Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

The story of the butterfly A man found a cocoon of a butterfly. One day a small opening appeared. He sat and watched the butterfly for several hours.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "The story of the butterfly A man found a cocoon of a butterfly. One day a small opening appeared. He sat and watched the butterfly for several hours."— Sunum transkripti:

1

2 The story of the butterfly

3 A man found a cocoon of a butterfly. One day a small opening appeared. He sat and watched the butterfly for several hours as it struggled to squeeze its body through the tiny hole. Then it stopped, as if it couldn't go further. So the man decided to help the butterfly. He took a pair of scissors and snipped off the remaining bits of cocoon. The butterfly emerged easily but it had a swollen body and shriveled wings. The man continued to watch it, expecting that any minute the wings would enlarge and expand enough to support the body, Neither happened!

4 In fact the butterfly spent the rest of its life crawling around. It was never able to fly. What the man in his kindness and haste did not understand: The restricting cocoon and the struggle required by the butterfly to get through the opening was a way of forcing the fluid from the body into the wings so that it would be ready for flight once that was achieved. Sometimes struggles are exactly what we need in our lives. Going through life with no obstacles would cripple us. We will not be as strong as we could have been and we would never fly. So have a nice day and struggle a little and teach well

5 “Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi; bir adam oturup kelebeğin saatler boyunca bedenini bu küçük delikten çıkarmak için harcadığı çabayı izledi. Ardından sanki ilerlemek için çaba harcamaktan vazgeçmis gibi geldi ona. Sanki elinden gelen her şeyi yapmış ve artık yapabileceği bir şey kalmamış gibiydi. Böylece adam, kelebeğe yardım etmeye karar verdi. Eline küçük bir makas alıp kozadaki deliği büyütmeye başladı. Bunun üzerine kelebek kolayca dışarı çıkıverdi. Fakat bedeni kuru ve küçücük, kanatları buruş buruştu. Adam izlemeye devam etti. Bir Kelebeğin Dersi

6 Çünkü her an kelebeğin kanatlarının açılıp genişleyeceğini ve bedenini taşıyacak kadar güçleneceğini umuyordu. Ama bunlardan hiç biri olmadı! Kelebek, hayatının geri kalanını kurumuş bir beden ve buruşmuş kanatlarla yerde sürünerek geçirdi. Ne kadar denese de asla uçamadı. Adamın iyi niyeti ve yardım severliği ile anlayamadığı şey, kozanın kısıtlayıcılığının ve buna karşılık kelebeğin daracık bir delikten çıkmak için göstermesi gereken çabanın, Tanrı’nın kelebeğin bedenindeki sıvıyı onun kanatlarına göndermek ve

7 bu sayede de kozanın kısıtlayıcılığından kurtulduğu anda uçmasını sağlamak için seçtiği yol olduğuydu Bazen yaşamda tam olarak ihtiyaç duyduğumuz şey çabalardır. Eğer Tanrı, yaşamda herhangi bir çaba olmadan ilerlememize izin verseydi, o zaman bir anlamda sakat kalırdık. O zaman olabileceğimiz kadar güçlenemezdik. Asla uçamazdık.. Güçlü olmak istedim… Ve Tanrı beni güçlendirmek için zorluklar yolladı. Bilgelik istedim… Ve Tanrı çözmem için sorunlar yolladı.

8 Başarı istedim… Ve Tanrı bana çalışmam icin zeka ve kas gücü verdi. Cesaret istedim… Ve Tanrı bana üstesinden gelmem gereken sorunlar verdi. Sevgi istedim… Ve Tanrı bana, yardımcı olmam için Sorunlu insanlar yolladı. İyilik istedim… Ve Tanrı bana fırsatlar yolladı. “İstediğim hiçbir şeyi elde edemedim... Ama ihtiyaç duyduğum her şeyi elde ettim.”

9 Yaşamınızı korkusuzca yaşayın, zorlukların tümüne göğüs gerin ve onların üstesinden gelebileceğinizi açıkça gösterin. Bu mesajı dostlarınıza yollayın, evlatlarınıza okutun ve onlara ne kadar değer verdiğinizi gösterin. Bunu ARKADAŞ olarak kabul ettiğiniz herkese yollayın, hatta bunu size yollayan arkadaşınıza bile yollayın. Eğer bu mesaj size geri dönerse, o zaman arkadaş çemberinizin doğru insanlardan oluştuğundan emin olabilirsiniz.

10 CAN AKIN DUSSELDORF Mr_canakin@yahoo.co.uk Mr_canakin@hotmail.com


"The story of the butterfly A man found a cocoon of a butterfly. One day a small opening appeared. He sat and watched the butterfly for several hours." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları