Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bir Kelebeğin Dersi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bir Kelebeğin Dersi."— Sunum transkripti:

1 Bir Kelebeğin Dersi

2 “Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi; bir adam oturup kelebeğin saatler boyunca bedenini bu küçük delikten çıkarmak için harcadığı çabayı izledi.

3 Ardından sanki kelebek ilerlemek için çaba harcamaktan vazgeçmiş gibi geldi ona.
Sanki elinden gelen her şeyi yapmış ve artık yapabileceği bir şey kalmamış gibiydi.

4 Bunun üzerine kelebek kolayca dışarı çıkıverdi.
Böylece adam, kelebeğe yardım etmeye karar verdi: eline küçük bir makas alıp kozadaki deliği büyütmeye başladı. Bunun üzerine kelebek kolayca dışarı çıkıverdi. Fakat bedeni kuru ve küçücük, kanatları buruş buruştu.

5 Adam izlemeye devam etti; çünkü her an kelebeğin kanatlarının açılıp genişleyeceğini ve bedenini taşıyacak kadar güçleneceğini umuyordu.

6 Ne kadar denese de asla uçamadı.
Ama bunlardan hiç biri olmadı! Kelebek, hayatının geri kalanını kurumuş bir beden ve buruşmuş kanatlarla yerde sürünerek geçirdi. Ne kadar denese de asla uçamadı.

7 Adamın iyi niyeti ve yardım severliği ile anlayamadığı şey, kozanın kısıtlayıcılığının ve buna karşılık kelebeğin daracık bir delikten çıkmak için göstermesi gereken çabanın Allah’ın kelebeğin bedenindeki sıvıyı onun kanatlarına göndermek ve bu sayede de kozanın kısıtlayıcılığından kurtulduğu anda uçmasını sağlamak için seçtiği yol olduguydu.

8 tam olarak ihtiyaç duyduğumuz şey çabalardır.
Bazen hayatta tam olarak ihtiyaç duyduğumuz şey çabalardır. Eğer Allah, hayatta herhangi bir çaba olmadan ilerlememize izin verseydi, o zaman bir anlamda sakat kalırdık. O zaman olabilecegimiz kadar güçlenemez, asla uçamazdık.

9 Ve Allah beni güçlendirmek için zorluklar yolladı.
Güçlü olmak istedim… Ve Allah beni güçlendirmek için zorluklar yolladı. Bilgelik istedim… Ve Allah çözmem icin sorunlar yolladı. Basarı istedim… Ve Allah bana çalışmam için zeka ve kas gücü verdi.

10 Ve Allah bana üstesinden gelmem gereken problemler
Cesaret istedim… Ve Allah bana üstesinden gelmem gereken problemler verdi. Sevgi istedim… Ve Allah bana, yardımcı olmam için problemli insanlar yolladı.

11 Ve Allah bana fırsatlar yolladı.
İyilik istedim… Ve Allah bana fırsatlar yolladı. “İstediğim hiçbir şeyi elde edemedim... Ama ihtiyaç duyduğum her şeyi elde ettim.”

12 Yaşamınızı korkusuzca yaşayın, zorlukların tümüne göğüs gerin ve onların üstesinden gelebileceğinizi açıkça gösterin. Yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmeyin, unutmayın ki bütün insanların sizin gülümsemenize ihtiyacı var…


"Bir Kelebeğin Dersi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları