Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

JOHANN STRAUSS, JR. (Viyana, Viyana, 1899) ESERLERİ HAYATI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "JOHANN STRAUSS, JR. (Viyana, Viyana, 1899) ESERLERİ HAYATI"— Sunum transkripti:

1 JOHANN STRAUSS, JR. (Viyana, 1825 - Viyana, 1899) ESERLERİ HAYATI
©2006

2 JOHANN STRAUSS, JR. (Viyana, 1825 - Viyana, 1899)
Johann Strauss, Johann Strauss’un vals kralı olarak bilinen  büyük oğludur. Babası, çocuklarının müzisyen olmasını istemediği için bir bankada işe giren Strauss, yine de müzikle uğraşmaya devam etti. .

3 Gizliden, gizliye keman öğrenen Strauss, Drechsler’le de kompozisyon çalıştı. 1844’te 24 kişiden oluşan bir orkestra kurarak, kendi bestelerinin çalındığı konserler verdi. Buna çok kızan babası, oğlunun müziğini uzunca süre kötüledi

4 Baba ile oğlun rekabeti her konuda devam etti
Baba ile oğlun rekabeti her konuda devam etti. Hatta 1848 Devrimi’nde sırf bu rekabetten ötürü farklı cephelerde yer almışlardır. Ancak ilerleyen zaman içinde oğul Strauss valsleri ile kendini kabul ettirdi.

5 Boynuzun kulağı geçtiğini fark eden baba Strauss oğluna beraber çalışmayı teklif etse de genç Strauss, kendisine çok çektiren babasının bu teklifini kabul etmedi. Babası öldükten sonra, onun orkestrasıyla kendi orkestrasını birleştirip, Avusturya, Polonya, Almanya’nın çeşitli şehirlerini gezdi.1855’ten,1865’e değin 10 yıl boyunca San Petersburg Petropaulovsky Park’ta yaz konserleri verdi

6 Johann Strauss’un 400’den fazla valsi yanında, 1874 yılında bestelediği Die Fladermaus gibi operetleri, polka ve çeşitli dans müziği besteleri de bulunmaktadır. Wagner’in müziğinden etkilenen bestecinin Brahms’dan, Schoenberg’e kadar birçok ismi etkilemiştir.

7 ESERLERİ

8 FOTOĞRAFLARI

9 Hazırlayan: Çetin ARSLAN
TEŞEKKÜRLER Hazırlayan: Çetin ARSLAN 2.Sınıf, 1.Öğretim ©2006


"JOHANN STRAUSS, JR. (Viyana, Viyana, 1899) ESERLERİ HAYATI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları