Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: www.cozumpaylasimgrubu.tr.gg Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: www.cozumpaylasimgrubu.tr.gg Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli."— Sunum transkripti:

1 GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: www.cozumpaylasimgrubu.tr.gg Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli olarak alabilmek için aşağıdaki adrese boş mail atarak grubumuza üye olabilir veya, paylaşmaya değer bulduğunuz mesajları bu adrese tıklayarak grup üyelerimizle paylaşabilirsiniz… cozum-paylasim-grubu@googlegroups.com

2 Bir Kelebegin Dersi “Bir gun, kozada kucuk bir delik belirdi; bir adam oturup kelebegin saatler boyunca bedenini bu kucuk delikten cikarmak icin harcadigi cabayi izledi.

3 Ardindan sanki ilerlemek icin caba harcamaktan vazgecmis gibi geldi ona. Sanki elinden gelen her seyi yapmis ve artik yapabilecegi bir sey kalmamis gibiydi.

4 Boylece adam, kelebege yardim etmeye karar verdi: eline kucuk bir makas alip kozadaki deligi buyutmeye basladi. Bunun uzerine kelebek kolayca disari cikiverdi. Fakat bedeni kuru ve kucucuk, kanatlari burus burustu.

5 Adam izlemeye devam etti; cunku her an kelebegin kanatlarinin acilip genisleyecegini ve bedenini tasiyacak kadar guclenecegini umuyordu.

6 Ama bunlardan hic biri olmadi! Kelebek, hayatinin geri kalanini kurumus bir beden ve burusmus kanatlarla yerde surunerek gecirdi. Ne kadar denese de asla ucamadi.

7 Adamin iyi niyeti ve yardim severligi ile anlayamadigi sey, kozanin kisitlayiciliginin ve buna karsilik kelebegin daracik bir delikten cikmak icin gostermesi gereken cabanin, Tanri’nin kelebegin bedenindeki siviyi onun kanatlarina gondermek ve bu sayede de kozanin kisitlayiciligindan kurtuldugu anda ucmasini saglamak icin sectigi yol olduguydu.

8 Bazen yasamda tam olarak ihtiyac duydugumuz sey cabalardir. Eger Tanri, yasamda herhangi bir caba olmadan ilerlememize izin verseydi, o zaman bir anlamda sakat kalirdik. O zaman olabilecegimiz kadar guclenemezdik. Asla ucamazdik.

9 Guclu olmak istedim… Ve Tanri beni guclendirmek icin zorluklar yolladi. Bilgelik istedim… Ve Tanri cozmem icin sorunlar yolladi. Basari istedim… Ve Tanri bana calismam icin zeka ve kas gucu verdi.

10 Cesaret istedim… Ve Tanri bana ustesinden gelmem gereken sorunlar verdi. Sevgi istedim… Ve Tanri bana, yardimci olmam icin Sorunlu insanlar yolladi.

11 Iyilik isterim… Ve Tanri bana firsatlar yolladi. “Istedigim hicbir seyi elde edemedim... Ama ihtiyac duydugum her seyi elde ettim.”

12 Türkçeye Çeviren : Cem Şen Execução: Leandro Valdir Traducción: Fidelia García Turkcesi: Cem Sen Yasaminizi korkusuzca yasayin, zorluklarin tumune gogus gerin ve onlarin ustesinden gelebileceginizi acikca gosterin. Bu mesaji dostlariniza yollayin ve onlara ne kadar deger verdiginizi gosterin. Onu ARKADAS olarak kabul ettiginiz herkese yollayin, hatta bunu size yollayan arkadasiniza bile yollayin. Eger bu mesaj size geri donerse, o zaman arkadas cemberinizin dogru dostlardan olustuguna emin olabilirsiniz.

13 GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: www.cozumpaylasimgrubu.tr.gg Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli olarak alabilmek için aşağıdaki adrese boş mail atarak grubumuza üye olabilir veya, paylaşmaya değer bulduğunuz mesajları bu adrese tıklayarak grup üyelerimizle paylaşabilirsiniz… cozum-paylasim-grubu@googlegroups.com


"GRUBUMUZUN WEB SAYFASI YAYINA GİRMİŞTİR: www.cozumpaylasimgrubu.tr.gg Bu sunuşu Çözüm Paylaşım Grubuna Üye olduğunuz için aldınız. Benzer sunuşları düzenli." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları