Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PARKLAR İÇİNDE BİR ŞEHİR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PARKLAR İÇİNDE BİR ŞEHİR"— Sunum transkripti:

1 PARKLAR İÇİNDE BİR ŞEHİR
KİEV

2 Ukrayna şehirleri çok büyük parklara sahip
Ukrayna şehirleri çok büyük parklara sahip. İnsanlar da bu geniş ve güzel parklardan azami derecede istifade ediyorlar. Kiev de yeşillikler içinde bir şehir. Kimileri ona Avrupa`nın bahçe şehri diyorlar. Ünlü Alman edebiyatçı Goethe, Kiev`le ilgili şöyle diyor: `İçinde parklar olan şehirler gördüm ama parkın içinde şehri ilk kez görüyorum.` yıl öncesinde Dinyeper`in kenarında kurulmuş Kiev. Güzel bir şehir. Avrupa`nın büyük şehirlerinden bir tanesi. Nüfusu 3 milyon. Dinyeper Nehri kıvrım kıvrım uzayıp gidiyor şehrin ortasından. Eski Sovyetler Birliği`nin Moskova ve Leningrad`dan sonra üçüncü büyük merkezi olan Kiev`de eskiden kalma izleri görmek mümkün. Geniş caddeler, birbirinin aynısı olan yüzlerce apartman, sanat galerileri ve müzeler.

3 Kiev, yaklaşık yıl önce Kyi, Schek, Khoryv ve kardeşleri Lybid tarafından kurulmuş. Şehir ismini, bu kardeşlerin en büyüğünün isminden almış. İşte gördüğümüz, bu kardeşlerin anıtı..

4 Altın Kapı / Golden Gate – Zoloti Vorota
Kiev’in sembollerinden biri.. Zoloti Vorota olarak biliniyor. Mutlaka görmeniz gerekenlerden.. Yapı, 1017 lerde inşa edilmiş ve uzun zaman Kiev’in ana giriş kapısı olarak kullanılmış. Kievlilere göre bu yapı, güneş doğuşunda daha güzel görünürmüş. Güneşle birlikte bu yapının, kenti karanlıklardan ve ölümden koruduğuna inanırlarmış.

5

6 Krescatik Caddesi / Kreshchatik Street
Ve işte kiev’in en ünlü caddesindeyiz. Bu cadde Özgürlük Meydanı ile başlıyor, Arena Alışveriş Merkezi’nin olduğu noktada sona eriyor. Şehrin en renkli caddesi. Haftasonları trafiğe kapatılınca gezmek daha güzel…

7

8

9

10 Özgürlük Meydanı Burası, Kiev’in merkezi. Konserler, geçitler, festivallere ev sahipliği yapıyor. Alan, çeşmeler ve yapay bir şelale ile süslenmiş. Burada ayrıca tüm ihtişamıyla duran bir anıt var. Bereginia Anıtı. Bereginia Slav Mitolojisine ait bir tanrıça.  Ukrayna’nın özgürlüğünü simgeliyor.

11

12

13

14 Şehirde ilk gözünüze çarpan, taş işçiliği ile süslenmiş tarihi binalar, altın renkli kubbeleri ile gösterişli kiliseler, çok büyük anıtlar ve heykeller oluyor. “Şehir, buram buram tarih kokuyor” benzetmesi yapmak hiç de yanlış olmaz

15

16

17

18 St.Michael Katedrali

19

20 Eternal Glory Park Kiev, harika parkların olduğu bir şehir. Burası da onlardan biri. Özel bir anlama da sahip. Burada 2.Dünya Savaşı’nda vatanları için canlarını vermiş olan şehitlerin mezarları var. İnsanlar burayı, şehitleri anmak ve onları onurlandırmak için geliyorlar.

21 Ayrıca anıtın hemen dibinde yine sönmeyen bir ateş var
Ayrıca anıtın hemen dibinde yine sönmeyen bir ateş var. Hayatını kaybeden ve adı bilinmeyen askerin anısına yakılmış bu ateş.

22 Kiev parklarıyla ünlü bir şehir
Kiev parklarıyla ünlü bir şehir.. Parklarında gezerken kendinizi bir masal kitabı sayfasında hissedeceksiniz.. Ama sonbaharda, kışa doğru gidin. Her yer kızıl yapraklarla kaplanmış olsun..

23 Kiev Belediyesi, `Park Şehir` olarak ün kazanan Kiev`in bu ününü  kaybetmemeye kararlı. Bunun için önemli kararlar alınmış. Yaşlı ağaçları kesebilmek için, belediye başkanından özel yazılı izin almak gerekiyor. İzinsiz ağaç kesenlere binlerce dolarlık para cezaları veriliyor

24 Grişko Botanik Parkı

25

26 “Park dediğin böyle olur” dedirtecek bir mekan var Kiev’de.
Feofaniya Parkı.

27

28

29  Sofievka  Botanik Parkı

30 Kiev Fashion Park

31 Shevchenko Parkı

32 Mariinskiy park

33 Volodymyr Hill Park

34 Askoldova Mohyla Park

35 Pechersk Landscape Park

36

37

38

39

40

41

42 KİEV ORHAN GÜNDAĞ


"PARKLAR İÇİNDE BİR ŞEHİR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları