Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANNE BABALAR SINAVA HAZIR MISINIZ? HAZIRLAYAN MUHAMMET MERCAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANNE BABALAR SINAVA HAZIR MISINIZ? HAZIRLAYAN MUHAMMET MERCAN."— Sunum transkripti:

1 ANNE BABALAR SINAVA HAZIR MISINIZ? HAZIRLAYAN MUHAMMET MERCAN

2 ÖĞRENCİNİN BAŞARISI SADECE KENDİSİNE BAĞLI DEĞİLDİR. Anne babanın rolü inkar edilemez.Sınav yaklaştıkça çocuğunuza daha şefkatli davranın. Çünkü genç kaybedenlerin daha çoğunlukta olduğu bir sınava girmektedir. Gencin moralini bozan, kaygılanmasına yol açan,motivasyonunu düşüren, ve öfkelendiren anne-baba davranışları öğrencinin başarısız olmasına yol açar.

3 SINAV ÖNCESİ ANNE BABA TUTUMLARI “Sınavı kazanamazsan mahvoluruz,başarısız olursan sonuçlarına katlanırsın” gibi sözlerle korkutmayın Sınava giriş belgelerinin ve sınavda gerekli olabilecek diğer eşyalarının tam olup olmadığını bir kez de siz kontrol edin. Sınava birkaç gün kala ve sınav günü sınavla ilgili konuşmaktan uzak durun.

4 SINAV ÖNCESİ ANNE BABA TUTUMLARI Çocuklarınızın olumsuz davranışlarına karşı daha anlayışlı olun. Neşeli olun,sık sık espri yapın. Başarısız da olsa sevginizin devam edeceğini söz ve davranışlarınızla hissettirin. Sınav öncesinde onu mutlu etmek için küçük bir hediye alabilirsiniz.

5 SINAV GÜNÜ ANNE BABA TUTUMLARI Sınav günü sabahı çocuğunuzu vaktinde uyandırın. Mutlaka kahvaltı yapmasını sağlayın Zamanında sınav yerine uluşmak için tüm önlemleri alın. Eğer çocuğunuzun hoşuna gidecekse ve başarısını arttıracaksa sınav yerinde onu bekleyin.

6 SINAV BİTTİKTEN SONRA; ÇOÇUĞUNUZA KARŞI BESLEDİĞİNİZ SEVGİNİN SINAVLA İLGİLİ OLMADIĞINI GÖSTERMEK İÇİN SINAV SONRASI BİRLİKTE EĞLENCELİ ŞEYLER YAPIN.


"ANNE BABALAR SINAVA HAZIR MISINIZ? HAZIRLAYAN MUHAMMET MERCAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları