Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tanınma. Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tanınma. Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı."— Sunum transkripti:

1 Tanınma

2 Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı üniversiteden onaylanmadan hibe ödemesi yapılmayacaktır. – Akademik Tanınma Belgesi (Recognition Sheet)

3 Akademik Tanınma Belgesi Tanınma belgesinde öğrencinin hangi derslerden başarılı olduğu, bu derslere ilişkin AKTS kredi miktarları ve notları ile kendi üniversitesinden hangi derslerden muaf sayıldığı, bu derslerin AKTS kredi miktarları ve notları yer almalıdır.

4 Akademik Tanınma Yükseköğretim kurumu yurtdışında geçirilen öğrenim dönemine tam tanınma sağlamakla yükümlüdür.

5 Yönetmelik Madde 35 (2) Öğrencilerin değişim programları kapsamında devam edecekleri ders, uygulama, staj ve benzeri faaliyetlerinin, öğrencinin kendi öğretim programındaki ders, uygulama, staj ve benzeri faaliyetlere eşdeğerliği, danışmanın teklifi, varsa bölüm başkanının önerisi üzerine ilgili birim yönetim kurulu kararı ile önceden belirlenir. Derslerin isim olarak birebir örtüşmesi gerekmez. Ancak içerik ve öğrenme çıktıları açısından en yakın derslerin seçilmesine özen gösterilmesi gerekir. Seçilen derslerin toplam kredisinin bir yarıyıl için 30 AKTS olması hedeflenir.

6 Geldikten Sonra – “Not Çizelgesi (Transcript of Records)” (aslı veya aslı gibidir onaylanmış kopyası) Gelen "Transcript of Records"ın hem dersleri ve AKTS (ECTS) kredilerini, hem de AKTS notlarını göstermesi gerekmektedir. Transkript ile Akademik Tanınma Belgesi tutarlı olmalı

7 Takip edilen programda başarılı olunan kredilere tam akademik tanınma sağlanır, başarısız olunan krediler bir sonraki akademik yıl içerisinde tekrar edilir.

8 Erasmus Üniversite Beyannamesi Full recognition shall be given to students for satisfactorily completed activities specified in the compulsory Learning Agreement Ögrenim Anlasması’na uygun olarak Erasmus hareketlilik dönemi esnasında başarılı olarak tamamlanan faaliyetler ile ilgili olarak kendi üniversiteniz tarafından tam akademik tanıma sağlanması

9 ECTS Users’ Guide “…..recognition of the credits by the home institution is automatic if the conditions stipulated in the learning agreement have been fulfilled” “….A student should not be asked to negotiate academic recognition with individual academic staff members. The Learning Agreement, together with the Transcript of Records, is designed to guarantee full recognition of the programme of study undertaken in the host institution”

10 Yönetmelik Madde 35 (3) Yurtiçi ve yurtdışı öğrenci değişim programları kapsamında; öğrencinin aldığı ve başarılı olduğu derslere ait sınav notları aynen kabul edilerek; kredileri de gösterilmek suretiyle bu derslerin orijinal isimleri ile birlikte öğrencinin öğrenim belgesine işlenir.

11

12

13

14 Not Dönüşümü İstanbul Üniversitesi Not Sistemi AKTS NotuAçıklama AAA Mükkemel BAB Çok İyi BBB İyi CBC Orta CCC Yeterli DCD Koşullu Başarılı DDE Koşullu Başarılı FFF ve FX Başarısız

15 İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ


"Tanınma. Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları