Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Osho’dan ….

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Osho’dan …."— Sunum transkripti:

1 Osho’dan …

2 Topluma mutlak şekilde teslim olmak, bütünüyle onun esiri olmak gerekir.
Toplum ancak o zaman —yalnızca kölelere, ruhsal olarak intihar etmiş kimselere— saygı duyar.

3 Ego bir buzdağıdır. Onu erit
Ego bir buzdağıdır. Onu erit. Onu derin sevginin içinde erit, böylelikle o kaybolsun ve sen okyanusun parçası haline gel.

4 Hayat küçük şeylerden oluşur.
Eğer sen seversen büyük olurlar.

5 Hayatın hedefi özgürlüktür. Özgürlük olmadan hayatın anlamı yoktur
Hayatın hedefi özgürlüktür. Özgürlük olmadan hayatın anlamı yoktur. Özgürlük politik, sosyal ya da ekonomik özgürlük anlamına gelmez. Özgürlük zamandan, zihinden, arzudan özgür olmaktır. Zihnin varolmadığı anda evrenle bir olursun; evren kadar sınırsız ol.

6 Bugün, mevcut olan her şeydir; şimdi senin var olduğun, her zaman var olacağın yegâne zamandır. Yaşamak istersen ya şimdi olacaktır ya da asla olmayacaktır.

7 Zekâ elde edilen bir şey değildir,
O, doğuştandır, O, öze aittir, O, hayatın yapıtaşıdır.

8 Gerçek disipline sahip bir adam asla biriktirmez; her an öğrendiği şeyin öldüğünü hisseder ve tekrar cahil olur. Bu cahillik ışık saçar.

9 Zeki bir insan risk alır. O, alttan alacağına ölmeye razıdır
Zeki bir insan risk alır. O, alttan alacağına ölmeye razıdır. Elbette gereksiz şeyler için kavga etmeyecektir, ancak esas şeyler söz konusu olduğunda … asla boyun eğmeyecektir.

10 Sakın unutma, ne zaman karşına bir seçenek çıksa, bilinmeyeni, riskli olanı, tehlikeli ve güvencesiz olanı seç. Hiçbir zaman zarara uğramazsın !

11 Hayat öylesine bir gizemdir ki onu kimse anlayamaz ve kim onu anladığını iddia ederse o sadece cahildir. o ne dediğini bilmiyordur, o ne saçmaladığını bilmiyordur. Eğer sen bilge isen anlayacağın ilk şey şudur: Hayat anlaşılamaz.

12 Hiçbir şeyi ayıplama. Aksine, onu kullan. Herhangi bir şeye karşı olma. Nasıl kullanılabileceğinin ve dönüştürülebileceğinin yollarını ara.

13 Ve sana söylüyorum; gidecek hiçbir yol yok. Her şey bu anda
Ve sana söylüyorum; gidecek hiçbir yol yok. Her şey bu anda. Bütün varoluş, bu anda toplanmıştır. Bu anın içine sığar. Bütün varoluş, yaşadığın anda akmaktadır. Hepsi bu.


"Osho’dan …." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları