Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KIYMETLİ VELİLERİMİZ PLANLI VE VERİMLİ ÇALIŞMA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KIYMETLİ VELİLERİMİZ PLANLI VE VERİMLİ ÇALIŞMA"— Sunum transkripti:

1 KIYMETLİ VELİLERİMİZ PLANLI VE VERİMLİ ÇALIŞMA
SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ ENES AYDIN(REHBER ÖĞRETMEN)

2 BAŞARI=ÇALIŞMAK “Dehanın % 1’ i ilham, % 99’ u terdir.” T. EDİSON BAŞARABİLECEĞİNİZE İNANSANIZ DA İNANMASANIZ DA HAKLI ÇIKARSINIZ.

3 DÜZENSİZ ÇALIŞMAK İNSANI YORAR.
“ Yapabileceğimiz şeyleri yapmaya başlarsak kendimizi hayretler içinde bırakacak sonuçlar alırız.” PLANLI ÇALIŞANA DAHA FAZLA DİNLENME VE EĞLENME ZAMANI KALIR.

4 B=Ç+Y+D B= BAŞARI Ç= ÇALIŞMA Y= YERİNDE VE ZAMANINDA DAVRANMA D= DİNLENME VE EĞLENCE

5 ÇALIŞMA PROGRAMI GÜNLÜK ÖDEVLERİN YAPIMI O GÜN GÖRÜLEN DERSLERİN TEKRARI O GÜN GÖRÜLEN DERSLERLE İLGİLİ TEST ÇÖZME KİTAP OKUMAYI İÇERMELİDİR.

6 Öğrenme Oranımızı Yükseltmek Ve Unutmanın Önüne Geçmek İçin;
Sadece derste dinlersek %20 Önceden hazırlık yapıp dersi dinlersek %40 Dersten sonra soru çözüp,uygulama yaparsak %60 Tüm bunları yapıp, bir başkasına anlatırsak %80 Düzenli tekrar ve özet çıkartırsak %90

7 TEKRAR ETME “Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.”
Latin Atasözü Öğrendiklerinizin yarıya yakın kısmı 24 saat içinde unutulmaktadır. Dörtte üçe yakın kısmı ise 48 saatte hafızamızdan çıkmaktadır. Süre uzadıkça öğrendiklerimizin tamamına yakınını unuturuz. Tekrar edilmeyen bilgi ile öğrenilmemiş bilgi arasında pek fark yoktur.

8 MEHMET KATIRCI İMAM HATİP ORTAOKULU
1. ETÜT 14:30-16:00 GÜNLÜK ÖDEVLERİN YAPILMASI 2.ETÜT 17:00-18:00 GÜNLÜK DERSLERİN TEKRARI 3.ETÜT 19:00-20:00 GÜNLÜK ÇALIŞILAN DERSLE İLGİLİ TEST ÇÖZME 4.ETÜT 20:10-20:40 KİTAP OKUMA

9 HER VELİMİZ , EVLADIYLA BİRLİKTE OKUL DERS PLANINA GÖRE BERABERCE DERS ÇALIŞMA PROGRAMINI HAZIRLAYACAK. ÇOCUĞUNUN PROGRAMA UYMASINI TAKİP EDECEK.

10 SEMİNERE KATILIMINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.


"KIYMETLİ VELİLERİMİZ PLANLI VE VERİMLİ ÇALIŞMA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları