Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN"— Sunum transkripti:

1 CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN HAZIRLAYAN: ÇETİN İMİR KONTROL İZLEYİCİDE

2 Her şeye rağmen muhakkak bir Nur’a doğru yürümekteyiz.
Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletim hakkındaki payansız muhabbetim değil bugünün karanlıkları, ahlaksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ziya serpmeğe ve aramaya çalışan bir gençlik gördüğümdendir .

3 Aşağıda göreceğiniz görsel belge
29 Ekim 1944‘de National Geographic dergisinde yayımlanmış, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında çekilmiş bir fotoğraf ve altında bir yazı; "Bir Asya dili konuşan Bu Türkler kimlerdir? Yüzler ve giyim tarzları onların Avrupalı olduklarını belirtiyor. Onların ataları, Selçuklu ve Osmanlı Türkleri, Orta Asya'dan geldiler. Küçük Asya'nın özgün halkının çoğunu absorbe (asimile) ettiler.  Solda bir İstanbul polisi, sağda bir asker Cumhuriyet Bayramı töreninde düzeni sağlıyorlar. Aralarında eski usül başörtü takmış bir hanım, fakat peçeli veya fesli kimse yok.

4 29 Ekim 1944 “National Geographic”

5

6  29.10.1923 Fransız muhabir Maurice Pernot’ya demeç
ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL’den “...eğer bazen ihtiyatkâr hareket ediyorsak, aşırı ölçüde şüpheli davranıyorsak, bize çok pahalıya malolan hürriyetimizi kaybetmek hususundaki korkumuzdandır. Bu hürriyetin bir küçük kısmını sakat etmektense, hepsini birden feda etmeyi tercih ederiz...”  diyordu ATATÜRK  Fransız muhabir Maurice Pernot’ya demeç

7 “YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ” ilkesinden ödün vermeksizin,
yurdunu savunan ve özgürlüğünden vazgeçmemek için cihana meydan okuyan bir liderdi O...

8 Düşünceler anlamsız, mantıksız, boş sözlerle dolu olursa, o düşünceler hastalıklıdır.
Aynı şekilde sosyal hayat akıl ve mantıktan uzak, faydasız, zararlı ve birtakım inançlar ve geleneklerle dolu olursa felce uğrar. Memleketi, ulusu kurtarmak isteyenler için, çalışkanlık, iyi niyet, özveri gerekli olan niteliklerdir. Fakat bir toplumdaki hastalığı görmek, onu tedavi etmek, toplumsal yaşamı çağın gereklerine göre geliştirmek için bu nitelikler yeterli gelmez; bu niteliklerin yanında bilim ve fen lazımdır.

9 Bağımsızlığımızı silahla savunmanın ötesine geçmemizi isteyen bir ÖNDERİMİZ vardı bizim.
Her alanda, özellikle de ekonomik anlamda egemenlik öngörürdü, ÜLKEMİZ için. Bilirdi ki; EKONOMİK BAĞIMSIZLIK, DİĞERLERİNİN DE GÜVENCESİDİR.

10 Adliyemizin emin olduğumuz yüksek gücü sayesindedir ki, Cumhuriyet, kaçınılmaz gelişimi izleyebilecek ve türlü şekil ve türdeki saldırısına karşı vatandaşın hukukunu ve ülkenin düzenini koruyabilecektir. 1930 TBMM

11 Biliriz ki, Tanrı dünya üzerinde yarattığı bu kadar iyilikleri, bu kadar güzellikleri insanlar yararlansın, varlık içinde yaşasınlar diye yaratmıştır. Ve en fazla derecede yararlanabilmek için de, bugün evrenden esirgediği algılamayı, aklı insanlara vermiştir . , İzmir İktisat Kongresini Açış Söylevi

12 Anayasanın asıl ruhu ; kitaplara geçmesinden evvel ulusun dimağında ve vicdanında toplanmış olmasıyla ve ancak bunun anlatımı olmak üzere kurduğu meclise verdiği gerçek görev ile yıllardan beri kararlarını eylemsel uyguluyor olmasıyla ve en sonunda yasa şeklinde dünyanın gözleri önüne konmasıyla gerçekleşmiştir.

13 Anaların, bugünkü çocuklarına vereceği eğitim, eski devirlerdeki gibi basit değildir.
Bugünün anaları için gerekli özellikleri taşıyan çocuk yetiştirmek, çocuklarını bugünkü yaşam için aktif bir organ haline koymak pek çok yüksek özellikler taşımalarına bağlıdır. Eğer kadınlarımız gerçekten ulusun anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden daha çok aydın, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar.

14 Benim için ordumuzun değerini ifade de tek karşılaştırma şudur:
Türk ordusunun bir birliği, dengini mutlaka yener, iki katını durdurur. Şimdilik bundan fazlasını istemiyorum. Çünkü fazlasını ulusumuzun yaratılıştan sahip olduğu cengaverlik, zaten sağlamaktadır. Fakat bu değeri mutlaka korumak lazımdır. Bunu, askeri bir esas, bir kural olarak göz önünde tutmalıdır. Bu değer korundukça, örgütümüzü, eğitim ve öğretimimizi bu hedef ve amaca yönelttikçe, Türkiye'nin her türlü saldırıdan, taarruzdan korunmuş olacağına ve korunacağına kimsenin şüphesi kalmaz .

15 Temel ilke ; Türk ulusunun haysiyetli ve onurlu bir ulus olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam bağımsızlığa sahip olmakla gerçekleştirilebilir. Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık dünyası karşısında uşak olmak katından yüksek bir işleme yaraşmaz.

16 Özgürlük ve Bağımsızlık BENİM KARAKTERİMDİR. . .
HAZIRLAYAN ÇETİN İMİR 29 EKİM 2011 TELİF SAHİBİ : ÇETİN İMİR SUNUMUN İZİN ALINMADAN KOPYALANMASI VE KULLANILMASI 5846 SAYILI TELİF VE SANAT ESERLERİ YASASINA GÖRE SUÇTUR


"CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları