Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği"— Sunum transkripti:

1 Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
Üniversitemizde Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği Doç. Dr. Mevlüt DOĞAN Afyon Kocatepe Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanlığı Enformatik Bölümü Etkinlikleriı, 29 Haziran 2006, AKÜ, Afyonkarahisar

2 GİRİŞ Bilişim teknolojilerinde özellikle internet, web yazılım ve donanım teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler ve yaygınlaşma daha hızlı ve etkin öğrenme sürecini olumlu yönde etkilemektedir. Bu gelişmelere uygun, eğitim ve öğretim ihtiyaçlarını karşılayacak, çeşitli okullara, kurumlara, öğretmenlere, doğru zamanda ve doğru yerde standartlaşmış eğitim sağlayacak, her türlü bilgi iletişim araçlarının ve yüksek teknolojinin uygulanmasını sağlayacak bir eğitim sistemine ihtiyaç duyulmaktadır.

3 Eğitim kalitesini artırmak sadece derslik ve laboratuvar ile sağlanamaz. Bunun yanında sayı ve nitelik olarak yeterli düzeyde bir eğitim kadrosunun olması ve eğitim teknolojilerinin gereği gibi kullanılması gerekir. Öğrencilerin derslik yanında Eğitim-Öğretimlerine yardımcı olmak amacıyla etkileşimli öğrenme imkanı sağlayan Uzaktan Eğitim modelini de kullanmak gerekmektedir.

4 HEDEF Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşmesine yüksek öğrenim düzeyinde destek olmak Bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanan yeni bir eğitim modeliyle ülkemiz yüksek öğrenimi için yeni kapasite ve olanaklar sunmak.

5 UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan eğitim, uygulanması açısından standart eğitim modellerinden farklılık gösteren bir modeldir. Eğitimci ile öğrencilerin aynı mekanda olmadan gerçekleştirdikleri eğitimdir. U.E.de öğrenci her zaman, her yerde ve istediği hızda eğitim alması sağlanmaktadır. Eğitimci bir uçta ders verirken öğrenciler, iletişim yolunun imkanlarına bağlı olarak evlerinden, farklı binalardan, farklı şehirlerden ve hatta farklı ülkelerden eğitime katılabilirler.

6 Uzaktan eğitim etkin, kaliteli, standart eğitim sağlamakta ve dinamik, hızlı güncellenebilir eğitim ortamı sunmaktadır. Uzaktan Eğitim konusundaki genel düşünce, geleneksel eğitimin tamamen ortadan kaldırılması değil, geleneksel eğitimin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmesidir. UZAKTAN EĞİTİM NEDİR?

7 AMAÇLAR Teknolojik gelişmenin dünyayı adeta küresel bir köye çevirdiği günümüzde, uzaktan eğitim imkanlarından faydalanmak ve yeni projeler geliştirmek. Dünyadaki teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmek. Teknolojik gelişmelerin bir haberleşme ve etkileşim ağı oluşturduğu günümüzde çağın gerisinde kalmamak. Her düzeyde iyi eğitimli elemanlar yetiştirmek

8 AKILLI SINIF Görsel ve işitsel elektronik teknolojilerin kullanıldığı, ağ destekli ve internet tabanlı eğitim uygulamalarının yer aldığı, teknolojinin tüm yönleriyle kullanıldığı mekanlardan oluşan ortamlardır.

9 VİDEO KONFERANS SİSTEMİ
Uluslararası haberleşme standartlarını kullanarak, güvenli bir şekilde ve yüksek performansla ses, görüntü ve bilgi aktarımını eş zamanlı olarak gerçekleştirebilen profesyonel sistemlerdir.

10 Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknoloji Sınıfı projesi

11 Afyon Kocatepe Üniversitesi-Eğitim Projesi

12 Amaç: Temelde AKÜ de bir eğitim portalı oluşturmak ve bu portal içerisinde eğitim materyalleri ile derslerin uzaktan öğretimini, sınavların bilgisayar ortamında yapılmasını ve sürekli eğitim paralelinde interaktif eğitime yönelik eğitim öğretim ortamı hazırlamak.

13 Amacın gerçekleştirme şekli:
Bilgisayar yüksek lisans programında alınan öğrencilerin bu amaç doğrultusunda çalışmalara sevk etmek ve temelde Enformatik bölümü, Bilgi İşlem ve Öğrenci İşleri birimlerindeki personellerle teknik destek sağlamak, akademik personellerle de kurulacak sistemin eğitim ve öğretimde etkin olarak kullanılabilecek bir yapıyı oluşturmak. Bu yapının aktif hale getirilmesinde ayrı bir e-eğitim odası oluşturmak.

14 Takip edilen yol: Bir proje yöneticisi kontrolünde akademik kurul ve alt yapı oluşturma grupları oluşturuldu. Her bir grup altında konularında uzman veya uzman adayı kişiler belirlendi. Her bir grup üyesi grup sorumlusuna bağlı olarak onun kontrolünde çalışmaktadır. Akademik ve altyapı grupları 15 günde bir toplanıp alınacak kararlar işlerlik kazandırmaktadır. Grup sorumlusu ve üyelerinin görev sınırları belirlenmiştir.

15 Hedef: Aralık 2006 da planlanmanın tamamlanması.
Şubat 2007 de en az 6 dersin ders notunun hazırlanıp, test edilmesi. Haziran 2007 de en az 12 dersin ders notlarının hazırlanıp, portalda test edilmesi ve deneme derslerine başlanması. Ağustos 2007 de portalın tam olarak uygulamaya geçirilmesi. Tez çalışmalarına başlanması. YÖK’e BİLİŞİM yüksek lisans programı için Mart 2007 de resmi başvuruda bulunulması. 2007 sonrası tüm birimlerde uygulanabilecek şekilde alt yapının hazır hale getirilmesi.

16

17 Enformatik Bölümü Etkinlikler Listesi
Konu Konuşmacı Tarih / Saat 1 Üniversitemizde uzaktan eğitim çalışmaları ve başlanan e-eğitim projesinin içeriği Doç. Dr. Mevlüt DOĞAN Enformatik Bölüm Bşk. / 14:00 2 Türkiye’deki uzaktan eğitim uygulamaları ve hedeflerimiz Öğr. Grv. Mahmut KANTAR Enformatik Bölümü Koor. / 14:00 3 Üniversitemizin uzaktan eğitim uygulamaları için alt yapı durumu ve geliştirme çabaları Hasan AKKOÇ Bilgi İşlem Daire Bşk. / 14:00 4 e-eğitim modelinin Ön lisans, Lisans ve Yüksek Lisans’ta uygulanabilirliği Ahmet TÜFEKÇİ Öğrenci İşleri Daire Bşk. / 14:00 5 e-eğitim’de görsel ve ders içeriğinin yeri ve önemi Yrd. Doç. Dr. Levent ÇELİK Eğitim Fakültesi / 14:00 6 e-eğitim portalı için gerekli yazılımlar ve önemi Yrd. Doç. Dr. Ömer DEPERLİOĞLU Afyon Meslek Yüksek Okulu / 14:00 7 e-eğitim portalının yapısı ve düşünülen tasarım örnekleri Yrd. Doç. Dr. İ. Hakkı NAKİLCİOĞLU / 14:00


"Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları