Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FİNLANDİYA EĞİTİM SİSTEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FİNLANDİYA EĞİTİM SİSTEMİ"— Sunum transkripti:

1 FİNLANDİYA EĞİTİM SİSTEMİ
Finlandiya’ya eğitim turizmleri yapılmaktadır. 1971’de öğretmenlere üniversitelerden mezun olma zorunluluğu getirildi. Öğretmen yetiştirmek oldukça zordur. Genel amaç tüm nufüsun eğitilebilmesi, yaşam boyu öğrenmenin sağlanması Öğrenci öğrendiği bilgilerin ne kadarını hayata geçirebiliyor.

2 Sınav stresi yok, mukayese yok, dershaneler, özel hocalar yok.
Eğitim saatleri çok kısa (ortalama günde 4 saat). Kitapları öğretmenler kendileri seçiyor. Ulusal sınav veya yıl sonu sınavı yok Öğrencileri testlere hazırlamaktan ziyade tamamen öğrenme var. Okullar ev ortamı gibi dekore edilmiş, daha çok yaparak öğrenme var.

3

4

5 AVRUPA DA ÖĞRETMEN MAAŞLARI

6 Türkiye de öğretmenler aylık ortalama 500-750 dolar arasında maaş alıyor.
ABD’de öğretmenlik bayan mesleği olarak görülüyor 3 bin dolar maaş alıyorlar. Almanya, Fransa, Avustralya ve Japonya gibi ülkeler de 2 ile 3 bin dolar arasında maaş alıyor İngiltere de usta bir öğretmen ortalama 5 bin dolar civarı maaş alıyor.

7 Avrupa da öğretmenlik, toplumda tatili çok olan, yaptıkları hiçbir iş olmayan, tembel memur mesleği olarak görülüyor. Avrupa da öğretmen haftada mecburi 40 saat derse girerken Türkiye de sınıf öğretmenleri 18 saat, branş öğretmenleri ise 15 saat maaş karşılığı ders veriyor.

8 KILIK KIYAFET Genelde gelişmiş ülkelerde tek tip kıyafet uygulaması yoktur. Fransa da 1968 Almanya da ikinci dünya savaşına kadar Kanada da ailenin %55’lik oyuna bağlı İngiltere’de 1960’lara kadar kullanıldı ABD’de eyaletlere göre değişmektedir.

9 KARMA EĞİTİM Türkiye’de 40 yıldır uygulanıyor. Batılılara göre karma eğitim yüz yılın pedagojik yanlışıdır. ABD’de 51 okula tamamen kız yada erkek alınıyor. ABD’de yapılan araştırmaya göre karma eğitimin olmadığı okullarda;

10 Öğrencileri meşgul eden eğlence, kavga, suç işleme, vakti boşa harcama, taciz ve gebelik gibi olumsuzlukların ayrı eğitim veren okullarda en aza indiği gözlendi. Almanya’da 1980’li yıllarda karma eğitimin zararları tartışılmaya başlanmış ve ayrı eğitim uygulanmasının gerektiği ifade edilmiştir. İngiltere’de üniversiteye giren ilk 50 okuldan 14’ü erkek 27’si kız okulu bunların sadece 7’si karma eğitim yapıyor.

11

12

13


"FİNLANDİYA EĞİTİM SİSTEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları