Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz."— Sunum transkripti:

1 Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.

2 Ulusal egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Ulusların tutsaklığı üzerine kurulmuş kurumlar her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar

3 Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır
Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız.

4 Bilelim ki ulusal benliğini bilmeyen uluslar başka uluslara yem olurlar.

5 Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.

6 Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar.

7 Biz dünya medeniyeti ailesi içinde bulunuyoruz
Biz dünya medeniyeti ailesi içinde bulunuyoruz. Medeniyetin bütün icaplarını tatbik edeceğiz.

8 Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları
Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.

9

10 Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim.

11

12 Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.

13 Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir
Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet namını almak istidadını kesfetmemiştir.

14 Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.

15 Biz cahil dediğimiz zaman, okulda okumamış olanları kastetmiyoruz
Biz cahil dediğimiz zaman, okulda okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz bilim, gerçeğini bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okuma bilmeyenlerden de gerçeği gören bilim insanları çıkabilir.

16 Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak için yeterlidir.

17 Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak için yeterlidir.

18 Her birey istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine özel siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin gereklerini yapmak veya yapmamak hak ve özgürlüğüne sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.

19 Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir.

20 Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır
Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.

21 Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir.

22 Muvaffakiyetlerde gururu yenmek, felaketlerde ümitsizliğe mukavemet etmek lazımdır. (1930) Afet İnan, Atatürk Hakkında Hatıralar Belgeler S.90

23 Felaket başa gelmeden önce, onu önleyecek ve ona karşı savunulacak gerekleri düşünmek lazımdır. Geldikten sonra dövünmenin faydası yoktur. (NUTUKII, S.463)

24 Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri II S.206
Zafer ,'' Zafer Benimdir'' diyebilenindir. Muvaffakiyet, ''Muvaffak olacağım'' diye başlıyanın ve '' Muvaffak oldum'' diyebilenindir. (1925) Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri II S.206

25 Afet İnan: Atatürk Hakkında Hatıralar Belgeler S.88-90
Bir toplulukta kıymet ve kuvvet, onu kuran fertlerin kendilerini kıymet ve kuvvet saymalarındandır. Ancak bu gibi fertlerden kurulmuş olan toplumlarda ki, yekpare kıymet, kudret manzarası gösterebilirler. Afet İnan: Atatürk Hakkında Hatıralar Belgeler S.88-90

26 Salih BOZOK: Yakınlarının Ağzından Atatürk S.30
Bazen hiç umulmadık adamdan, ben pek çok şeyler öğrenmişimdir. Hiç bir kanaati değersiz görmemek lazımdır. Neticede, kendi fikrimi uygulayacak bile olsam, herkesi ayrı ayrı dinlemekten zevk alırım. Salih BOZOK: Yakınlarının Ağzından Atatürk S.30

27 Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz.

28 Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması, demek değildir; tüm yur taşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü demektir.


"Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları