Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

INFINITY POOL.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "INFINITY POOL."— Sunum transkripti:

1 INFINITY POOL

2 Singapore’da “Marina Bay Sands” adındaki ve 4milyar £ lık dünyanın en pahalı otelini oluşturan üçlü gökdelen grubunun tepesinde boydan boya yatırılmış'SkyPark' denilen gemi şeklindeki bir yapı var..Sonsuzluk havuzu burada işte!!! Bu havuza bir dalış hayal ederseniz, başınızın dönmeyeceğinden emin olmalısınız...55 kat yükseklikte çünkü!!! Ama kenarlarına doğru yüzmek, sanıldığı kadar riskli değil. Her ne kadar bir şelale kenarından aşağı düşecekmiş hissine kapılsanız da, sular aslında alttaki bir rezerve doluyor, oradan da tekrar havuza pompalanıyor. 200mt yükseklikte ve olimpik bir havuzun üç katı büyüklüğü ile, dünyanın dış mekan havuzlarının en büyüğü şu anda.

3

4 Otelin üç gökdelenden oluşan görüntüsünün tepesinde yer alan 'SkyPark‘taki sonsuzluk havuzu bir platform üzerinde. Gemi formunu oluşturan platform Eyfelden uzun ve dünyada türünün en büyüğüdür. Bu havuzda su ufka doğru yayılıyor hissini verse de, aslında, alttaki bir bölmede birikip geri pompalanıyor. Havuzun iki devri daim sistemi var. Birincisi, sıradan bir havuzunki gibi ana havuzun suyunu ısıtıp filtrelemektedir. İkincisi ise rezerv bölmesindeki suyu filtreler ve üstteki ana havuza geri pompalar.

5

6 2. 560 odalı otelin bir gecelik fiyatı 350 £ dan başlamaktadır
2.560 odalı otelin bir gecelik fiyatı 350 £ dan başlamaktadır te açılan Abu Dhabi’deki “The Emirates Palace Hotel” 2 miyar £ a mal olmuştu ve bundan önceki en pahalı otel ünvanına sahipti. Ancak “Marina Bay Sands” iç mekandaki kanalı, casinosu, dışarıdaki alışveriş plazası ve kongre merkezi, tiyatrosu, kristal köşkü ve lotus şeklindeki müzesi ile “The Emirates Palace Hotel” in tacını elinden almıştır.

7

8 “Marina Sands” oteli mimar Moshe Safdie’nin eseri olup iskambil destesi şeklindeki bir güverte üzerinde oturmaktadır. İçerideki su kanalında, ziyaretçiler 17 asırda tasarlanmış “Sampan” adındaki geleneksel Çin stili kayıklara binip gezebilir. Otelin sahipleri, beş ünlü sanatçıya, binalarla bütünleşecek sanat eserleri ısmarlamışlardı. Bunlardan biri de Antony Gormley’in 40 mt. uzunluğundaki ve çelik çubuktan oluşan heykelidir ton gelen eserin kurulumu, otelde ve 60 kişi ile yapılabildi. Artist “Chongbin Zheng” ise “Büyüyen orman” adında bir yapıt ile katıldı. 83 tane ağacı 3’er metrelik saksılara yerleştirecekti. Bu saksılar o kadar büyük gelmişti ki, pişirecek ebatta fırın bulamayınca, küçük bir bina ebatlarında bir fırın inşa etmek zorunda kalmıştı!!! Dünyanın bu en pahalı otelinin açılış partisi için gelen Diana Ross, VIP kişiye balo salonunda konser verdi.

9


"INFINITY POOL." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları