Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ"— Sunum transkripti:

1 POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ
MEDİHA MAHMUTBEY ORTAOKULU COMENIUS PROJESİ POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ “Bir Buğday Tanesi’nin Maceraları” “THE ADVENTURES OF A WHEAT SEED”

2 POLONYA ZİYARETİMİZ Okulumuz öğretmen ve öğrencileri “The adventures of a wheat seed», «Bir Buğday Tanesi’nin Maceraları ” konulu Comenius Programı çok taraflı okul ortaklığı projesi kapsamında 2.proje toplantısını Aralık 2013 tarihleri arasında Polonya’nın Szkola Podstawowa im. M. Konopnickiej w Przeczycach okulunda gerçekleştirdiler. Toplantıya okul müdürümüz Zübeyde TAHMAS, müdür yardımcısı Hafize EFENDİLER, İngilizce öğretmenimiz Müge SOMAKLAR, öğrencilerimizden Ahmet AKÇELİK, Cenker REKA, Sude TUNALI, Ecem KORKMAZ katıldılar. Öğrencilerimiz ortak ülkeler olan Bulgaristan, İtalya, İspanya, Slovakya, Polonya’nın öğretmen ve öğrencileri ile ekmek yapma atölye çalışmalarına katıldılar, şarkılarını beraberce söyleyip danslara eşlik ettiler. Dersler süresince sınıfları ziyaret ederek Polonya’nın eğitim sistemi hakkında fikir sahibi oldular. Proje faaliyetlerine katılmanın yanı sıra tarihi Krakow şehrini ve «Ekmek Müzesi’ni» görme, gelenek ve göreneklerini tanıma fırsatı buldular. Ziyarete katılan öğretmen ve öğrenciler Avrupa’daki emsalleriyle başarılı uygulamaları ve deneyimlerini paylaşma fırsatı bulmuşlardır. Yabancı dili günlük hayatta kullanma deneyimini yaşamışlardır. Ülkemizin gelenek ve göreneklerini tanıtma fırsatını elde etmiş ve bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirmişlerdir.

3 Okulun öğrencileri kendi gelenekleri olan ekmek ve tuzla bizi karşıladılar.

4 Proje Takımı Proje gezisine katılan öğrenciler

5 Öğrencilerimiz hazırladıkları bayrakları arkadaşlarına hediye ettiler.
«Ekmek İsraf Etme Kampanyası’nın « afişlerini ve Türkiye’yi tanıtan afişleri öğrencilere hediye ettik. Kampanya hakkında öğrencileri bilgilendirdik. Öğrencilerimiz hazırladıkları bayrakları arkadaşlarına hediye ettiler.

6 Proje kuklalarımız Velilerimizden İpek Reka’nın işlediği Polonya bayrağını okula hediye ettik.

7 Velilerimizden Özenç Akçelik’in hazırladığı şapka ve atkıyı Buğday Tanesi’ne hediye ettik.
Öğretmenimiz Müge Somaklar proje logomuzu tanıttı.

8 Öğrencilerin oylarıyla yapılan logo seçiminde ülkemizin logosu en fazla oyu alarak proje logosu olmaya hak kazandı. İtalya Türkiye İspanya Bulgaristan Slovakya Polonya

9 Polonya’daki Comeniius Köşesi
Polonya okulundaki Comenius Köşesi Polonya’daki Comeniius Köşesi

10 «Pierogi» yapma zamanı

11 Radzionkov’daki Ekmek Müzesi’ni ziyaret ettik
Radzionkov’daki Ekmek Müzesi’ni ziyaret ettik. Öğrencilerle birlikte ekmek yaptık. Yerel yöneticileri ziyaret ettik.

12 Veda gecesinde öğrencilerimizle birlikte şarkılar söyledik.
Proje katılım sertifikalarını alırken

13 Ortaklarımıza Yeni Yıl hediyelerimizi sunduk.
Ev sahibi ailelere veda zamanı

14 Projemiz gazetede yayımlandı
"Bu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Ulusal Ajans yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) kapsamında ve Avrupa Komisyonu'ndan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmiştir. Ancak burada yer alan görüşlerden Ulusal Ajans veya Avrupa Komisyonu sorumlu tutulamaz."


"POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları