Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 6. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ….

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 6. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ…."— Sunum transkripti:

1 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 6. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ….

2 ”İsim tamlamasında tamlayan önce, tamlanan sonra gelir.” 1.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu kurala uymayan bir kullanım vardır? a)Türkçe kitabını evinde unutmuştu çocuk. b)Türkçülüğün Esasları Ziya Gökalp’in bir eserdir. c)Türkçe ağzımda annemin sütü gibidir. d) Karanlığında yalnızlığımın seni düşündüm.

3 CEVAP : D

4 2.) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zıt anlamlı kelimler yoktur? A)İyimser insanlar kötümserlere göre daha mutludurlar. B)Merdivenleri inip çıkmaktan yorgun düşmüştü. C)Anadolu’nun bitmez tükenmez su kaynakları vardır. D)Hiçbir zaman insanları güzel çirkin diye ayırmazdı.

5 CEVAP : C

6 3.) 10, 12, A ve 14 sayılarının aritmetik ortalaması 15 ise açıklığı kaçtır?

7 CEVAP : 14

8 4.) Aşağıdaki ondalık kesirlerden hangisinin onda birler basamağına göre yuvarlanmış hali 2,3 değildir? A)2,27 B) 2,306 C) 2,362 D) 2,34

9 CEVAP : C

10 5.) Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde eğlence aracının ismi YANLIŞ verilmiştir. A) wave swinger B) ghost train C) bumper cars D) big Wheel

11 CEVAP : A

12 6.)Aşağıdaki resimlerle anlatılmak istenen cümle hangi seçenektedir? A) I feel happy on cloudy days. B) I feel upset on foggy days. C) I feel moody on rainy days. D) I feel scared on stormy days.

13 CEVAP : D

14 7-) Orta Asya’da kurulan bir Türk devleti olan Karahanlılar, İslamiyeti hangi hükümdarları döneminde kabul etmişlerdir?

15 CEVAP : Satuk Buğra Han zamanında

16 8-) Hz Muhammed’in ölümünden sonra seçimle devleti yönetme yetkisi verilen üçüncü halife kimdir?

17 CEVAP : Hz. Osman

18 9-) 75 g kütleli şekildeki küpün hacmi 25cm 3 olduğuna göre, bu küp aşağıda yoğunlukları verilen sıvılardan hangisinde yüzer? SÜRE:40s A)1 g/cm 3 B) 2 g/cm 3 C) 3 g/cm 3 D) 4 g/cm 3

19 CEVAP : D

20 10-) Düz ayna üzerine normal üzerinden gelen bir ışık ışının yansıma açısı kaç derecedir?

21 CEVAP : 0 Derece

22 11-) Hz. Muhammed(s.a.v) ne zaman vefat etmiştir? Doğru şıkkı cevap kağıdına yazınız. A) 8 Haziran 632 B) 27 Mayıs 632 C) 8 Haziran 622 D) 20 Nisan 571

23 CEVAP : A

24 12-) Sevgili peygamberimizin hicret esnasında yaptığı ve İslam tarihinde yapılan ilk mescidin adı aşağıdakilerden hangisidir? Doğru şıkkı cevap kağıdına yazınız. A)Mescid-i Nebi B) Kuba Mescidi C)Mescid-i Aksa D) Mescid-i Haram

25 CEVAP : B

26 13-) “Dünya Kadınlar Günü” ne zaman kutlanır?

27 CEVAP : 8 Mart

28 14-) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, hangi tarihte dünya çocuklarının da katılımı ile uluslararası bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır? A)1923 B) 1981 C) 1979 D) 2003

29 CEVAP : C

30 15-) Denizaltılar, deniz içinden çıkmadan gemilerin yerlerini tespit etmek amacıyla hangi optik cihazı kullanır?

31 CEVAP : Periskop

32 Aşağıdakilerin hangisinde”-den” hâl eki ile kurulmuş bir isim tamlaması vardır? a)Uzaktan gelmişim, yorgunum hancı. b)Damdan düşer gibi lafa girilmez. c)Bu soruları hangi kitaptan aldınız? d)Şarkılardan birini çok beğendim.

33 CEVAP : D

34 -7, -15, |-9|, +5, |+2| sayılarını küçükten büyüğe sıraladığımızda baştan üçüncü sayı hangisidir? A) -7 B) -15 C) |-9| D) |+2|

35 CEVAP : D

36 Aşağıdaki seçeneklerden hangisi yanlıştır? A) İstanbul is more crowded than Çanakkale. B) A plane is faster than a car. C) Junk food is healthier than fruit. D) A bicycle is slower than a motorbike.

37 CEVAP : C

38 Orta Asya’da yaşayan Türkler hangi savaştan sonra İslamiyeti kabul etmeye başlamışlardır?

39 CEVAP : Talas Savaşı

40

41 CEVAP : 2 SAAT

42 Sevgili peygamberimizin davetini kabul edip ilk kadın Müslüman olan kimdir? Adını Yazınız.

43 CEVAP : Hz. Hatice(r.a)


"2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 6. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ…." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları