Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Paragrafta anlam. soru  BİLGİNLER NİÇİN GÖZLÜK TAKAR  Ortalık iyice kararmıştı. Öğretmen okulun merdiveninde,öğrencilerini bekliyordu.  Önünde içi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Paragrafta anlam. soru  BİLGİNLER NİÇİN GÖZLÜK TAKAR  Ortalık iyice kararmıştı. Öğretmen okulun merdiveninde,öğrencilerini bekliyordu.  Önünde içi."— Sunum transkripti:

1 Paragrafta anlam

2 soru  BİLGİNLER NİÇİN GÖZLÜK TAKAR  Ortalık iyice kararmıştı. Öğretmen okulun merdiveninde,öğrencilerini bekliyordu.  Önünde içi çilek şurubuyla dolu beyaz bir bakraç duruyordu. Öğretmen bunları ta gündüzden  sağlamıştı.  Gök kurşun renginde bulutlarla kaplıydı. Bir tek yıldız görünmüyordu. Bu nedenle  “Fen Bilgisi” dersine gelirken,öğrenciler oldukça güçlük çektiler. Bereket versin keçi yolunu  iyi biliyorlardı.   (1,2,3,4ve 5.soruları parçaya göre cevaplayın.)   1-Parçanın başlığında kaç hece vardır?  A)7 B)9 C)6 D)4

3 cevap  Cevap:b

4 soru  Parçanın ikinci cümlesinde kaç kelime vardır?  A)3 B)7 C)4 D)5

5 cevap  Cevap:d

6 soru  Parçanın başlığının son kelimesi kaç sesten meydana gelmiştir?  A)5 B)2 C)3 D)4

7 cevap  cevap: ?

8 soru  Parçanın başlığında bulunan kelimeleri alfabetik sıraya koyarsak baştan üçüncü kelime  hangisi olur?  A)Gözlük B)Takar C)Niçin D)Bilgin ler

9 cevap  Cevap:c

10 soru  Öğretmen öğrencilerini nerede bekliyordu?  A)Bahçede b)Okulun kapısında  c)Okulun merdiveninde D)Dershanede

11 cevap  Cevap:c

12 soru  Aşağıdakilerden hangisi hem bir hece hem de kelimedir?  A)Mart B)Ali C)Amca D )Kese

13 cevap  Cevap:a

14 soru  İnce sesli harfler hangi seçenekte tam ve doğru gösterilmiştir?  A)e-ı-o-u B)ö-ü-i-a C)e-i-ö- ü D)ü-u-e-i

15 cevap  Cevap:c

16 soru  -“Türk” kelimesi kaç sesten oluşan bir hecedir?  A)2 B)1 C)3 D)4

17 cevap  Cevap:b

18 soru  Aşağıdaki kelimelerden hangisi sesli harfle başlayan bir ek aldığında sonundaki sessiz harf yumuşar?  A)Ceviz B)Çelik C)Masal D )Kalem

19 cevap  Cevap: ?

20 soru  Büyük sesli uyumuna uymayan kelime aşağıdakilerden hangisidir?  A)Gözlük B)Anne C)Okul D)Dilek

21 cevap  Cevap:c

22 soru  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eş sesli kelime vardır?  A)Mektup yazdın mı? B)El elden üstündür.  C)Yaptıklarını çok beğendim. D)Kışlık odunumuzu alamadık.

23 cevap  Cevap:b

24 soru  -“Hafif” kelimesinin zıt anlamlısı hangisidir?  A)Pahalı B)Kilolu C)Ağır D)Ucuz

25 cevap  Cevap:c

26 soru  -“Hayvan çok zayıflamış.” Cümlesinde “çok” kelimesinin yerine hangi kelime yazılabilir?  A)iyi B)Kötü C)Az d) fazla

27 cevap  Cevap:d

28 soru  -“Cimri” kelimesinin zıt anlamlısı hangisidir?  A)Nakıs B)Cömert C)Masraflı D)Yaramaz

29 cevap  Cevap:a

30 soru  -“Sual” kelimesinin eş anlamlısı aşağıdakilerden hangisidir?  A)Cevap B)Soru C)Sorun D )Sonuç

31 cevap  Cevap:a


"Paragrafta anlam. soru  BİLGİNLER NİÇİN GÖZLÜK TAKAR  Ortalık iyice kararmıştı. Öğretmen okulun merdiveninde,öğrencilerini bekliyordu.  Önünde içi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları