Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: ""— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 Onlar da demokrasiye inanmislardi, ak gunlerin nurlu ufuklarin gelecegini saniyorlardi. ?mam Humeyni oyle demisti ya, koskoca imam yalan soyler miydi? Sah gidecekti ve her sey guzel olacakti. O ulkenin de inanmis SOL'culari vardi ve her sey demokrasi icindi. O demokrasi Komunist Parti iktidarina 'bile' yol verecek, yon cizecekti. Bugunku Iran'a bakip ta sakin bunlar her zaman orumcek kafaliydi diye dusunmeyin, Iran entellektueli gercek anlamda okur(du), yazar(di) ve okudugunu anlar(di). Tek anlayamadiklari 'Imam Efendi' oldu, onu da hayatlariyla odediler, tipki bir gecede katledilen 5000 hava subayi gibi.. Seneler evvel bir rastlanti eseri, gercek Sehinsahin'in torunuyla tanistim. Hani su Riza Pehlevi'nin devirip yerine gectigi, gercek SAH. O aile ki, Sah Riza Pehlevi tarafindan ihanete ugramis, tahtindan edilip surgune gonderilmis. O 'bile' Pehlevi'nin devrildigine sevinememis, bir an bile Imam Humeyni'nin sozlerine KANMAMIS. Evinin baskosesini MUSTAFA KEMAL'IN dedesiyle beraber cekilmis, siyah beyaz, cok guzel cercevelenmis iki buyuk fotografi susluyordu. Eve her girene 'once' o resmi gosteriyordu gururla. Ondaki kadar MUSTAFA KEMAL'I anlatan kitap az TURK evinde vardir. Diyordu ki "Biz MUSTAFA KEMAL gibi bir lidere sahip olabilseydik, ne SAH'i ne de HUMEYN?'yi yasardik..." Iran Islam devriminden once Iranl? kad?n, y?l 1979... (1979 evvel iki guzellik kralicesi biri Bahar guzeli, digeri Iran)

24

25 (1979 evvel iki guzellik kralicesi biri Bahar guzeli, digeri Iran)

26 Humeyni, er gec SOLCULARLA anlasmazlik cikacagini biliyordu ve buna hazirlikliydi. 22 Subat'ta ilk saldiriya gecti. halkin fedaileri devrim onderinin konutunun onunde bir resmi gecit duzenlemisti. Humeyni radyo ve televizyon araciligi ile komunistleri ve ALLAHSIZLARI huzuruna kabul etmeyecegini duyurmustu. Humeyni'nin Paris'te (surgundeyken) soyledikleri daha unutulmam?st?; SAH'IN DEVRILMESINDEN SONRA MUHALEFET ORGUTLERININ DE TOPLUMDA BIR YERI OLACAGINI, KOMUNISTLERIN 'BILE' DUSUNDUGUNU SOYLEME VE ORGUTLEME HAKKININ OLACAGINI SOYLEYELI UC AYI BILE GECMEMISTI. ( 1) (1979 oncesi bir konserden).."Her sey Islam dini ile ahenk icinde olmalidir. KAPAYIN KULAKLARINIZI. 'Halimiz ne olacak?' diye soranlara kulak asmayin. Bunu soranlar, bizi yipratmak devleti yipratmak, ISLAM DININI yipratmak istiyorlar. Butun devlet daireleri, butun makamlar temizlenmeli..." Ardindan sozu nasil bir devlet kurulacagina ve yapilmasi tasarlanan halk oylamasina getiriyor: "Halkimiz, bir ISLAM CUMHURIYETI istiyor, herhangi bir cumhuriyet degil, demokratik cumhuriyet degil, demokratik islam cumhuriyeti de degil, SADECE VE SADECE ISLAM CUMHURIYETI istiyor..." ( 2) (1979 oncesi bir kadin dergisi)

27 (1979 oncesi bir konserden)

28 ..."Her sey Islam dini ile ahenk icinde olmalidir. KAPAYIN KULAKLARINIZI. 'Halimiz ne olacak?' diye soranlara kulak asmayin. Bunu soranlar, bizi yipratmak devleti yipratmak, ISLAM DININI yipratmak istiyorlar. Butun devlet daireleri, butun makamlar temizlenmeli..." Ardindan sozu nasil bir devlet kurulacagina ve yapilmasi tasarlanan halk oylamasina getiriyor: "Halkimiz, bir ISLAM CUMHURIYETI istiyor, herhangi bir cumhuriyet degil, demokratik cumhuriyet degil, demokratik islam cumhuriyeti de degil, SADECE VE SADECE ISLAM CUMHURIYETI istiyor..." ( 2)

29 (1979 oncesi bir kadin dergisi)

30 Kitlelerin icgudusunu yonlendirmeyi, yillardir imtiyazli tabakalara ve aydinlara karsi birikmis ofkeyi ve cinsel arzulari dizginlerinden boþandýrýp hasimlarinin uzerine yoneltmeyi cok iyi biliyorlar. Kitleleri cok iyi taniyorlar, onlarin nefret ve ofkelerini, tum ciplak ayaklilar, ezilmisler, yoksullar ve de ozellikle KADINLAR kendilerinden gecene kadar korukluyorlar... Ozellikle gecekondu halki ideolojik asilanmalara cok yatkin. Devrimden 4 ay sonra mollalarin gucunun temelini bunlar olusturuyor. Fundamentalist rejimin basariya ulasmasi icin gereken tum ozellikler var bunlarda. Koklerinden koparilmis, ne koye ne kente uyan, basi bos, vahsi, cahil ve egitim gormemis, lumpen bir yasam surmek zorunda birakilmis, kendi kaderine terk edilmis, Allah'a inanan, mideleri bos, ici ofke dolu, kendine guvensiz, toplumun disina itilmis bu insanlar her onderin, her otoritenin, her ideolojinin pesinden gitmeye hazir... ( 3) 2500 yillik Iran monarsisi bu aksam sona eriyor. Sah rejimi, derme catma bir klube gibi yikiliyor. Mutlu bir gelecege bakiyoruz. Halkin kendine guveni artiyor. Kivanc duyuyor utkusundan....( 4)

31 (1979 oncesi)

32 (Iran ve Iranli Kadin..BUGUN) "Halkimizin, pek her seyi bildigine inanasim gelmiyor" diyorum biraz sakinarak. Gecen ay bir yuruyuste 'Allah bir, Parti bir, Onder bir!' diye bagirarak bicak ve zincirlerle uzerimize yuruyen delikanlilari unuttun mu? Ozgurluk ve adalet icin yasamini tehlikeye sokan bir insanin ( Yazar: Humeyni'yi kastediyor), yasalarin cignenmeyecegini ve bu yasalarin herkes icin gecerli oldugunu bilmesi gerekir. Sucluluk, sucsuzluk kavramlari herkesin oznel yargi gucune birakilamaz...( 5) (Iranli kadin BUGUN, bir recm toreni esnasinda kaydedilmis) Yuruyuslere katilan carsafli, feraceli kadinlar kadinlar icin degisen fazla bir sey olmadi. Bunlar devrimden once de baski altindaydilar..Simdi ise sokaklara dokulup yuruyusler yapiyor, ulkenin kaderini cizdiklerini SANARAK degisIk bir duyguyu tadiyorlar....Identite arasyisi mutlaka, burada daha guncel, Berlin'deki basortulu Turk kadinlarini gordukce Iran'da olanlari daha iyi kavriyorum. NAMUS, IFFET SORUNU, CINSEL SAKINIM DEGIL BU, apacik IDENTITE SORUNU...(6 ) (Iran BUGUN, bu da ibret olsun diye)

33 (Iran ve Iranli Kadin..BUGUN)

34 (Iranli kadin BUGUN, bir recm toreni esnasinda kaydedilmis

35 (Iran BUGUN, bu da ibret olsun diye)

36 Yil 2007 Turkiye...

37 "Demokratik tercihini bizden yana kullanan vatandaslarima sesleniyorum..Sizin sandikta verdiginiz mesaji anliyorum. Lutfen musterih olun. Hepimiz birleserek demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyeti daha yukseklere tasiyacagiz. Cumhuriyetin temel niteliklerinden taviz vermeyecegiz..." ( R.T.Erdogan) Peki IMAM HUMEYNI NE DEMISTI..??

38

39 VE TURKIYE CUMHURIYETI 22 Temmuz 2007 'Zekanın sınırları vardır, ama aptallık sonsuzdur..' TURKIYE'MIN CICEKLERININ SOLMAMASI UMUDUYLA, Caglayan (1 - 6 'ya resim alti, BAHMAN NIRUMAND, IRAN'DA SOLUYOR CICEKLER PARMAKLIKLAR ARDINDA).


"" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları