Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİ YARIŞMASI. SORULAR 1. “Allah, geçmişi, geleceği, gizli ve açık her şeyi, hatta kalplerden geçenleri de bilir.” Aşağıdakilerden hangisi bu anlama.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİ YARIŞMASI. SORULAR 1. “Allah, geçmişi, geleceği, gizli ve açık her şeyi, hatta kalplerden geçenleri de bilir.” Aşağıdakilerden hangisi bu anlama."— Sunum transkripti:

1 BİLGİ YARIŞMASI

2 SORULAR

3 1. “Allah, geçmişi, geleceği, gizli ve açık her şeyi, hatta kalplerden geçenleri de bilir.” Aşağıdakilerden hangisi bu anlama gelen sıfattır? a) İlim b) Semi’ c) Basar d) İrade

4 Doğru Cevap: a) İlim

5 2. Allah’ın gücünün her şeye yettiğini ifade eden sıfat hangisidir? a) Muhâlefetün lil Havâdis b) Kudret c) Kıyam binefsihi d) Hayat

6 Doğru Cevap: b) Kudret

7 3. Allah’ın “semi” sıfatının anlamı aşağıdakilerden hangisidir? a) Allah her şeyi görür. b) Allah’ın her şeye gücü yeter. c) Allah, her şeyi duyar. d) Allah, her şeyin yaratıcısıdır.

8 Doğru Cevap: c) Allah, her şeyi duyar.

9 4. Aşağıdakilerden hangisi Kur’ân-ı Kerîm’deki cümlelere verilen isimdir? a) Âyet-i Kerîme b) Hadîs-i Şerîf c) Cüz d) Hiçbiri

10 Doğru Cevap: a) Âyet-i Kerîme

11 5. “Allah’ın varlığının sonu yoktur. Allah, ebedîdir.” Aşağıdaki sıfatlardan hangisi bu anlama gelmektedir? a) Vücut b)İlim c)Bekâ d)Vahdaniyet

12 Doğru Cevap: c) Bekâ

13 6. Aşağıdakilerden hangisi Allah’ın zâtî sıfatlarının sayısını göstermektedir? a) 6 b) 7 c) 5 d) 4

14 Doğru Cevap: a) 6

15 7. Aşağıdakilerden hangisi zâtî sıfatlardan biri değildir? a) Vücud b) Kıdem c) Bekâ d) Tekvîn

16 Doğru Cevap: d) Tekvîn

17 8. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? a)Tekvîn: Her şeyi yaratan Allah’tır. b) Basar: Allah, her şeyi görür. c) Vahdâniyet: Allah birdir. d) Kudret: Allah, her şeyi bilir.

18 Doğru Cevap: d) Kudret: Allah her şeyi bilir.

19 9. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur? a) Evrendeki her şey kendiliğinden oluşmuştur. b) Sevgili Peygamberimizin sözlerine âyet denir. c) Allah, hiçbir şeye muhtaç değildir. d) Allah, içimizden geçirdiklerimizi duymaz.

20 Doğru Cevap: c) Allah, hiçbir şeye muhtaç değildir.

21 10. “Muhâlefetün li’l-Havâdis” in anlamı nedir? a) Allah, yarattıklarının hiçbirine benzemez. b) Allah’ın varlığı kendindendir. c) Allah, devamlı olarak diridir. d) Allah, her şeyin yaratıcısıdır.

22 Doğru Cevap: a) Allah, yarattıklarının hiçbirine benzemez.

23 11. “Allah’ın varlığı kendindendir. Var olmak için başka bir şeye ihtiyacı yoktur.” Allah’ın bu anlama gelen sıfatı aşağıdakilerden hangisidir? a)İlim b)Semi’ c) Kıyam binefsihi d) Muhâlefetün lil havâdis

24 Doğru Cevap: c) Kıyam binefsihi

25 12. Allah’ın hayat sıfatının anlamı aşağıdakilerden hangisidir? a) Sürekli canlı ve diri olmak b) Var olmak c) Ezelî olmak d) Bir olmak

26 Doğru Cevap: a) Sürekli canlı ve diri olmak


"BİLGİ YARIŞMASI. SORULAR 1. “Allah, geçmişi, geleceği, gizli ve açık her şeyi, hatta kalplerden geçenleri de bilir.” Aşağıdakilerden hangisi bu anlama." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları