNEŞ PANELLERİNİN OLUŞUMU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları